• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

06.03.2018

13:32

NEĆE MENJATI IDEOLOGIJU! Šešelj: Ne razmišljam o ostavci

Politika

NEĆE MENJATI IDEOLOGIJU! Šešelj: Ne razmišljam o ostavci

Podeli vest

Predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da ne razmišlja o ostavci, iako su radikali na izborima u Beogradu poraženi, te da je uveren da će se njihova politika reafirmisati u Srbiji

Lider radikala je rekao da SRS neće menjati svoj program i ideologiju.

- Razmišljamo o političkoj odgovornosti, a o podnošenju ostavke nisam razmišljao, niti ću razmišljati, jer sam odlučio da živim još 20 godina i da se do poslednjeg daha bavim politikom, jer to je moja sudbina - rekao je Šešelj.

Dodao je da će nastaviti da deluje politički i da radi na reorganizaciji stranke pred predstojeće parlamentarne izbore.

- Radikali su poraženi na nedeljnim izborima - rekao je Šešelj istakavši, međutim, da se on drže Nehruove izjave da je "čovek svojom prirodom osuđen na pobede i poraze”, te da će nastaviti borbu i neće menjati ideologiju “makar nijedan glas ne dobili".

Ipak, kaže, veruje da će kolektivna svest sazreti do te mere da će radikali na sledećm republičkim izborima bolje proći.

Izrazivši zadovoljstvo, Šešelj je rekao da se u SRS neprekidno pojavljuju novi članovi tako da će “neki mlađi moći da preuzme njegovu funkciju kada dokaže da je sposobniji, pametniji, iskusniji i odgovorniji”.

- Rezultati ne zavise samo od našeg rada, već pre svega od narodne volje, a mi smo u kampanji učinili sve što smo mogli - rekao je Šešelj.

Tanjug

Činjenicu da su američki i britanski ambasadori lično obilazili neka biračka mesta u toku beogradskih izbora, Šešelj je nazvao "zlom slutnjjom" i "dramatičnim upozorenjem" Srbiji.

Za to je optužio SAD i Veliku Britaniju i dodao da srpska vlada ne bi, kako je rekao, smela to da gleda skrštenih ruku.

Prema njegovim rečima, nije dovoljno samo reći “poslaćemo i mi posmatrače na američke ili britanske izbore”, već treba mnogo ozbiljnije korake preduzeti. 

- Pre svega, Vlada bi morala smesta da donese odluku o davanju diplomatskog statusa kompletnom ruskom osoblju Rusko-srpskog centra u Nišu, a zatim da prihvati našu inicijativu da se sličan centar formira na prostoru Vojvodine, a u dogledno vreme i u centralnom delu Srbije - dodao je. 

Naveo je da bi to bio samo prvi korak ka obezbeđenju Srbije, te da je potrebno, dodaje, hitno preduzeti mere da se zahteva učlanjenje Srbije u ODKB. 

- Srbija ne sme sama, slaba i nezaštićena da dočekuje sledeći veliki udar sa zapada. U tom sledećem velikom udaru biće angažovano mnogo više novca, neuporedivo više tehničkih sredstava, terorističkih akata, nego 2000. godine u vreme priprema za peti oktobar. Srbija treba da se čvrsto integrise sa Rusijom, jer je to put njenog opstanka - istakao je Šešelj.

KONAČNI REZULTATI GIK: VUČIĆ 44,99% - ĐILAS 18,93% - ŠAPIĆ 9,01% - SPS 6,13%!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija