• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.03.2018

08:30

ŠUTANOVAC PODNOSI OSTAVKU?! Lider DS odlučio da prihvati odgovornost za izborni debakl!

Politika

ŠUTANOVAC PODNOSI OSTAVKU?! Lider DS odlučio da prihvati odgovornost za izborni debakl!

Podeli vest

Posle katastrofalnih rezultata na beogradskim izborima krenule su da pljušte ostavke u redovima opozicionih stranaka koje su ostale ispod cenzusa. Cenu najgoreg rezultata u istoriji Demokratske stranke mogao bi već danas da plati lider DS Dragan Šutanovac. On će na sednici Predsedništva stranke podneti izveštaj o izbornom debaklu i najverovatnije će podneti ostavku

- Šutanovac je već u izbornoj noći najavio da će preuzeti i ličnu odgovornost za to što su demokrate u svom najjačem uporištu, a to je nesumnjivo Beograd, osvojile neverovatno malih 2,2 odsto glasova. Svima je jasno da je ovo težak poraz DS i nije realno da sve prođe kao da se ništa nije dogodilo - prenosi naš sagovornik blizak demokratama.

Pre Šutanovca, ostavku je juče podneo i prvi čovek beogradskih demokrata Balša Božović, uz pismo upućeno članovima stranke u kom je doslovce napisao:

"Poraz DS na izborima za Skupštinu grada Beograda obavezuje nas u ime budućnosti DS da svako ponese deo sopstvene odgovornosti. Kako je DS važniji od svakog pojedinca, a njena budućnost važna za politički život i demokratsku budućnost Srbije, smatram da je ovaj rezultat, pred sve nas, stavio obavezu da učinimo sve kako bi se DS ponovo uzdigla i ostvarila svoju političku ulogu."

Iz Božovićevog pisma, međutim, nije jasno da li je on to podneo neopozivu ostavku ili je moguće da se predomisli ako dobije podršku partijskih kolega.

Istovremeno, ostavku je podnelo i kompletno rukovodstvo pokreta 'Dosta je bilo', sa liderom DJB Sašom Radulovićem na čelu. Pored Radulovića, formalno su se povukli i zamenica predsednika Miroslava Milenović, potpredsednici Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Aleksandar Stevanović, kao i čelnici gradskog odbora Vojin Biljić i Dimitrije Majkić.

"Ostavka je lični čin preuzimanja odgovornosti zbog lošeg rezultata na beogradskim izborima. U skladu sa Statutom DJB, novi izbori će biti organizovani u roku od 60 dana", saopštili su iz DJB.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija