• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.03.2018

14:35

POPOVIĆ I NDEGVA: Svetska banka značajan partner u jačanju inovacionog ekosistema i preduzetništva u Srbiji!

Politika

POPOVIĆ I NDEGVA: Svetska banka značajan partner u jačanju inovacionog ekosistema i preduzetništva u Srbiji!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa Stivenom Ndegvom, šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji sa kojim je razgovarao o međusobnoj saradnji na unapređenju inovacionog ekosistema, inovacione infrastrukture i podsticanju inovacionog preduzetništva u Srbiji

Ministar je istakao da je Svetska banka značajan partner Srbije na tom putu.

- Veoma nam je značajna pomoć Svetske banke, kako bi Srbija još više razvila inovaciono preduzetništvo i na taj način podigla svoju međunarodnu konkurentnost. U tom smislu, u ovoj godini ćemo raditi i na stvaranju zakonodavnog okvira u oblasti rizičnog "venčur" kapitala i mikrofinansiranja, u čemu bi Svetska banka sa svojim finansijskim sredstvima i tehničkom podrškom mogla da ima važnu ulogu - rekao je Popović.

mbpi.gov.rs

On je ponovio da će Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj u ovoj godini aktivno raditi na izgradnji i razvoju Naučno-tehnoloških i inovacionih parkova u Nišu i Novom Sadu, otvaranju inovacionih startap centara u regionima Srbije i podršci razvoju ženskog inovacionog preduzetništva širom zemlje.

- Na taj način Vlada Srbije ohrabruje žene da započnu samostalni biznis zasnovan na inovacijama. Stvaramo i uslove da mladi inženjeri ostanu u Srbiji i da lakše pređu put od ideje do proizvoda, koji će se sutra naći na domaćem, ali i stranom tržištu - poručio je ministar Popović.

mbpi.gov.rs





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija