• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2018

16:46

VUČIĆ 54,7%, SPS 9,8%, CELA OPOZICIJA ISPOD CENZUSA - Najnovije istraživanje "Faktor plusa" o vanrednim parlamentarnim izborima!

Politika

VUČIĆ 54,7%, SPS 9,8%, CELA OPOZICIJA ISPOD CENZUSA - Najnovije istraživanje "Faktor plusa" o vanrednim parlamentarnim izborima!

Podeli vest

Srpska napredna stranka osvojila bi 54 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima, kada bi oni bili održani u nedelju, a cenzus bi prešla samo još Socijalistička partija Srbije, sa nešto manje od deset odsto pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus

Istraživanje, koje je Faktor plus uradio za Tanjug, pokazuje i da bi na vanredne parlamentarne izbore u ovom trenutku izašlo 48 odsto građana, da je neodlučnih 22 odsto, a da biračko pravo ne bi iskoristilo 30 odsto.


Najviše glasova onih koji su opredeljeni za izbore dobio bi vladajući SNS - 54 odsto, dok bi Socijalistička partija Srbije, ako bi samostalno izašla na izbore, dobila poverenje 9,8 odsto birača.

Prema ovom istraživanju, sve druge partije bi, ukoliko bi izašle samostalno, ostale ispod cenzusa.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića (PSG) dobio bi 3,9 odsto glasova, a Demokratska stranka 3,5 odsto.

Faktor plus/Informer.rs


U parlament ne bi ušle ni Partija ujedninjenih penzionera Srbije (PUPS) sa 3,2 odsto, kao ni Narodna stranka Vuka Jeremića, koja bi, predviđa istraživanje, osvojila 3 odsto glasova.

Van parlamenta bi u slučaju izbora ostale i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Lajića sa 2,9 odsto i Srpska radikalna stranka (SRS) sa istim procentom glasova.

Ni pokret Dveri ne bi prešao cenzus sa 2,8 odsto glasova, kao ni njihov koalicioni partner ''''Dosta je bilo'''', koji bi dobio 1,7 odsto, a Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpska narodna partija (SNP) osvojile bi samo po 1, 2 odsto glasova.

U istraživanju je 9,2 odsto birača reklo da bi glasalo za neku drugu partiju.

Samo 12 odsto građana na osnovu istraživanja očekuje da će vanredni parlamentarni izbori biti održani na jesen, svega 3 odsto smatra da će se održati do leta, dok je 18 odsto reklo da će izbori biti održani sledeće godine.

Faktor plus/Informer.rs


Više od polovine ispitanika, njih 56 odsto ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, a 11 odsto nije se izjasnilo o tome.

Direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić kaže nije iznenađen rezultatima istraživanja koji pokazuju da bi na vanrednim parlamentranim izborima u ovom trenutku samo SNS i SPS prešle cenzus.

- Opozicija je u nokdaunu i treba joj vremena da se oporavi - kaže Pejić.

Napominje da je istraživanje obuhvatilo samo partije koje su aktivne na republičkom nivou zbog čega, kako kaže, među ponuđenim opcijama nije bilo Dragana Ðilasa.

Podatak da bi 48 odsto građana u ovom trenutku izašlo na vanredne parlamentrane izbore je visok procenat, koji bi se, smatra Pejić, povećavao sa približavanjem datuma izbora.

- Ako bi se saopštio datum izbora, povećavala bi se i tenzija i interesovanje građana za izbore. Ne sumnjam da bi izašlo više građana nego na beogradske izbore - rekao je Pejić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 6 godina

Ma treba raspisati te parlamentarne izbore, da se napokon Srbija očisti od žute pete kolone.

klon

pre 6 godina

Pa jel sada sns vlada u beogradu sa 28,8% od birača beogradskih oko milion i šesto hiljada i koliko vole stranku kad nije izašlo 48% na glasanje.

Nemanja

pre 6 godina

Sasvim ocekivano da ce opozicija biti ispod cenzusa. Njihovo vreme je na srecu proslo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija