• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

08.03.2018

16:37

(FOTO) SRBIJA OČEKUJE POMOĆ RUMUNIJE NA EVROPSKOM PUTU! Vučić: Manjine most koji spaja, a ne razdvaja

Politika

(FOTO) SRBIJA OČEKUJE POMOĆ RUMUNIJE NA EVROPSKOM PUTU! Vučić: Manjine most koji spaja, a ne razdvaja

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa predsednicima oba doma rumunskog parlamenta, da Srbija i u budućnosti očekuje podršku Rumunije na svom evropskom putu i poručio da su nacionalne manjine most koji spaja, a ne razdvaja države i narode

U razgovoru sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićeanuom, Vučić je naglasio vaznost ekonomske saradnje dve zemlje, ukazujući da je ona veoma napredovala, posebno u oblasti energetike i pozdravio povećanje trgovinske razmene, kao i povećanje broja rumunskih turista u Srbiji.

On je istakao da su prava rumunske manjine u Srbiji zagarantovana, da je danas na sednici Vlade imenovan koopredsednik u Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine i naglasio da ne postoje prepreke za poboljšanje situacije za medije na rumunskom jeziku. 

Tanjug

Naglasio je da su nacionalne manjine most koji spaja, a ne razdvaja susedne države i narode, te da je položaj nacionalnih manjina u Srbiji regulisan po najvišim evropskim standardima. 

U razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Livijuom Dragneom Vučić je istakao a su Srbija i Rumunija prijateljske zemlje.

Tanjug

On je naglasio da su glavne teme za dve zemlje rešavanje problema Kosova i Metohije i podrška Rumunije po tom pitanju, izgradnja autoputa Temišvar - Beograd i stanje nacionalnih manjina. 

Tokom sastanka naglašena je neophodnost jačanja interparlamentarne saradnje.

Predsednik Srbije, koji boravi u jednodnevnoj poseti Bukureštu, sastao se danas najpre sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, a na zajedničkoj konferenciji za štampu oni su istakli prijateljske odnose dve zemlje.

Tanjug

Vučić se zatim sastao i sa premijerkom Rumunije Vjorikom Danćilom koja je u njegovu čast priredila radni ručak, a teme razgovora su bile evropske integracije, ekonomska saradnja i bilateralni odnosi.

Na kraju posete on je položio venac na Spomenik neznamom junaku.

(FOTO) VUČIĆ sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
drevent

pre 6 godina

Rumunija kao clanica EU jako mnogo moze da nam pomogne na nasem putu.

Adam

pre 6 godina

Iz dosadašnjeg iskustva sa Rumunijom, od komšija možemo da očekujemo pomoć u svim pitanjima vezanim za evro integracije.

Ivana

pre 6 godina

Rumunija nam je dugogodisnji prijatelj i sigurno ce i dalje biti uz Srbiju.

sanja

pre 6 godina

Nadam se da cemo od Rumunije imati podrsku kao i do sada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija