• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2018

17:36

VUČIČ: Ne bavim se rekonstrukcijom vlade, ali ako me Ana pita,  REĆI ĆU SVOJ STAV!

Politika

VUČIČ: Ne bavim se rekonstrukcijom vlade, ali ako me Ana pita, REĆI ĆU SVOJ STAV!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je pitanje rekonstrukcije vlade pitanje za premijerku Anu Brnabić, a on i SNS će joj reći svoj stav – ako bude tražila mišljenje stranke koju vodi

- Nisam se time uopšte bavio, niti me to u ovom trenutku zanima. Bavim se važnijim problemima, koji se tiču vitalnih i najvažnijih interesa Srbije - rekao je predsednik novinarima u Bukureštu, koji su ga pitali ko će i da li će neko od ministara biti zamenjen.

- Što se tiče rekonstrukcije vlade, to pitajte Anu Brnabić, pitajte premijerku. Ako bude tražila mišljenje stranke koju vodim, stranka koju vodim i ja možemo da joj kažemo naše mišljenje - rekao je predsednik Srbije.

Novinare je interesovalo i zašto nije bio na Kopaonik biznis forumu i da li to ima veze sa nekim ljudima koji su tamo bili, na šta je Vučić rekao da prosto nije imao vremena da ode i da je on tog dana, kada je bilo najavljeno da će učestvovati na Forumu, bio u Mostaru na trilateralnom sastanku.

Informer

- Nisam mogao da stignem. Kada? Da li sam oduševljen svima koji su na Kopaniku? Nisam, kao što mnogi od njih ne bi bili oduševljeni sa mnom, ali to nema veze s tim što nisam bio tamo. Bio sam u Mostaru - naveo je predsednik.

Na konstataciju da se u medijima pojavljuju spekulacije o navodnim hapšenjima funkcionera iz vlasti, opozicije, direktora javnih preduzeća, novinare je uputio na nadležne.

- Pitajte nadležne organe, tužioce i policiju, tužioce pre svega. Što se mene tiče, svi koji su pogazili zakon, koji su vršili krivična dela, neka za to odgovaraju. Da li će to biti za dan, pet, 10, 15 dana... To ja ne znam - morate njih da pitate - zaključio je predsednik.

Tanjug


Vučić: Odgovor Prištini kada sagledam stanje

Predsednik Srbije rekao je u Bukureštu da će u ovom, ali i narednih meseci biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji, te da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima, a na informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira Zajednicu srpskih opština reagovaće, kaže, kada sagleda stanje.

Upitan za odluku prištinskih vlasti, Vučić je, u izjavi novinarima, rekao da ne voli da žuri i juri sa izjavama i da još nije čuo detaljne informacije o tome.

- Volim prvo da vidim o čemu se radi. Vidim da postoji nerazumevanje u javnosti o suštini Briselskog sporazuma. Doneću Briselski sporazum u danima pred nama i pročitati ga od A do Š, jer očigledno nije dovoljno da ga stavite na veb-stranicu da svi mogu da vide, kako bi građani imali prilike da vide da je srž sporazuma ZSO - objasnio je Vučić.

Izrazio je čuđenje da je doneta takva odluka i rekao da ne razume ako je doneta.

- Ostavite mi 24 sata da mogu da reagujem. Dozvolite da danas nisam mogao glavu da podignem od posla u Rumuniji. Ako je to tačno, ne znam kako bi moglo da bude bilo šta dobro, jer to znači da neko svojim odlukama uvodi u dodatnu destabilizaciju - poručio je Vučić.

Informer


Na dodatna pitanja šta će Srbija da učini, predsednik je naglasio da ne može na takav način da razgovara, jer Srbija nije igračka.

- Ne možemo da se igramo i dajemo izjave kako nam nešto padne napamet i kako bi neko u Srbiji voleo da čuje. Moj posao kao predsednika je da ozbiljno i odgovorno sagledam stvari i onda pružim odgovor. Ako mislite da treba da se dopadnem naciji i kažem 'sada ćemo mi nekom i opsujem', da bi narod rekao 'neka si im rekao', to nije moj način i stil. To neki drugi neka se bave takvom politikom, kao što su besplatni prevoz, besplatni vrtići, svim mogućim besplatnim, pa smo na kraju videli kako su besplatno prošli - rekao je Vučić.

Istakao je da ne želi da daje neodgovorne izjave, već ozbiljno i u skladu sa interesima građana reaguje.

- Odgovor ćete dobiti kada budem sve proučio i sagledao sve posledice - najavio je u odgovoru novinarima.

Dodao je da mora da prizna da ne razume tu odluku, imajući u vidu činjenicu da je to obaveza Prištine potpisana pre tačno pet godina.

(FOTO) SRBIJA OČEKUJE POMOĆ RUMUNIJE NA EVROPSKOM PUTU! Vučić: Manjine most koji spaja, a ne razdvaja




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marijana

pre 6 godina

Znamo da je Vucic prepustio u najboljim rukama Vladu.

Marijana

pre 6 godina

Premijerka je apsolutno svojim umećem i sposobnošću dokazala da je zasluženo na mestu gde je. Predsednik je znajući to nju sa razlogom postavio na to mesto. Naravno da ce da je podrzi u odlukama.

Saša

pre 6 godina

Trenutno imamo važnijih pitanja kojima se treba baviti od rekonstrukcije Vlade.

Luka

pre 6 godina

Da bi se donela prava odluka o Briselskom sporazumu, treba ga dobro proučiti i dobro razmisliti, pa tek onda doneti pravu odluku.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija