• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

08.03.2018

20:54

ŠTO SE GRBO RODI, ĐILAS NE ISPRAVI: Ovako se raspala ŽUTO-RIĐA KOALICIJA!

Politika

ŠTO SE GRBO RODI, ĐILAS NE ISPRAVI: Ovako se raspala ŽUTO-RIĐA KOALICIJA!

Podeli vest

Lideri PSG i Narodne stranke Saša Janković i Vuk Jeremić, dojučerašnji koalicioni partneri Dragana Đilasa, odmah posle izbora u Beogradu najavili su da će osnovati zasebne odborničke grupe

Od ukupno 26 odbornika, koliko je osvojila Đilasova lista, Janković je za sebe uzeo osam, a Jeremić sedam mandata, što je dovoljno za pravljenje sopstvenih klubova. 

Koliko je ova koalicija trula govori i činjenica da je i Borko Stefanović za svoju marginalnu Levicu Srbije uzeo dva odbornika, a po jedan su dobili Janko Veselinović i Sindikat Sloga. Đilasu je tako ostalo samo sedam fotelja u gradskom parlamentu!?!

Sujete su pobedile

Prema rečima naših izvora, Đilas je potpuno svestan da mu

Neprirodna koalicija

"Samo što su se izbori završili, a oni su se podelili. Đilasova koalicija i jeste bila neprirodna"

Aleksandar Marković, poslanik SNS

Janković i Jeremić ubrzo mogu okrenuti leđa.

- Đilas može da računa samo na sedam odbornika, koji su njegovi kadrovi na listi. Jeremić i Janković su već blizu odluke da osnuju sopstvene odborničke grupe. 

Pravdaju se da će tako imati više vremena za nastup u Skupštini Beograda, ali svi znaju da je pravi razlog svađa i međusobne optužbe za loše izborne rezultate. Sujete su i ovog puta pobedile - objašnjava Informerov izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da Đilas sprema "kontraudar".

- Njegova ideja je da osnuje svoju partiju i privuče nezadovoljne funkcionere PSG i Narodne stranke, kojih ima dosta, ali i simpatizera DS Dragana Šutanovca, koji je doživeo izborni fijasko. Janković i Jeremić, na drugoj strani, znaju za ovaj Đilasov plan, pa brže-bolje žele da odvoje ono što mogu odvojiti - prenosi Informerov izvor.

Komentarišući ove navode, poslanik SNS Aleksandar Marković ističe da je raspad koalicije sasvim očekivan politički rasplet.

- Samo

Raspodela odbornika

* Dragan Đilas 7
* Saša Janković 8
* Vuk Jeremić 7
* Borko Stefanović 2
* Janko Veselinović 1
* Sindikat Sloga 1
UKUPNO 26

što su se izbori završili, a oni su se već podelili. Sasvim je jasno da je Đilasova koalicija bila neprirodna. Setimo se šta su jedan o drugom govorili pre nego što ih je njihov gazda naterao da se udruže u jednu izbornu listu. Očekujem dalja raslojavanja u ostacima nekadašnje Demokratske stranke, koja nakon nedeljnih izbora više praktično ni ne postoji - naglašava Marković.

Očekivani razlaz

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, na drugoj strani, smatra da se verovatno radi o dogovoru da posle izbora svako ide svojim putem.

- Za Đilasa i njegove koalicione partnere ujedinjujući faktor bila je zamisao o rušenju Vučića i juriš na gradsku kasu. Pošto plan nije uspeo, svako je otišao na svoju stranu - zaključuje Stanković.

Informer

Đilas osniva novu stranku?!

Kako smo pisali početkom februara, Đilasov plan jeste da formira

Moj ugao

MIŠEL ZUBENICA
ANALITIČAR

Zbog sujeta koje su predstavnici opozicije pokazali u prethodnom periodu, ne bi bilo iznenađujuće i da ovi poslanički klubovi uđu u međusobne sukobe.

novu stranku, čime bi 'zabio nož' u leđa koalicionim partnerima Jankoviću i Jeremiću, koji su ga podržali na izborima.

Bivši predsednik DS, smatraju stručnjaci, pretenduje na iste birače kao i njegovi koalicioni partneri, pa će njegova nova partija verovatno progutati Jankovićev PSG i Jeremićevu Narodnu stranku.

ĐILAS SPROVODI FAŠISTIČKIE METODE: Ovako su tajkunove gorile zabranile "nepodobnim" novinarima ULAZ NA KONFERENCIJU ZA MEDIJE!

DOSISTI UPALI U STRAŠNU PARANOJU: Aleksandar Vučić će raspisati VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 6 godina

Kad ce biti parlamentarni i predsednichki izbori....ja bi ih sada bas u inat raspisao na prolece da obezbedimo jos sigurno 4 godine ovu vlast kako bi bili jos bolje a bice, mada ovi nikad vise biti nece pa kad god ih raspisali jer ova drzava svakim danom napreduje i tu nema kraja, sto bi narod glasao za gore, a ta manjina koja glumi glumu hoce samo gotovinu,lezarinu,nerad,otimachinu i pune dzepove, epa nema vise toga, bravo Vuchko samo napred

Petar Golemi

pre 6 godina

ovi nisu za odbor nego za obor, da ciste svinjce........

provincijalka

pre 6 godina

Znali smo i pre da je samo interes u pitanju kada je formirana ova koalicija.

Tamara

pre 6 godina

Već viđeno, svako vuče na svoju stranu, jadnici.

Sale

pre 6 godina

Svako ko imalo prati politiku je ovo vec predvideo...vestacka koalicija sastavljena samo da bi zajedno presli cenzus,jer su bili svesni da pojedinacno ne bi uspeli...

Maja

pre 6 godina

Konacno je doslo do raspada stranke, ajde sada i ostale opozicione bande da se razbeze.

Milan Starčević

pre 6 godina

Jioš da počnu međusobno da se pljuju u skupštini i eto ti novi cirkus.

Stefan

pre 6 godina

Od luzera možeš očekivati samo luzerske odluke.

jana

pre 6 godina

Raspali su se oni odavno i nista ne moze da se popravi.

voja

pre 6 godina

Đilasu nikad nije ni stalo do sudbine svoje,dojučerašnje,stranke nego mu je uvek služila kao paravan za lične interese.

Aleksandar Minic

pre 6 godina

Suejeta je teska i opasna stvar, ekipa je previse mracna da bi ljudi tek tako dali svoj glas i poverenje

Ivana

pre 6 godina

Kakva je to rasuta banda i oni hoce da vode drzavu...

paki

pre 6 godina

Ridjo - zuta koalicija je imala samo jedan jasan cilj a to je gradska kasa Beograda,medjutim posle zavrsenih izbora i neuspelog pokusaja ocekivalo se raspad iste koalicije !

zeljko

pre 6 godina

Pa oni ni pre koalicije se nisu podnosili zato se i raspao Ds,no primorao ih jedan zajednicki cilj da se pre izbora udruze a to je gradska kasa Beogradjana,no kako nisu uspeli u tome raspad koalicije je i ocekivan !

Ljube

pre 6 godina

Zar je bilo ko imao iluzije i verovao da će oni ostati zajedno? Sačekaće samo toliko da iz gradske kase dobiju pare koje im sleduju jer su prešli cenzus i ušli u gradsku skupštinu a onda kud koji mili moji. Uhlebiće na odborničke funkcije po nekoliko svojih kadrova da žive od nerada i to je kraj priče. Građani Beograda i bolji Beograd njima su na pameti koliko i lanjski sneg a udružili su se samo zato što su znali da pojedinačno nemaju šanse da prođu cenzus.

david

pre 6 godina

Borko Stefanovic i Janko Veselinovic dobili mandate ?, ko su uopste oni ? ,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija