• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2018

09:58

(VIDEO) VULIN ZA PINK: Ako Priština ne formira ZSO, onda treba srušiti vladu

Politika

(VIDEO) VULIN ZA PINK: Ako Priština ne formira ZSO, onda treba srušiti vladu

Podeli vest

Ukoliko Priština nije u stanju da primeni dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), onda Srpska lista treba da povuče podršku toj vladi i da sruši je, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

Ako nisu u stanju da održe reč, nek idu na izbore, rekao je Vulin za Pink.

 - Ukoliko vlada u Prištini nije u stanju da sprovede i započne formiranje ZSO, onda treba da se povuče podrška Srpaske liste i da se ta vlada sruši. Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč -  rekao je Vulin. 

Ministar je naglasio da "nema dogovoranja o onome što je već dogovoreno" i da neće biti ponovnih pregovora o ZSO. 

 - Ono što je dogovoreno u Briselu, što čini Briselski sporazum, mora da se sprovede. Ne može se stalno pregovarati o onome što je ispregovorano - poručio je Vulin. 


Komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije da predsednika Srbije Aleksandra Vučića "stalno lažu u međunarodnoj zajednici" i da oni samo hoće priznanje jednostrano progalšene nezavisnosti Kosova, a ne kompromis, Vulin je rekao da Vučić vodi politiku pomirenja i trudi se da dođe do stabilizacije na ovim prostorima, ali da retko s druge strane ima relevatne sagovornike. 

 - Veoma retko s druge strane ima ljude koji smatraju da je politika stabilnosti i mira dobra i da jedno može da se sprovede tako što Srbija mora da nešto da dobije za nju - poštovanje, ali i odgovarajuće političke odluke koje bar najvećim delom odgovaraju nama -  rekao je Vulin.

Naglasio je da, ako se potvrdi da Priština prestaje da sprovodi u potpunosti Briselski sporazum, za koji je upravo Priština govorila da mora da bude sproveden, "kao što je govorila EU i čitava međunarodna zajednica", onda Srbija treba da razmisli o svojoj poziciji i narednim koracima. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
saveta

pre 6 godina

Ukoliko vlada u Prištini nije u stanju da sprovede i započne formiranje ZSO, onda treba da se povuče podrška Srpaske liste i da se ta vlada sruši. Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč - rekao je Vulin. Ministar je naglasio da "nema dogovoranja o onome što je već dogovoreno" i da neće biti ponovnih pregovora o ZSO. PS.nije samo obaranje vlade vazno nekome.! Nama gradjanima je vazno ,da se sve odluke koje je nasa vlada prihvatila i potpisala ne sacekavsi prvo formiranje ZSO ,brzo ukinu i tako bar i posle tolikog vemena,prestanemo da izigravamo budale na kub.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija