• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2018

13:31

SKUPŠTINA SRBIJE: Maja Gojković zatražila smenu Svetislave Bulajić!

Politika

SKUPŠTINA SRBIJE: Maja Gojković zatražila smenu Svetislave Bulajić!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije maja Gojković predložila je smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, javlja Tanjug.

Podsetimo, početkom februara ove godine Agencija za borbu protiv korupcije dostavila predsednici Skupštine predlog za razrešenje generalnog sekretara parlamenta Svetislave Bulajić zbog toga što je Bulajićeva protivzakonito sebe upućivala na službene puteve u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Budući da je to bila drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana. U kabinetu predsednice Skupštine tada je rečeno da će predlog za razrešenje biti stavljeno na dnevni red na prvoj narednoj sednici, čime bi trebalo da bude stavljena tačka na "slučaj sekretarka", koji mesecima potresa skupštinu i otežava joj rad. 

U nekoliko navrata i šira javnost je bil aupoznata sa sukobom na relaciji Maja Gojković - Svetislava Bulajić, a najpoznatiji takav "slučaj" je bio tokom jedne od sednica parlamenta, na kojoj je Gojkovićeva oštro odbrusila Bulajićevoj, što se zbog mikrofona moglo čuti. 

Tada je u Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta najpre je bila veoma neprijatna prema generalnoj sekretarki, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla: "Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke..." 

Prema Tanjugovim informacijama, predlog za razrešenje Svetislave Bulajić biće danas uvršten na dnevni red aktuelne sednice Parlamenta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tara

pre 6 godina

Treba da smene Svetlanu , to što je radila je i protiv zakonito.

Goran

pre 6 godina

Maja Gojković je apsolutno u pravu kada je zatražila da se bahata i lenja Bulajićka smeni.

Nada

pre 6 godina

Draga gospodo Bulajic,dosta je bilo!Protiv svih korumpiranih treba da radi "metla"i to ne samo u Narodnoj Skupstini,vec u celom nasem drustvu.Kako bi nam bio zivot lep bez korupcije,da li mozete i da zamislite to?

Miloš

pre 6 godina

Slučaj Bulajić pokazuje da SNS radi po svim pravilima i propisima. Nema povlašćenih, ko ne radi posao kako treba, dobija otkaz!

buba

pre 6 godina

Smena Bulajicke treba da bude primer kako netreba da se radi jer je Bulajicka zloupotrebila sluzbeni polozaj ,korupcija I trosenje drzavnih para najstrozije kazniti .

Marijana

pre 6 godina

Kao što važi za Svetislavu Bulajić tako trebalo da važi za svakoga člana parlamenta i da se stavi tačka na zloupotrebu funkcije.

Kosta

pre 6 godina

Da Bulajeviceva nije uradila to za sta je opstuzuju, ne bi je smenili.

ana

pre 6 godina

Ako je već to radila, ozbiljno razmatrati o njenoj smeni!

marko

pre 6 godina

Svako treba da snosi posledice za svoje ponasanje.

darko

pre 6 godina

Svako ko nije dao svoj maksimalni doprinos treba da leti napolje.

nesa

pre 6 godina

Sve koji zloupotrebljavaju polozaj, treba smeniti!

Bilja

pre 6 godina

Maja zna kako treba a svako ko ne radi kako treba nek odgovara za to.

Hedona

pre 6 godina

Kada je neko uhvaćen u prevari mora biti smenjen. Maja Gojković radi svoj posao besprekorno.

Miodrag

pre 6 godina

Bravo za borbu protiv korupcije! Nema popustanja.

dragan

pre 6 godina

kako joj je i do sada tolerisala sve što je radila.

Dusan

pre 6 godina

Svako ko radi protivzakonito treba odgovarati.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija