• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

09.03.2018

17:45

OZBILJNO UPOZORENJE STRUČNJAKA IZ MOSKVE! RUSI TVRDE:  Zapad zbog Kosova Srbiji sprema NOVI 5.OKTOBAR!

Politika

OZBILJNO UPOZORENJE STRUČNJAKA IZ MOSKVE! RUSI TVRDE: Zapad zbog Kosova Srbiji sprema NOVI 5.OKTOBAR!

Podeli vest

Zapadni moćnici zbog lažne države Kosovo pripremaju u Srbiji nove nasilne demonstracije nalik na one od 5. oktobra 2000. godine, kada je sa vlasti svrgnut Slobodan Milošević

Na ovo upozorava ruski politički analitičar Oleg Bondarenko, jedan od vodećih stručnjaka za Balkan, koji tvrdi da je ovaj scenario neminovan. Bondarenko ističe da se može samo odugovlačiti sa trenutkom konflikta, ali da situacija za Srbiju nije nimalo laka!

Neće odustati

Prema rečima ruskog stručnjaka, Zapad nipošto neće odustati od pritiska na Beograd da prizna lažnu državu Kosovo.

- Kad tad, doći će trenutak u kome će aktuelni predsedni

Konflikt je neizbežan

"Možemo samo da odugovlačimo početak sukoba, ali poslednji zahtev iz Vašingtona, Berlina ili Brisela na koji će odgovor Srbiji biti 'ne' označiće novu rundu konflikta"

Oleg Bondarenko, ruski analitičar

k Srbije Aleksandar Vučić ili bilo koji drugi srpski političar na njegovom mestu biti suočen sa zahtevom Zapada da prizna samoproglašeno Kosovo. Moraće da odgovori 'ne', što će izazvati tragediju. To bi moglo biti izazivanje građanskog konflikta, na primer u Sandžaku, Novom Pazaru, Preševu... Zatim bi usledio novi 5. oktobar ili nešto slično... - naglašava Bondarenko, koji je na Pravnom fakultetu u Beogradu održao predavanje na temu "Rusija i Balkan u vreme novog hladnog rata". Ruski analitičar dodaje da je ovaj sukob neminovan.

- Nažalost, možemo samo da odugovlačimo početak sukoba, ali poslednji zahtev iz Vašingtona, Berlina ili Brisela na koji će odgovor Srbije biti 'ne' u ovakvoj situaciji označiće novu rundu konflikta. Hoću da verujem da to neće biti danas, nego nekad kasnije, ali nažalost situacija je dosta teška za Srbiju - podvlači Bondarenko.

Komentarišući ovo upozorenje, analitičar ruskog Fonda

Destabilizacija države

"Zapad će verovatno posegnuti za destabilizacijom Srbije, poput terorizma, atentata, dizanja etničkih tenzija u Raškoj, Preševu i Bujanovcu"

Aleksandar Pavić, analitičar

strateške kulture Aleksandar Pavić smatra da Zapad već sada traži da Srbija prizna lažnu državu Kosovo.

- Građanski konflikt u Srbiji pre bi se desio ako bi vlast priznala lažnu državu Kosovo. Ako vlast kaže definitivno 'ne', što je prirodno, to bi homogenizovalo državu i učinilo crni scenario manje verovatnim. Antidržavni i petokolonaški elementi u Srbiji, koji se zalažu za priznanje, ubedljiva su manjina. Jedino što bi oni mogli da probaju jeste da izazovu incidente i pokušaju da isprovociraju vlast da prekomerno reaguje. Njihovi zapadni sponzori bi verovatno posegli za destabilizacijom, poput terorizma, atentata, dizanja etničkih tenzija u Raškoj, Preševu i Bujanovcu. U neprijateljskom okruženju moramo se osloniti na saveznika, a to je Rusija - poručuje Pavić.

Lom za društvo

Dušan

Moj ugao

MARIJA ĐORIĆ
STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

Srbija ne sme priznati lažnu državu Kosovo. Ne isključujem mogućnost subverzivnog delovanja od strane međunarodnih faktora koji podržavaju Prištinu. Koristiće kriminalne i huliganske grupe.

Proroković, direktor Centra za strateške alternative, takođe misli da će Zapad u krajnjoj fazi tražiti da priznamo vlast u Prištini.

- To će biti za nekih pet do deset godina. Za sada traže samo da ih pustimo u Ujedinjene nacije. Naravno da će to izazvati lom u našem društvu. Kosovo je teško i kompleksno pitanje za naše građane. Neće se oni složiti sa priznanjem. Zato je važno da se lažnoj državi Kosovo ne dozvoli ulazak u UN. Ni po koju cenu - apeluje Proroković.

Srbija je glavni ruski saveznik na Balkanu

Analitičar Oleg Bondarenko kaže o da je Srbija danas glavni ruski saradnik u Evropi.

Bjegović: Srbija sigurna država

Profesor dr Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta bezbednosti Edukons, kaže da Zapad može da traži šta hoće, ali da će dobiti samo ono na šta se Srbija obavezala Briselskim sporazumom.

- Srbija neće prihvatiti da izgubi sve. Zašto onda pregovori? U slučaju da Priština ne ispuni obavezu formiranja ZSO i nastavi represiju nad Srbima sa severa Kosova, Srbija po Rezoluciji 1244 može čak i poslati bezbednosne snage da zaštite stanovništvo i nacionalne interese. Tvrdnje ruskog analitičara poprilično su neutemeljene jer je Srbija bezbednosno sigurna zemlja - ističe Bjegović.

- Srbija je jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Moskvi. Takođe, učesnik je svih ekonomskih i vojnih saveza u kojima su zemlje postsovjetskog prostora, te Rusija vidi Srbiju kao centar za energetsku saradnju na Balkanu - navodi Bondarenko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goca

pre 6 godina

Svasta, nema kriticne mase! Pa nismo najgluplji narod na svetu, taj primat preuzela Amerika,Hrvatska..... Tako kazu njihova istrazivanja. Dosta je bilo i samo jednom, neponovilo se.

Aleksandar

pre 6 godina

Pa jedino SNS da izadje na ulice i da bude prava"Top lista nadrealista"

Vladimir

pre 6 godina

Realna je mogucnost da oni i dosluhu sa nasom tzv. opozijom zele da izazovu haos. Samo je pitanje vde ce naci vise od 2-3.000 ljudi?

Milovan

pre 6 godina

Prozapadnim političarima više ne veruju ni njihovi ukućani. Narod više ne veruje u bolji život u EU i o njihovim lažnim obećanjima o akcijama i 1000 evra što nam je "demokratska" opozicija obećavala o ulasku u EU, ukidanju sankcija itd. Nama sankcije nisu ukinute ni posle skoro 30 godina i ako smo do sada udovoljavali skoro svim zahtevima zapada. Svi ti koji bi bili spremni da izazovu krvoproliće na našim ulicama mogli bi stati u jedan policijski autobus.

Laza Lazarevic

pre 6 godina

Znao sam opet drzavni udar u drzavnim novinama.

Crni

pre 6 godina

Proglasi okupaciju dela teritorije onda je sve drugacije ...

Zivko

pre 6 godina

Milosevic je silom oteran 5.og oktobra 2000,a dobio je izbore.Trebao je da ostane sa vlada Srbijom jos dvadeset godina. Dabas bi smo bili kao Svajcarska.

zoran

pre 6 godina

Milošević je loše prošao na izborima i pobedio ga je Vojislav Koštunica, samo što on to nije hteo da prizna.

Cedo

pre 6 godina

И ти си га победио ако ћемо да се лажемо, сви знају и сви причају како су на силу отерали Председника Милошевића.

deda Raša

pre 6 godina

Evo, Vuku Draskovicu se ponovo ukazuje prilika da pozove na juris i to Srbe na Srbe.

vera

pre 6 godina

Da nema takvog scenarija zar bi mi Djilas dzabe pretio da ce da zavrsi ko Milosevic i to javno na tv-u.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija