• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J. - M. D.

09.03.2018

20:06

ŠULE ODLAZI POSLE DEBAKLA: U DS počinje trka, dolazi KENA, MIĆUN ILI TAMARA TRIPIĆ?!

Politika

ŠULE ODLAZI POSLE DEBAKLA: U DS počinje trka, dolazi KENA, MIĆUN ILI TAMARA TRIPIĆ?!

Podeli vest

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac odlučio je da se povuče sa čela stranke nakon katastrofalnog poraza na izborima u Beogradu!

Kako Informer saznaje, u DS je uveliko počela unutarstranačka borba za fotelju novog predsednika, a najviše šansi da preuzmu lidersku poziciju imaju počasni predsednik Dragoljub Mićunović, šef Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić Kena i potpredsednica partije Tamara Tripić.

Visoke tenzije u DS

Kasno sinoć, kao što smo već pisali, održana je vanredna sednica Predsedništva DS, na kojoj je Šutanovac podneo izveštaj stranačkim kolegama o rezultatima izbora, na kojima je ova stranka sa osvojenih 2,2 odsto glasova doživela nezapamćeni debakl. On je tom prilikom poručio da se povlači sa čela stranke, a DS bi do izbora novog rukovodstva trebalo da upravlja zamenica predsednika Gordana Čomić.

Kako objašnjava naš izvor iz DS, u stranci je nastala ogromna tenzija

Ojadili državu

"Svi treba da podnesu ostavke i, naravno, da vrate pašnjake, kuće, stanove, poslovne prostore i sve ostalo što su stekli obavljanjem političkih funkcija"

Nebojša Krstić, analitičar

posle poraza 4. marta i pojedinci su već počeli da pokazuju pretenzije ka preuzimanju kormila.

- Kao najozbiljniji kandidati da naslede Šutanovca na čelu DS pominju se Mićun, Kena i Tamara Tripić. Prvi ima najduži staž u stranci i najbolje je poznaje, a uživa i veliki ugled među demokratama. S druge strane, Kena najbolje poznaje funkcionisanje partije kao šef IO i ima dosta jako uporište u jednom delu stranke. Ima i onih koji smatraju da bi Tripićeva bila najbolji izbor jer nema afera, njen ugled nije okaljan i dosta se dobro kotira među članstvom - objašnjava naš sagovornik. On dodaje da će i nakon ostavke na poziciju predsednika stranke na kojoj se zadržao svega 18 meseci, Šutanovac ostati član DS.

- Posle poraza se potpuno povukao, kao što ste mogli i da vidite. Ne beži od odgovornosti, ali ostavku nije želeo da podnosi putem medija, već prvo pred organima stranke. On DS neće napustiti, jer veruje u njenu ideju i ostaće njen član - dodaje naš izvor.

U nedelju će, prema našim saznanjima, biti održan i Glavni odbor DS, što nalaže i statut

Moj ugao

BOJAN PAJTIĆ
BIVŠI LIDER DS

Implicirate da treba da osećam moralnu odgovornost za propast DS? Naravno da sam kriv za to, ko bi drugi bio...

stranke u ovakvim situacijama. Potom će uslediti vanredna skupština i procedura za izbor novog rukovodstva. Očekuju se opšti izbori u DS, kao i izbori za novo rukovodstvo u pokrajini i u beogradskom odboru. Podsetimo, predsednik gradskog odbora DS i šef kampanje za minule izbore Balša Božović već je podneo ostavku na tu funkciju.

Komentarišući novonastalu situaciju među demokratama, analitičar Nebojša Krstić kaže za Informer da bi ostavku, pored Šutanovca, trebalo da podnese i čitavo rukovodstvo DS.

- Šutanovac mora da podnese ostavku, ali nije on jedini kriv za osvojenih 2,2 odsto podrške, već celokupno rukovodstvo DS. Sve Balše, Kene, Ješići, svi treba da podnesu ostavke i da vrate pašnjake, kuće, stanove, poslovne prostore i sve ostalo što su stekli obavljanjem političkih funkcija - poručuje Krstić.

Menjaju ime da bi obrisali dugove?!

Demokrate na društvenim mrežama uveliko iznose predloge za spas DS. Tako je potpredsednik stranke Igor Salak preporučio da se izvrši "rebrendiranje" stranke, kao i njena "preregistracija", kako bi se DS oslobodio dugova.

- Izbori na svim nivoima u DS, beogradskom i pokrajinskom odboru. Preregistracija - osloboditi se dugova koji su nam prethodni predsednici ostavili u amanet. Rebrendiranje - počevši od jasnih rešenja problema običnog čoveka do promene logoa. Predlog - napisao je Salak na Tviteru.

SNS im oteo politiku

Vladan Glišić iz Narodne mreže ističe da je očekivano da u DS podnesu ostavku svi oni koji su odgovorni za izborni debakl.

- Demokrate su u problemu jer je SNS preuzela iste idejne pozicije prema EU, dok je u komunikaciji sa biračima manje arogantna nego DS kad je bila na vlasti. Najgore po njih sada bi bilo da otpočne unutarpartijsko trvenje oko novog lidera. To se pokazalo pogubnim i u slučaju DSS - napominje Glišić.

DS: Šutanovac na GO u nedelju podnosi ostavku

KREĆE ČISTKA U DS! Osloboditi se Šuleta i Đilasovih milionskih dugova!

DOSISTI UPALI U STRAŠNU PARANOJU: Aleksandar Vučić će raspisati VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
22

pre 6 godina

Budućnost sa Mićunom?! Koliko beše ima godina ta kornjača sa Galapagosa?!

dasa

pre 6 godina

Micun ce bas da im pomogne pa on nezna kako se zove.

Palancanin

pre 6 godina

Napred mali keno!Kada zavrsis posao ugasi svetlo.

Baki

pre 6 godina

Dajte Dragoljuba Mićunovića, još nema ni 90, ko Zaharije Trnavčević.

Jutro

pre 6 godina

Kakav je sad pa to prestiž biti u fotelji na čelu ovog debakla?

Goks

pre 6 godina

Kakav rang nazovi političara treba da budeš pa da ti je težnja da budeš na čelu DSa?

Jasna

pre 6 godina

Ko je lu da prihvati mesto predsednika stranke koje više nema.

Gaga

pre 6 godina

Sve je to isti sklop ljudi ... Nista im to nece pomoci .

robinhude84

pre 6 godina

Bolje neka i ostali slede njegov primer!

Niki

pre 6 godina

Ko god da im dodje, dzaba im, propali su skroz.

Cole

pre 6 godina

DS je ispusena mustikla. Gotovi su ko god da im dodje na celo stranke.

Dejan

pre 6 godina

SNS im nije preuzela politiku DS-a. Politika DS-a je dovela ovu državu zamalo do prosjačkog štapa. Politika SNS-a je da spase državu od stanja u koju je dovela politika DS-a.

Jovan

pre 6 godina

Ma koga god da postave, DS je davno izgubio svu podrsku koju je mozda nekad imao. Sutanovac i njemu slicni su se pokazali, pa Srbija vise ne veruje ni jednom DSovcu

miki

pre 6 godina

Beograđani su lepo rekli na izobima na ne žele tajkune, muljatore i lopove, a oni opet takve bi na čelo stranke. Valjda su svi takvi u DS.

ljuba

pre 6 godina

Opet jovo nanovo,demokrate ruse sns pa ce opet doci na vlast.Onda ce sns da ih optuzuju za kradju,a prijatelji iz sns ce preci u ds.Normalno narod ce da ispasta a oni ce da prebacuju krivicu sa jednog na drugog i tako ce proci jos deset godina,istraga u toku.Svi ce lepo da docekaju penziju i da se povuku iz politike a mi pacenici cemo i dalje da raspravljamo ko je u pravu a ko nije.Clanovi sns ce preci u ds,sps u ds,ldp ce biti neutralan,srs ce napadati sve,pa ce se udruziti sns i srs.Za to vreme ce jos da prodaju sta je ostalo od firmi i tako se radi trideset godina.

Sanda

pre 6 godina

Ken na specijalnom zadatku, unisti je Palanku pa sada dolazi da ugasi DS.

gaga

pre 6 godina

Kena!!!? Taj je upropastio Palanku za 100 godina!!

ana

pre 6 godina

Dal je moguce da ce ovaj Kena biti na funkciji umesto da je u zatvoru!? Svoj grad je upropastio u dugovima su do guse!

gaga10000

pre 6 godina

Kada vidim ove iz DS sve samo mutni likovi, a Ovaj Kena najgori, taj je upropastio Palanku zaduzio je grad vise godina! On treba da odgovara za to!

Dimitrije

pre 6 godina

Ko god da dodje slaba vajda,DS je zavrsio svoju politicku karijeru u Srbiji.

Goran

pre 6 godina

Šule nije ni trebao da se vraća. Još kao ministar vojni je pokazao svoju nesposobnost.

Marija

pre 6 godina

Svi su oni isti tako da u DS-u sigurno nece sa bilo kim od njih biti bolje samo jos gore.

Marija

pre 6 godina

Tesko da je trka jer posle ovakvog debakla retko da ko sme da se nahvati da bude lider stranke koje nema spasa.

PERSONA

pre 6 godina

Pozdravljam nestajanje DS, to što su imali naziv demokrtska nikako ne znači da su to bili, naprotiv, bili su lopovska korumpirana stranka.

kontesanera

pre 6 godina

DS je dotakla dno iz kog ne može da se izvuče,ovo je kraj nekada najjače političke stranke.njihova politika mržnje i lopovluka ih dovela ovde gde su sada.

Marinko

pre 6 godina

Donekle pošteno, povlači se posle ubedljivog poraza.

jana

pre 6 godina

Sutanovac nije ni trebao da bude kandidat DS-a.

zaza

pre 6 godina

Nemoj vise da se brukaju, neka se ostave politike nije to za njih.

Nina Matic

pre 6 godina

Pitanje je da li ce DS moci da se povrati nakon ovakvog pada.

Hana

pre 6 godina

Napokon je Sutanovac shvatio da bi trebalo da se povuce.

Kralj

pre 6 godina

Na trulom temelju, ne gradi se se ništa, pa ni stranka.

Lesa

pre 6 godina

Zamislite kad projektujete buducnost stranke i stavite na celo coveka koji je '30-to godiste... Neka se niko ne uvredi, ali malo je kontradiktorno.

Kika

pre 6 godina

Istina, nije Sutanovac jedini kriv za debakl, ali je umnogome doprineo istom....

Dovla

pre 6 godina

Hahahaha, pa sa Mićunom su počeli, a sa njim će i da završe :D DS je jedan neukusan vic.

Sumadinac

pre 6 godina

Posle G-17 kada Dinkić zatvori vrata i ugasi svetlo, Šutanovac neka to uradi u svojoj DS. Dok je vreme...posle njega neće ostati niko da to uradi.

veljko

pre 6 godina

Ko god dosao na celu DS-a nosice epitet zutih lopova!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija