• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2018

19:02

HARADINAJ U JAGNJEĆOJ KOŽI: Spreman da nađem zajednički jezik s Srpskom listom!

Politika

HARADINAJ U JAGNJEĆOJ KOŽI: Spreman da nađem zajednički jezik s Srpskom listom!

Podeli vest

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će se pitanje demarkacije sa Crnom Gorom naći u kosovskoj skupštini sledeće nedelje, navodeći da je "spreman da pronađe zajednički jezik sa Srpskom listom" kako bi podržala taj sporazum.

U intervjuu za RTK, Haradinaj je rekao da je "u stalnim razgovorima sa Srpskom listom i da postoji mogućnost da i oni podrže sporazum, čime će biti obezbeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje".
- Srpska lista za sada ne odbija razgovor na ovu temu, ali su i u međusobnim razgovorima o mogućnosti da podrže ovaj proces. Ja poštujem Srpsku listu, izabrane poslanike, njihov autoritet, oni su ljudi sa Kosova, razgovaramo sa njima kako bi oni pomogli slobodu kretanja- rekao je Haradinaj.

On je dodao da "međutim, sloboda kretanja ne može doći gubitkom teritorije ili davanjem koncesija".

- Ja sam spreman da pronađemo zajednički jezik sa Srpskom listom i verujem da je ovo u interesu i kosovskih Srba, jer i oni nemaju bezvizne pasoše i ne mogu da putuju u inostranstvo- kazao je Haradinaj.

RTK na srpskom jeziku podseća da je Srpska lista juče odbacila insinuacije o navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem demarkacije sa Crnom Gorom.

- Za Srpsku listu tema demarkacije uopšte ne postoji, niti nas to pitanje interesuje, i njime neka se bave albanske partije u skladu sa svojim političkim programima- navedeno je u petak iz Srpske liste.

Podseća se da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom potpisan još avgusta 2015. u Beču, pri čemu ga je Skupština Crne Gore odmah ratifikovala, a Evropska komisija je stavila do znanja Prištini da bez ratifikacije ovog sporazuma neće dobiti bezvizni režim.

BARABA! RAMUŠ HARADINAJ IZMISLIO DA JE INVALID: U ratu nije ranjen, osim što je pre 18 godina DOBIO BATINE OD RUSA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija