• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.03.2018

08:58

PALMA SA DELEGACIJOM U ANKARI: Turska je važna zemlja za Srbiju!

Politika

PALMA SA DELEGACIJOM U ANKARI: Turska je važna zemlja za Srbiju!

Podeli vest

U četvorodnevnu posetu Turskoj jutros je otputovala privredno politička delegacija grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom

U delegaciji su i gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, kao i vlasnici kompanija "Jela", "Testeral", "Alfa" i "Neimar" iz Jagodine.

- Imaćemo u Ankari razgovore sa ministrima Vlade Turske kao i sa predsednikom parlamenta i narodnim poslanicima, a prisustvovaćemo i sastanku vladajuće turske AK partije. Takođe, u Istanbulu i Ankari ćemo razgovarati i sa nekoliko potencijalnih investitora, koji imaju nameru da otvore fabrike u Jagodini i obići ćemo više kompanija u najvećem i glavnom gradu Turske - rekao je Palma pred polazak u Tursku.

Pored političkog i privrednog, objašnjava Palma, ova poseta ima i turistički značaj jer su građani Turske poslednjih godina najbrojniji turisti u Srbiji, a svima je poznato da Jagodina ima na tom planu šta da ponudi, pored industrijske zone gde očekujemo izgradnju nekoliko fabrika.

- Turska je veoma važna zemlja za Srbiju u privrednom i političkom smislu, a odnosi Beograda i Ankare nikada nisu bili bolji nego poslednjih godina, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću - izjavio Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija