• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

11.03.2018

16:20

(FOTO) VULIN U SREBRENICI: Srbija će uvek pomagati Srbima gde god živeli!

Politika

(FOTO) VULIN U SREBRENICI: Srbija će uvek pomagati Srbima gde god živeli!

Podeli vest

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica, Mladenom Grujičićem, otvorili su u Srebrenici dečiji vrtić "Poletarac" i halu firme Ekonomik Group, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije

- Veoma sam ponosan što u ime Aleksandra Vučića i u ime Vlade Republike Srbije mogu da budem danas ovde, jer država Srbija je na najkonkretniji način pokazala koliko brine o Srbima bez obzira na to gde oni žive. I naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima - država Srbija je tu da pomogne njima pomoćiće i vama - izjavio je Vulin.

Tanjug/Ministarstvo Odbrane

On je dodao da će se u danas otvorenom vrtiću "smejati i plakati deca i jedne i druge vere i nacije, baš kao što će i u fabrici Ekonomik Group raditi i Srbi i Bošnjaci, i neće ih niko deliti, a država Srbija je platila njihovu izgradnju".

- Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate i prema Srbiji. Ne možete govoriti, misliti i raditi loše prema Srbima sa kojima živite u Srebrenici, a očekivati da je država Srbija u dobrim odnosima sa vama. A vidite da se država Srbija ponaša prema svima na potpuno isti način i na najbolji mogući način - istakao je ministar Vulin. 

Tanjug/Ministarstvo Odbrane


- Vučić, kao predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike, insistira na tome da se o Srbima koji žive van Srbije uvek posebno vodi računa, da se obezbedi gde god može i radno mesto i škola i vrtić. Država Srbija je uvek tu da pomogne -

 rekao je Vulin.

On je zahvalio predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku na ličnom angažmanu, na tome što uvek vodi računa o Srbiji, što uvek vodi računa kako da zajedno budemo uspešniji, kao i načelniku Mladenu Grujičiću zato što je uložio puno energije i ličnog entuzijazma da ovo bude moguće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
provincijalka

pre 6 godina

Potomstvo je ono u sta treba da ulazemno. Odlicna vest.

Marijana

pre 6 godina

Srbija nikad nece priznati nezavisnost KiM. Neka se ne nadaju previse!

Mare

pre 6 godina

Lepo je cuti da Srbi imaju podrsku od svoje zemlje gde god da zive.

ljilja

pre 6 godina

Srbija je uvek bila uz svoj narod i stitila njegove interese ma gde bio.

MIlos

pre 6 godina

Podrska Srbije je otisla u prave ruke. Zahvaljujuci Grujicu i donacijama Vlade Republike Srbije, Srebrenica dozviljava procvat.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija