• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

11.03.2018

18:04

VULIN O PISANJU MEDIJA DA SU SAD PRIPREMILE "KOSOVSKI PAKET": Nema pregovora o onome što je ispregovarano

Politika

VULIN O PISANJU MEDIJA DA SU SAD PRIPREMILE "KOSOVSKI PAKET": Nema pregovora o onome što je ispregovarano

Podeli vest

 Srbija neće uraditi ništa što je na uštrb njenih vitalnih nacionalnih interesa i nema tih pritisaka zbog kojih bismo pristali da priznamo Kosovo, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom pisanja medija da su SAD pripremile "kosovski paket" koji će u narednim nedeljama predstaviti najpre predsedniku Aleksandru Vučiću

- Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome - rekao je Vulin u Srebrenici i istakao:

- Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav.

On je napomenuo da razgovori sa predstavnicima vlade u Prištini nisu razgovori o tome kako nešto treba da se prizna već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje. 

- Priština ne primenjuje Briselski sporazum zato što on ne radi u korist nezavisnosti, već protiv. Zar neko misli da bi Priština propustila za ove četiri godine da primeni Briselski sporazuma da on pomaže da se postigne nezavisnost i da država Srbija ode sa prostora Kosova i Metohije? - dodao je Vulin.

On je naglasio da Briselski sporazum, na način na koji ga je ispregovarao Aleksandar Vučić, pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i nikako drugačije - "zato ga oni sabotiraju".

AMERI SPREMILI "KOSOVSKI PAKET"! Ovaj dokument direktno utiče na SUDBINU SRBIJE!

- Veoma je važno opet to ponoviti - nema pregovora o onome što je ispregovarano. Zajednica srpskih opština je definisana, određena je Briselskim sporazumom i ona ne može biti predmet novih pregovora - rekao je Vulin.

O Zajednici srpskih opština se već pregovaralo, ona samo treba da se sprovede, da se implementira, ukazao je on. 

- Sve preko toga, eventualno nova pitanja, možemo da rešavamo u novim pregovorima, ali ne možemo da se stalno vraćamo unazad i da činimo ustupke da bismo dobili nešto što smo već dobili i nešto što smo već uradili - rekao je ministar Vulin.

Vulin je posetio Srebrenicu gde je, povodom proslave Dana opštine, zajedno sa predsednikom Republike Srpske obišao dečiji vrtić i halu firmu "Ekonomik grup", čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

(FOTO) VULIN U SREBRENICI: Srbija će uvek pomagati Srbima gde god živeli!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marina

pre 6 godina

Nikada nećemo ići na svoju štetu! Učinićemo sve da sačuvamo KiM.

Milan

pre 6 godina

Ne pristajemo ni na šta što ide na našu štetu!

provincijalka

pre 6 godina

Vucic je lepo predlozio da se i Rusija ukljuci u pregovore.

ana

pre 6 godina

Tako je, nema pregovora o necemu sto je jasno kao dan.Kosovo je Srbija.

Marijana

pre 6 godina

Srbija nikad nece priznati nezavisnost KiM. Neka se ne nadaju previse!

Mare

pre 6 godina

Treba uraditi ono sto je u interesu naseg naroda i nase zemlje.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20