• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2018

09:48

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MANČANGOM: Prijateljstvo Srbije i Kine je ČELIČNO!

Politika

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MANČANGOM: Prijateljstvo Srbije i Kine je ČELIČNO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa ambasadorom Kine Li Mančangom, kojem je poručio da je vest o želji predsednika Kine Si Đinpinga da se ponovo sastane sa srpskim predsednikom veoma značajna za Srbiju i izrazio zahvalnost Kini i njenom rukovodstvu na podršci koju pružaju Srbiji i njenim građanima

Vučić je istakao da je prijateljstvo srpskog i kineskog naroda čelično i da to prijateljstvo niko ne može da sruši, što je, kaže, rekao i kineski predsednik više puta.

- To prijateljstvo je pokazano, dokazano i potvrđeno u najtežim trenucima kroz srpsku istoriju i mi smo veoma zahvalni narodu Kine, njenom rukovodstvu, na čelu sa predsednikom Si Đinpinogm na podršci koju pruža Srbiji, našem narodu i građanima - rekao je predsednik Srbije.

Kako je dodao, sa kineskim ambasadorom će i danas razgovarati o brojnim projektima između Kine i Srbije, pre svega infrastrukturnim.

Tanjug

U tom smislu, podvukao je da će posebno biti zadovoljni građani Arilja, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i drugih, jer će razgovarati o nastavku saradnje u izgradnji autoputa prema Boljarama, prema granici sa Crnom Gorom.

- Razgovaraćemo i o mnogim drugim projektima, a ja znam da ničega od toga ne bi bilo da nema direktne podrske predsednka Sija i, rekao bih, možda preterano, ne samo njegovog dobrog odnosa već i njegove ljubavi prema Srbiji - rekao je Vučić.

Zato je, podvukao je, vest o Sijevoj želji da se ponovo sasatane sa srpskim predsednikom Vučićem veoma značajna sa Srbiju.

- Od ogromnog je značaja za zemlju i ja sam bio ne samo zadovoljan kao predsednik Republike, već i ponosan na svoju zemlju što je mogla da privuče pažnju predsednika Sija i da ponovo imamo tu cast da razgovaramo sa njim - naznačio je predsednik Srbije u razgovoru sa kineskim ambasadorom.

Tanjug


Vučić je podvukao da je odnos Srbije prema Kini takav da mogu da ga osete i vide na svakom koraku, jer građani Srbije izuzetno cene, poštuju i vole i Kinu i kineski narod.

- Kad je reč o odnosu prema predsedniku Siju, želimo mu dobro zdravlje, želimo mu da dugo i uspešno rukovodi kao što je i do sada rukovodio u interesu kineskog naroda. Ali, ne samo u interesu kineskog naroda, već svih naroda koji žele da očuvaju svoju nezavsnot i žele da unapređuju ekonosmke, trgovinske i sve druge odnose - naveo je predsednik.

Vučić je još jednom izrazio zahvalnost Kini, jer prijateljstvo te zemlje, kao i predsednika Sija, mnogo znači i Srbiji i srpskom narodu.

- Mi ćemo dati sve od sebe da to prijateljstvo, iako smo manja zemlja i samo brojčano mali narod, pokažemo i potvrdimo i u trenucima kada mnogi drugi i ne budu bili na vašoj strani - poručio je predsednik i dodao da će u narednim danima napisato posebnio pismo za predsednika Kine, koje će uručiti ambsadoru sa molbom da uruči predsedniku Siju.

Tanjug

Kineski ambasador je naveo da će odmah nakon sastanka sa srpskim predsednikom, poslati njegov govor predsedniku Siju, koji će, kako je rekao, sigurno obradovati.

Li je naveo i da je pre neki dan kineski ministar spoljnih poslova održao pres konferenciju i u svom govoru, u odgovoru na pitanja o inicijativi "Jedan pojas jedan put", rekao da Srbija ne samo da učsetvuje, nego ga i podržava.

- Železara je jedna sjajna sradanja Srbije i Kine i on je to rekao javno pre svima - rekao je Li.

- Mnogo vam hvala, a mi se nadamo da će uskoro imati još više takvih projekata da predstavi - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je juče pismo predsednika Kine Si Đinpinga, u kojem Si potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 6 godina

Iskren odnos i jaka saradnja,uspeh zagarntovan...

Jovan

pre 6 godina

Hvala dragim prijateljima iz Kine na pomoci oko Železeare koja je jako vazna za Srbiju

Miki

pre 6 godina

Zelezara je samo jedan od delova prijateljske saradnje i podrske NR Kine. Hvala im na podrski i saradnji

tina

pre 6 godina

Prijateljstvo koje nam uliva nadu i daje veću sigrnost u izvesniju budućnost.

Dusan

pre 6 godina

Saradnja sa Kinom u svim oblastima je naš strateški interes, zato je veoma važno očuvati dobre odnose i dalje razvijati prijateljstvo sa njom.

Boris

pre 6 godina

Prijateljstvom sa NR Kinom, strateški gradimo svoju poziciju na međunarodnoj sceni, sa zemljom koja je lider budućnosti i rastuća sila.

Miloš

pre 6 godina

Jaki odnosi sa Kinom su nam značajni iz više razloga. Predsednik Vučić radi pravi posao...

cveta

pre 6 godina

Prijateljstvo koje odoleva vremenu i promenama koje ono nosi.

BISERI

pre 6 godina

Tražiti od Kine da ponudi Prištini rešenje spora s a Srbijom.

anamarija

pre 6 godina

Izmedju Srbije i Kine vlada veliko prijateljstvo i postovanje.

ana

pre 6 godina

Prijateljstvo Kine I Srbije je neraskidivo kao celik.

bebana

pre 6 godina

Kina I Srbija dve prijateljske drzave koje je cvrsto I ne raskidivo .

sanja

pre 6 godina

Kina je uvek bila uz Srbiju i kada je najteze bilo, tako se pokazuje ko je Srbiji veliki prijatelj.

mile

pre 6 godina

Odlicno prijateljstvo dve drzave,Srbija u Kini ima iskrenog prijatelja i neka tako i ostane

danko j

pre 6 godina

Prijateljstvo koje odoleva vremenu i promenama koje ono nosi.

Zivko

pre 6 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka za sve ovo sto cete rsditi sa Kinom-infrastrukturni projekti,resavanje Rudnika u Boru i sa tim cete imati umesto 0,8% ucesca u DBP bice tri puta vece a to znaci i povecavanje svih vanprivrednih i privrednih pokazatelja i to je predobro za buducnost Srbije i srba.Samo napred i nepopustaj ni za dlaku nikome jer si od svih njih i pametniji i obrazovaniji -covek koji radi za dobrobit Srbije i srba

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija