• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2018

10:35

VESIĆ: Spomenik Ðinđiću nakon završetka Studentskog trga!

Politika

VESIĆ: Spomenik Ðinđiću nakon završetka Studentskog trga!

Podeli vest

Spomenik Zoranu Ðinđiću biće postavljen čim bude završena garaža na Studentskom trgu i pešačka zona, kada će spomenik dobiti mesto koje zaslužuje, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

- To smo dogovororili sa autorima, jer nije bilo smisla postavljati spomenik, a onda ga sklanjati da bi se završila rekonstrukcija. Danas će vlada doneti odluku da se počne sa izradom spomenika, on će biti postavljen čim bude urađen trg, a nalaziće se između Filozofskog fakulteta i stana u kom je živeo na Studentskom trgu - rekao je Vesić za Pink.

To je mesto, prema njegovim rečima, koje na simboličan način odražava Ðinđićev život, Filozofski fakultet koji je završio i na kom je doktorirao, tako da je "apsolutno siguran" da će to biti vrlo podesno mesto za podizanje takvog spomenika.

Važno je, ističe Vesić, da se društvo odgovorno odnosi prema sećanju na Zorana Ðinđića, a takođe, kako je dodao, važno je i da poziv da se to sećanje institucionalizuje i realizuje dolazi od najviših državnih funkcionera, počev od predsednika Republike.

Što se same države tiče, Vesić kaže da je za nju u ovom trenutku najvažnije da se, zahvaljujući predlogu predsednika Republike, oduži Ðinđiću na neki način, da doprinese da sećanje na njega ostane u ovom društvu, putem spomenika.

- Za društvo je najvažnije da se Srbija danas nalazi na putu kojim bi u najvećoj meri želeo da se nalazi Zoran Ðinđić. To je put u EU, demokratizacija zemlje, privlačenje stranih inveticija i ekonomski razvoj zemlje, njeno puno učešće u međunarodnoj zajednici. To su stvari za koje se on zalagao i koje se danas dešavaju i to je najvažnije - rekao je Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baki

pre 6 godina

cekaj te bre ljudi pa jel ste vi pitali nekog za taj spomenik mislim na obicne gradjane ja licno se ne slazem da se njemu podigne spomenik a verujem da nisam jedini pa sta je on uradio za svoju zemlju da bi to zasluzio da njega neko gotivi glasali bi za cedu jovanovica a ne za druge .

djurdjina gligorić krupanj

pre 6 godina

Uz sve čestitke za rezultat g Vesiću ipak mislimo da ne treba dizati spomenik slugama kriminalaca i belosvetskih moćnika.

Stojan

pre 6 godina

Zasto praviti njemu spomenik. Pa cime je on to zasluzio? Verovatno sa time sto je izlazio u javnost u Nemackoj za vreme bombardovanja i govorio da Srbiju treba jos bombardovati.

Goran

pre 6 godina

Da li ste chuli ili prochitali izjavu djindjicevog kuma i saradnju sa zemunskim klanom, sta se radilo kako se kralo i bogatilo....samo mu vi dizite spomenik ne znam samo za sta ? I jos u aleji velikana, po chemu ? A Milosevica u kucno dvoriste eeeeee

natasa

pre 6 godina

Kada te ne vodi politika mržnje tako država funkcioniše.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija