• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dobromirović

12.03.2018

15:19

NATO PLANIRA DA NAS UNIŠTI! Vojni komentator Miroslav Lazanski upozorava na OTVORENE PRETNJE SRBIMA!

Politika

NATO PLANIRA DA NAS UNIŠTI! Vojni komentator Miroslav Lazanski upozorava na OTVORENE PRETNJE SRBIMA!

Podeli vest

To što NATO komandant za Evropu Kurtis Skaparoti preti Srbima zbog saradnje sa Rusima samo je nastavak politike koja ima za cilj slamanje kičme Srbima, kaže Lazanski

To što komandant NATO pakta za Evropu general Kurtis Skaparoti otvoreno preti Srbima zbog saradnje sa Rusima samo je nastavak politike koja ima za cilj slamanje kičme Srbiji, upozorava poznati vojni komentator Miroslav Lazanski.

Skaparoti je tokom svedočenja pred Odborom za oružane snage američkog Senata rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem na civilnom i vojnom planu, posebno na Zapadnom Balkanu.
- Srbija je najveći problem u regionu! Problem je i cela srpska nacija! Potreban je veći vojni i diplomatski angažman kako bi se neutralisao ruski uticaj - rekao je Skaparoti.

Zapad je licemeran

Komentarišući reči američkog generala, Lazanski kaže za Informer da je Skaparoti očigledno debelo izašao iz svoje nadležnosti.

Jako, jako opasno
Iako nije zadužen za politiku, već za pitanja struke, general je pričao kao političar i to je jako, jako opasno!Miroslav Lazanski, vojni komentator

- Iako nije zadužen za politiku, već samo za pitanja struke, general je pričao kao političar i to je jako, jako opasno! Kad generali počnu da se bave politikom, to je militarizacija politike, a onda su sve crvene linije na granici pucanja. Ovakve otvorene pretnje nisu ništa drugo nego nastavak lomljenja kičme Srbiji zbog njene suverene politike, vojne neutralnosti i velikog prijateljstva sa Rusijom - upozorava Lazanski. 

Tanjug

PRETI General Kurtis Skaparoti 

Naš sagovornik ističe i da postaje licemerno da nas NATO stalno napada, a da nas hvali kada treba da organizuje vojne vežbe u Srbiji.

mojugao

 ALEKSANDAR VULIN MINISTAR ODBRANE
Za Srbiju nema većeg interesa nego da mir, sigurnost i stabilnost budu sačuvani. Učinićemo sve što je potrebno da se upravo to i desi.

- Čemu onda sve ovo?! Kako to da nismo dobri kad se pominje Rusija, a kada treba da se održe vojne vežbe u Srbiji, onda smo dobri? Ako smo već problem za NATO, onda bismo i mi možda mogli da vidimo imamo li neki problem sa tim NATO paktom... - kategoričan je Lazanski.

Povodom medijskih napisa da su NATO i EU spremili plan za Kosovo koji, između ostalog, podrazumeva puštanje Prištine u sve međunarodne institucije zarad bržeg ulaska u EU, naglašava da to ne dolazi u obzir bez referenduma:
- Svaki pravno obavezujući dokument, koji Evropska unija sada pominje, sa štambiljem Kosova podrazumeva da Beograd prizna nezavisnost Prištine. Da se ne lažemo, to jeste istina i nikakvi eufemizmi tu više ne pomažu. Ako dođe do toga, treba raspisati referendum i videti šta narod kaže...Smeta im samostalnost

Lider SNP Nenad Popović, komentarišući sve ove navode, kaže da optužbe i pretnje upućene Srbiji od strane NATO pakta potvrđuju opravdanost vođenja nezavisne politike, ali i državne pozicije vojne neutralnosti.

Ozbiljna pretnja
Znamo kako NATO rešava probleme i zato ovo moramo da tretiramo kao najozbiljniju pretnju
Nenad Popović, lider SNP

- Zbog suverene politike, odbrane ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i RS, ali i zbog prijateljstva sa Rusijom, NATO pakt je Srbiju ocenio kao problematičnu za region Balkana. Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav narod proglasio problemom! Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su svetu i zato ovu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju - podvlači Popović, dodajući da je NATO pakt pre devetnaest godina, baš u martu, izvršio agresiju na Srbiju tražeći predaju Kosova.

Đurić: Neka SAD objasne svoj plan

Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić nije želeo da komentariše tvrdnje o planu administracije SAD za Kosovo u četiri tačke i rekao da je prava adresa za to - Stejt department.
- Mogu samo da kažem da za američki plan za Kosovo morate da pitate Stejt department, ako neko zna nešto o tome, to su oni i to je sve što imam da kažem. Mi imamo srpski paket za KiM, ali to je naš paket... - istakao je Đurić. Mediji su, inače, objavili da ovaj plan, između ostalog, podrazumeva veća ovlašćenja za ZSO, ali i da Srbija omogući Kosovu članstvo u međunarodnim institucijama. Zauzvrat, Srbija bi brzo ušla u EU.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Bio bi to KRAJ NATO....izbila bi svetska revolucija u zemljama NATO i komunisti dosli na vlast...

Petar Jojic

pre 6 godina

Naravno, ti si sarkastica :). Cisto sumnjam da neko moze tako da misli.

jadranin

pre 6 godina

A ti Jeremija lupaš ko beli bubrezi po samaru.

milorad

pre 6 godina

po meni ovo je samo nastavak hiljadugodisnje zelje katolickog zapada da unisti pravoslavne narode,ili da ih kao rumune i bugare stavi u vazalski polozaj,znaci sa zapada nista novo

Vasa

pre 6 godina

Kako si pogodio, zato su i proterali sve pravoslavne radnike sirom zapadne Evrope, evo stotine hiljada ceka na granici da udju . Ha ha ha... u kom veku ti zivis. Mrze nas zato sto kod nas nema korupcije.

Ja

pre 6 godina

Mali Mikica se igra kauboja i indijanaca. Molim Vas, nemojte vise, ako Boga znate!

Nanii

pre 6 godina

Eeeee.....bas ti hvala Miroslave sto me nasmijes svakim svojim komentarim/svakom analizom!!! Ti si vrhuski komicar!!!! Grohotom se smijem tvojim analizama!!!!!

Marcco

pre 6 godina

Kakva crna analiza. Analiza je je proces "rastvaranja" koncepta, propozicije, misli, kao i bilo koje postavke, na "krajnje" ili jednostavnije sastavne delove... ovo što radi Lazanski je sezacionalitičko novinarstvo, tj. pristrano i kontroverzno izvještavanja pri kojem se preteruje u opisima određenih događaja i tema, s ciljem povećanja čitanosti i pozicioniranja svoje ličnosti kao kvazi stručnjaka.

Anarhista

pre 6 godina

Какав црни референдум, маса нема појма о животу. Продали би гузицу за шаку сребрњака, а камоли комад земље. Око земље нема преговора. Српска територија може бити само већа, никако мања.

Stojko

pre 6 godina

Paket pun štapova i šargarepe... da je barem originalan paket nego isti onaj koji su nam poturali od devedesetih do juče. Ministri lepo misle i odmereno komentarišu, još samo da AV prestane da balansira sa ovim nato licemera, javno ili tajno, svejedno je, samo neka prestane da se samozavarava na račun budućnosti celog naroda.

pera zdera

pre 6 godina

ovaj general nije sam svoj, treba ga na posmatranje pod hitno!

Goran Petrović

pre 6 godina

Može se reći da NATO general govori ono što Pavelić, Stepinac, Adolf Hitler, Tuđman i Bakir Izetbegović misle. Važno istaći da su mu pravoslavni smetnja jer vekovima žive na Balkanu. Srbi se nisu ni obraćali Rusima dok NATO nije počeo da prekraja ishod 2. sv. rata na ovim prostorima. Kome Srbi da se obraćaju za pravdu i istinu? Vatikanu kao Hrvati ili Saudijskoj Arabiji, Kataru i Al Kaidi kao Bošnjaci u Bosni? Hajde, Srbi, obratite se za poštenje Vatikanu i Saudi Arabiji...

Mladen

pre 6 godina

Uz Lazanskog,Drecuna i Vulina Srbija je nepobjediva.

Dzole

pre 6 godina

Mogu samo da laju i nista vise. Pre 20 godina su mogli da rade sta hoce, danas vise ne mogu pa im nista drugo ne preostaje nego da laju na nas i Rusiju.

pop

pre 6 godina

Dali je Rusija svesna da je opkoljavaju ,,u ime blagostanja" da bi vladali svetom -ostali su beskičmenjaci -mone! kao u Rumuniji -Čaušesku - IZNUTRA !

miki

pre 6 godina

Aman dokle vise?Imaju li oni preca posla od nas?A mozda smo toliko vazni a da ni sami toga nismo svesni?Ameri bre...batalite vise

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Neka nam Rusi daju s300 sisteme,Buk i Pancir i jos nekoliko Migova pa neka krenu ovi da nam lome kicmu,nisu nam je slomili i kad smo se branili sa onim krsevima iz 70-tih..Imamo sad i nasu raketu a ovaj put bi dobili po glavi svi u krugu od 300km

arsa

pre 6 godina

Saradjivali sa rusima ili ne oni svakako misle da nas uniste, tako da ne treba time da se opterecujemo.Ono sto je sigurno to je da ce ako bilo sta potisemo u vezi Kosova, sirom otvramo vrata daljem parcanju Srbije i to relativno legalno, jer potpisivanjem da nesto sto je nase da nije nase otvaramo pandorinu kutiju za dalje razbijanje Srbije.

grga

pre 6 godina

Davno sam ja rekao.Ruske bajke koje slušamo i to što smo prst koji rusi guraju u oko zapadu,skupo će nas koštati!!!

Filip

pre 6 godina

Zbog ulaska u Eu morate otpisati Kosmet???Dokle ucene onih koji su nas 78 dana bombardovali od 24 marta do potpisivanja Kumanovskog sporazuma.Kosmet je dat na upravljanje UNMIK administraciji po rezoluciji 1244 a ne da bude poklon Amerike siptarima koji su 2008 proglasili drzavu Kosovo.Danas je ustav Kosova vazniji EU a kao mi da nismo nikada imali drzavu i ustav.Da bi neko i pored ustupaka u Briselu potpisao predaju neka raspisu referendum jer niko nema prava na veleizdaju.Niko ne moze zbog ulaska u EU prodati Pecku Patrijarsiju,Decane,Gracanicu i srce drzavnosti Srbije Kosovo i Metohiju.

Toplica

pre 6 godina

У недељу су Новости објавиле задњи говор Председника Милошевића, који се, како време пролази показује све важнијим, и треба да га по неколико пута прочита свака српска патриотска душа ! Западу, целом Западу, овде не требају слободиљубиви православци-светосавци него послушна багра. Те багре мећу нама већ има, али што је још горе има и необавештених и глупих који би и након свега доживљеног опет клицали потенцијалним компрадорима ! У најкраћем: са Западом нама нема опстанка ! За 50 година овде неће бити ни једног историјског Србина !!! Лично критикујем власт само тамо где имам страх да ће се определити за Србију-колонију. Кад је слобода наспрам Запада у питању - сви патриоти на једну страну ! И тачка

Toma

pre 6 godina

Zasto zanemarivati ozbiljne pretnje koje dolazo od Nato-a kad smo svi svesni (sem placenika koji dobijaju novac da lazu i izdaju svoju zemlju ) da je to istina i da je to teznja SAD-a kojima samo Rusija stoji a tu je i Kina na putu svemoci ugnjetavanja dominacije nad ostalim narodima i drzavama koje ne zele niciju dominaciju jer niko nije bogom dat ! Zapadne zemlje nemaju sta da kazu jer su i same bile prinudjene da potpisu sporazum odmah posle drugog svetskog rata (recimo Nemacka i njene saveznice) o apsolutnoj lojalnosti i podrsci interesima SAD-a u svakom pogledu i situaciji . Primera radi u Nemackim lukama kao Hamburg , su nemacki oficiri ali vrhovnu komandu cini americki general i to je opsta popznata stvar ! Takodje je nemacka puna atomskih bombi americkih snaga i o tome nema price ... Sada ,kada se Rusija u svakom pogledu razvija brze i bolje od svih zemalja pa i same SAD u bilo kom smislu , a o naoruzanju da ne pricamo i pored svih snkcija amerima je jsano da rimsko carstvo pada pa nas ne bi trebalo iznenaditi ako opet krenu sa lomljenjem kicme sada narodima koji ne zele "Gazde" vec slobodu ! lazanski zna o cemu prica , a nase rukovodstvo treba da shvati da je vreme da narod odluci da li sankcije Rusiji i pokloniti Kosovo i Metohiju i opet biti rob ili se spremiti za odvracanje bilo kojih pretnji zapadne sile , znaci ako moze Bonstil moze i Ruski Bonstil !

Vid

pre 6 godina

U četvrtoj i petoj deceniji prošlog veka jedna zemlja i jedan moćnik imao je slične planove da uništi pravoslavne zemlja i da se proširi na njihov iskonski prostor.Istovetnu politiku pokušava u dvadesetprvom veku da sprovede nastavljač ove ideologije na čelu sa NATO paktom

Ajduk

pre 6 godina

Neka ti bahati nato generali malo bolje prouče istoriju... ko god je pokušavao da slomi našu kičmu, koliko god bio velik, jak i silan, završio je slomljene kičme. Srbi ne trpe silu i siledžije i nikad se ne mire sa okupacijom.

RINGISPIL

pre 6 godina

Evo Tramp je smenio i Tilersona. amerika je u totalnom ludilu na politickom planu. Ne terba ih slusati niti verovati bas nista. Dolazi momenat kada ce im se ceo svet smejati pocev od Kim Dzong Una do nas ovde u Srbiji. Gomila mediokriteta sa divljeg zapada ne shvata da su se celom svetu popeli na k...c i da ce debelo platiti vandalizam koji su pocinili na celoj planeti.

Boki

pre 6 godina

Zar stvarno mislite da NATO mora planirati da unisti srbe? Pa oni to mogu uradit za sekundu da hoce.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija