• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2018

12:24

RASULO U KOSOVSKOM PARLAMENTU: Sednica odložena za sutra,  ništa o Sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom!

Politika

RASULO U KOSOVSKOM PARLAMENTU: Sednica odložena za sutra, ništa o Sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom!

Podeli vest

Redovna sednica kosovskog parlamenta prekinuta je danas nakon što su poslanici opozicionih stranaka - Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje napustili sednicu

Nastavak odložen za sutra sa istim dnevnim redom.
Kratko nakon što je opozicija napustila sednicu, predsednik Kadri Vesleji je održao sednicu predsedništva, a potom saopštio da u stvarnim okolnostima plenarnu sednicu nije moguće nastaviti.

- U okolnostima u kojima smo, nastavak se odlaže za sutra u isto vreme - rekao je Veselji.

Iako je bilo najavljeno, očito je da kosovski parlament neće danas moći da održi ni vanrednu sednicu na kojoj bi se glasalo o Sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Kosovski parlament, naime, više ne može da obezbedi kvorum ni za redovna zasedanja za šta je potrebno više od polovine poslanika, dok je za ratifikaciju demarkacije potrebna dvotrećinska većina, odnosno najmanje 80 poslaničkih glasova.
Kosovski mediji su preneli da DSK traži raspuštanje parlamenta.

Opozicioni poslanici su napustili sednici pošto poslanici vladajućih stranaka odbili da glasaju za predlog preporuka za interpelaciju premijera Ramuša Haradinaja, u vezi odluke o povećanju plata članovima kosovske vlade.
Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti je rekao da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.

Na dnevnom redu je i parlamentarna rasprava o izveštaju 100 dana rada Vlade na zahtev potpredsednika Skupštine Kujtima Šalje i šest poslanika.

ŠIPTARI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Bez rezultata posle deset sati rasprave o demamarkaciji s Crnom Gorom!

POSTIGLI DOGOVOR! VUJANOVIĆ I TAČI pozvali na ratifikaciju demarkacije




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija