• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ M. JOVANOVIĆ

13.03.2018

15:44

IZGUBILI NA IZBORIMA, PA NESTALI! Lideri opozicije posle teškog poraza NITI ŠTA RADE, NITI ŠTA GOVORE!

Politika

IZGUBILI NA IZBORIMA, PA NESTALI! Lideri opozicije posle teškog poraza NITI ŠTA RADE, NITI ŠTA GOVORE!

Podeli vest

Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić i Boško Obradović praktično nijednom rečju nisu se obratili javnosti, niti poslali bilo kakvu političku poruku

Lideri propale srpske opozicije, posle neviđenog debakla na izborima u Beogradu 4. marta, potpuno su se povukli iz medijskog života i nestali sa svih društvenih mreža!

Saša Radulović i Dragan Šutanovac prošle nedelje su podneli ostavke na čelne pozicije DJB i DS. Ostali opozicioni lideri i liderčići sklonili su se u tešku medijsku ilegalu! I dok je Tviter pre beogradskih izbora 'goreo' od njihovih zapaljivih političkih poruka, niko od 'velikih opozicionara' poput Đilasa, Jankovića, Jeremića i Obradovića već skoro nedelju dana nije napisao ni jednu jedinu političku poruku.

Potpuno osramoćeni

Da stvar bude još gora, Janković je 8. marta na Tviteru najavio "nove aktivnosti opozicije" i velike promene, od kojih očigledno nema ništa.

Histerija jedini program
Ne verujem da su iz brodoloma na izborima išta naučili. Oni će i dalje mržnjom i histerijom pokušavati da se domognu vlasti
Milenko Jovanov, SNS

- Posle beogradskih izbora imamo novu političku scenu na strani opozicije. Naša dužnost, a šansa svih za promenu - napisao je Janković, a to je ujedno i poslednja njegova poruka objavljena na ovoj društvenoj mreži.

Da su se Đilas, Janković, Jeremić, Obradović i ostatak ekipe zavukli u mišju rupu, osramoćeni zbog izbornog rezultata, potvrđuju i sagovornici Informera. Tako Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, kaže da su predstavnici opozicije s razlogom oterani u magareću klupu.
- Nisu se ti političari povukli iz javnosti zato što su to želeli. Pa setite se samo kako su svi oni redom najavljivali veliku pobedu. Njih je narod poslao u magareću klupu srpske politike. Ipak, ne verujem da su iz brodoloma na beogradskim izborima išta pametno naučili. Oni će i dalje mržnjom i histerijom pokušavati da se domognu vlasti, ali će se po ko zna koji put saplesti o isti kamen, što najviše govori o njima - objašnjava Jovanov.

mojugao

IŠTVAN KAIĆ MEDIJSKI ANALITIČAR 
Tišina opozicije govori o tome koliko je ceo njihov politički pokušaj bio neozbiljan. Nisu imali planove za ono što dolazi posle izbora. Očigledno su imali samo prazne priče.

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da povlačenje opozicije posle ubedljivog poraza na gradskim izborima nije nimalo slučajno.
- Kada se uzme u obzir sa koliko su energije i entuzijazma najavljivali sigurnu izbornu pobedu i 'skidanje diktatora sa vlasti' na društvenim mrežama, nije ni čudo što su se povukli nakon teškog izbornog debakla. Sada kada se prašina malo slegla, verovatno je kod većine u opoziciji nastupilo otrežnjenje i shvatanje koliko su veliki poraz zapravo pretrpeli i šta to znači za njihovu političku budućnost - podvlači Vukoičićeva.
Truli i bez ideje

Na drugoj strani, medijski stručnjak Saša Borojević kaže da pojedini opozicionari ne bi trebalo više nikad da se pojave u medijima.
- Epski okršaj opozicije, koji se ogledao u međusobnoj tuči za cenzus, rezultirao je iscrpljenošću i dezorijentisanošću nakon katastrofalnih izbornih rezultata. Opozicija je shvatila da se "kupovina iz fotelje" ne može primeniti na političke proizvode. Javnost je očekivala proizvod, a dobila ga je sa prekratkim rokom upotrebe, bez mogućnosti žalbe. Koalicije i opozicione stranke su bile trule i bez ikakve ideje - zaključuje Borojević.

A ovako su bili rečiti pre izbora...

* Dragan Đilas: Njihova osnovna politika je da vas ubede da nemate nikakve šanse. Važno je pobediti i pored svih pritisaka! Ima nas više!* Vuk Jeremić: Gospodo iz režima, nećete me uplašiti. Na izborima glasamo da bismo naš grad odbranili od neznanja, džipova, primitivizma, silikona i Ace Lukasa.* Saša Janković: Pozivam sve da pobedom u Beogradu započnemo izgradnju bolje Srbije za sve ljude. Državu su nam oteli, starima gaze dostojanstvo, institucije su ruševine.
* Boško Obradović: Treba da im se suprotstavimo, izađemo na izbore i glasamo protiv ove vlasti, a ne da ih se plašimo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija