• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2018

09:53

PALMA U ANKARI: Odnosi Srbije i Turske - nikad bolji

Politika

PALMA U ANKARI: Odnosi Srbije i Turske - nikad bolji

Podeli vest

 Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je u Ankari sa više turskih zvaničnika, a na tim sastancima je konstantovano da Srbija i Turska nikad nisu imale bolje odnose nego danas

Predsednik JS je razgovarao sa predsednikom Parlamenta Turske Ismailom Karamanom, zamenikom turkog premijera Hakanom Čavušogluom, predsednikom Odbora Parlamenta za evropske poslove Mehmedom Gulpinarom, predsednikom parlamentarne grupe tursko - srpskog prijateljstva Mustafom Isenom i potpredsednikom vladajuće turske AK Mehdijem Ekerom.

- Srbija i Turska nikada nisu imali bolje odnose nego danas i to posebno nakon sastanka predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. To su mi danas potvrdili svi moji sagovornici - rekao je Palma.

Danas Srbija i Turska imaju razmenu od 900 000 000 evra i ona može biti mnogo veća, jer je politika otvorila vrata ekomomiji, rekao je on.

Podsetio je i da je Srbija, pre dve godine kada je pokušan puč, među prvbima pružila podršku turskom narodu i predsedniku Erdoganu.

- Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji - kaže Palma.

Takođe, dodao je da vera ne sme i neće biti prepreka odnosima dve države i naglasio da je Turska u budućnosti strateški partner Srbiji.

- Mi nismo komšije, ali danas imamo odnose kao da jesmo, i to odlične komšije. Naši predsednici su postigli velike dogovore. Prošlost je iza nas, okrećemo se budućnosti i prijateljstvu Srbije i Turske - izjavio je predsednik turskog parlamenta, Ismail Karaman i naglasio i da je Markovićeva poseta još jedan doprinos tome.

Turski vicepremijer Hakan Čavušoglu zahvalio se Draganu Markoviću Palmi na poseti i podršci Turskoj. 

Potpredsednik vladajuće turske AK partije Mehdi Eker prihvatio je Markovićev poziv da dve partije uspostave saradnju.

PALMA U TURSKOJ: Stiže nam velika fabrika čarapa u Jagodinu - posao za 1.200 radnika!

Delegacija na čelu sa Draganom Markovićem Palmom obišla je industrijsku zonu u blizini Istanbula i napravljen je dogovor sa fabrikom čarapa Bonisoks da otvori svoju proizvodnju u Jagodini. 

Dragan Marković Palma je u pratnji svog domaćina, poslanika u turskom parlamentu i visokog funkcionera AK partije Huseina Sahina obišao i Mauzolej Kemala paše Ataturka, oca moderne Turske.

PALMA SA DELEGACIJOM U ANKARI: Turska je važna zemlja za Srbiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija