• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.03.2018

20:51

BRNABIĆ: Specijalne veze RS i Srbije nikada nisu bile jače

Politika

BRNABIĆ: Specijalne veze RS i Srbije nikada nisu bile jače

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na obeležavanju Dana RS da je dogovoreno da sledeća zajednička sednica dve vlade bude održana u Trebinju i poručila da specijalne veze između RS i Srbije nikada nisu bile jače

- Nikad nismo imali više zajedničkih projekta - rekla je Brnabić koja je večeras na svečanosti u Starom dvoru, a povodom obeležavanja Dana RS i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS, bila i kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da je danas u Banjaluci razgovarala sa rukovodstvom RS o zajedničkim projektima koji se sada realizuju, ali i o onima koji će se tek sprovoditi.

Brnabić je podsetila i da je Srbija mogla finansijski da pomogne RS zahvaljujući hrabrom vođstvu Vučiha koji je uspeo da ozdravi budžet i da finansijski konsoliduje zemlju.

Podsetila je takođe da je Srbija 2015. godine donirala 5,5 milina evra za Srebrenocu, da je prošle godine uplahceno još 5,5 miliona evra za zajedničke projekte i to ne samo u RS već i u drugim opštinama gde žive Srbi.

Vlada je u decembru prošle godine donirala 250.000 evra za Fond solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu koji je formiran na inicijativu predsednika RS Milorada Dodika, podsetila je takođe premijerka Srbije, te poručila da će tako biti i ubuduće. 

- Danas smo više gde treba da budemo - jaka Srbija i jaka RS, da se pomažemo, da se nađemo jedni drugima i u dorbim i u lošim vremena - poručila je Brnabić i čestitala Dan RS i prvi Ustav.

BRNABIĆ DOPUTOVALA U BANJALUKU i sastala se sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija