• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2018

11:00

​VESIĆ: Počinje niz infrastrukturnih radova u Beogradu!

Beograd

​VESIĆ: Počinje niz infrastrukturnih radova u Beogradu!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će u Beogradu u narednom periodu biti realizovani važni infrastrukturni projekti, a da je postavljanje šina na Mostu na Adi prvi u nizu

Vesić je najavio i izgradnju novog savskog mosta, premeštanje starog na drugu lokaciju uz konsultaciju struke i građana oko novog mesta, kao i izgradnju tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

- Posao za postavljanje šina na Mostu na Adi dobio je "Energoprojekt" - rekao je Vesić, navodeći da je to veliki posao i da su pripremni radovi već počeli.

Prema njegovim rečima, završetak radova planiran je za 14 meseci, odnosno sredinom maja sledeće godine.

- Prave se dva nova stajališta, kod petlje u Radničkoj i sa novobeogradske strane, a saobraćaj će se odvijati normalno tokom radova. Kada radovi budu završeni, Rakovica i Banovo brdo biće šinski povezani sa Novim Beogradom, što znači da će putovanje iz tih delova Beograda na drugu stranu Save trajati desetak minuta - objasno je Vesić.

On je, gostujući u Beogradskoj hronici, dodao da je posao vredan oko milijardu i 650 miliona dinara, a kada radovi budu završeni, odmah će se krenuti sa izgradnjom novog savskog mosta na mestu sadašnjeg Starog tramvajskog.

- Do kraja godine biće završen projekat novog savskog mosta, početkom sledeće će biti raspisan tender, da bi prvog dana kada tramvaji budu krenuli preko Mosta na Adi počela izgradnja novog savskog mosta - kazao je Vesić.

Stari most će, naveo je, istovremeno biti repariran i premešten na drugu lokaciju o kojoj će odlučiti struka.

- Moje mišljenje je da bi zgodno mesto bilo u blokovima na Novom Beogradu, jer bismo tako spojili taj deo grada sa Adom Ciganlijom. Beogradu je potreban pešačko-biciklistički most koji povezuje Novi Beograd i Adu Ciganliju, jer bismo tako rasteretili ulaz na Adu, Most na Adi, smanjili broj automobila na najposećenijem beogradskom letnjem izletištu, a građani Novog Beograda i Zemuna bi na mnogo jednostavniji način stizali do Ade Ciganlije. Ipak, pitaćemo struku i Beograđane, jer ovo je samo moja ideja i sigurno je da ćemo čuti još mnogo dobrih - rekao je Vesić.

On je dodao da će novi savski most imati četiri saobraćajne trake, ali i pešačku i biciklističku stazu.

Vesić je kazao da će se kod Ulice Vladimira Popovića i Zemunskog puta raditi pristupne saobraćajnice, a na mestu sadašnje Autobuske stanice u Karađorđevoj ulici u isto vreme počeće se sa izgradnjom tunela od dva kilometra koji će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

- Taj tunel bi trebalo osetno da rastereti saobraćaj u centru grada, ali i da smanji broj vozila u centru između 11 i 14 odsto. Zbog svega toga za nas je jako važan početak postavljanja šina na Mostu na Adi, jer su svi veliki infrastrukturni radovi koje smo pomenuli usko povezani - poručio je Vesić.

Govoreći o stanju beogradskih ulica i rupa koje se pojavljuju nakon završetka zime, Vesić je podsetio da smo i pored blage zime imali dane sa ekstremno hladnim temperaturama.

- Popravak ulica je počeo pre sedam dana, a od tada je sanirano oko 2.500 oštećenja. Beograd-put radi na sanaciji, u pitanju je veliki posao, a iskoristio bih priliku da još jednom apelujem na građane da preko Beokoma ili sajta Grada Beograda prijave probleme poput ovih - kazao je Vesić.

Vesić je najavio i nastavak uređenja Karađorđeve ulice, koji će uslediti za nekoliko meseci. Kako je rekao, do kraja marta biće raspisan tender za uređenje Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Pariske.

Istovremeno će, dodao je, biti urađena i rekonstrukcija Savskog keja na tom potezu, do kraja godine biće izmeštena i železnička pruga, a biće urađen i novi kolovoz i biciklističke staze koje će na nekim delovima biti dvosmerne.
Vesić je naveo da vrednost tendera za Karađorđevu ulicu i Savski kej iznosi oko 900 miliona dinara.

Do kraja martak, kako je kazao, biće raspisan i tender za rekonsatrukciju Trga Republike, vredan preko 400 miliona dinara.

- Radiće se kompletno popločavanje na 1,5 hektara i taj trg će konačno izgledati onako kako bi trebalo da izgleda centralni trg jedne evropske metropole. Saobraćaj neće biti izmešten, ali će biti usporen. Drugi deo uređenja Trga Republike uslediće kada se bude gradila zgrada opere i baleta. U narednih sedam dana biće raspisan i tender za uređenje Nušićeve ulice, dela koji je sada u pešačkoj zoni i koji će biti u potpunosti popločan - istakao je Vesić.

On je podsetio da se Beograd nekoliko godina borio za dobijanje organizacije Finalnog turnira Evrolige 2018. godine, saopštila je gradska uprava Grada Beograda

- Posle velikog truda, na kraju smo uspeli, pa je sada prilika da u potpunosti iskoristimo šansu koja nam se ukazala. Tu ne mislim samo na sportski aspekt i priliku da uživo vidimo najbolje evropske klubove i njihove igrače, već i da naši hotelski kapaciteti budu popunjeni. Ne sumnjam da ćemo se kao i uvek dobro predstaviti kao grad, što je pozitivno za imidž države i grada - poručio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

Vlast nastavlja da radi punom parom, i mnogo infrastrukturni projeti biće realizovani u narednom pšeriodu u Beogradu. Ni jedna vlast do sada nije uradila ovoliko važnih stvari za Beograd.

Nikola

pre 6 godina

Radi se konstantno, a ne samo pre izbora kao sto je nekada bio slucaj.

Marcco

pre 6 godina

... Beograd postaje manje ružan. Ne može 3 veka urbanističkog divljanja da se reši u par godina...

Blagoje

pre 6 godina

Konacno da se setila neka vlast da radi na infrastrukturi, infrastruktura je jedan od najbitnijih uslova za zivot.Imamo toliko opstina u Beogradu u kojim nema ni fiksnog telefona,demokrate su uvalile narodu neke kineske bezzicne koji ne vrede nicemu a o vecim stvarima da ne govorim.

ana

pre 6 godina

Dobre vesti su da počinju radovi, jer ima mnogo posla oko sređivanja Beograda.

Joakim

pre 6 godina

Sve ono što je obećano biće i ispunjeno , zato građani i glasaju za ljude koji vole Beograd..

Marina

pre 6 godina

Ideje su dobre i nadam se da će se realizovati u narednom peridou.

djordje

pre 6 godina

Nastavak radova u Beogradu da bi posto jos primamljiviji za strane i domace investitore i turiste.

Boki

pre 6 godina

Beograd je u pravim rukama i sigurnim putem ide ka poziciji prestizne evropske metropole.

Milana

pre 6 godina

Radi se, gradi se i konacno sve ide u zeljenom pravcu...

Nikola

pre 6 godina

U Beogradu se radi punom parom, i uskoro Beograd očekuje realizacija još mnogo bitnih infrastukturnih projekata.

Slobo

pre 6 godina

Infrastruktura u Beogradu je od velikog znacaja za sve nas.

marina

pre 6 godina

Sto obecaju, oni i ostvare., marljivim radom.

Milan

pre 6 godina

Primer kako se vodi odgovorna politika,grad je pretvoren u gradiliste.Zalaganje i potrebe gradjana su na prvom mestu!

Mila

pre 6 godina

Odnos prema Beogradu je odlican,gleda se da svi budu zadovoljni i da se radi.Ovi najavljeni projekti su jako bitni jer ce omoguciti svim gradjanima da lakse i brze stizu na odrediste i generalno da se popravi kvalitet zivota.

ime

pre 6 godina

Konstantno se radi. Ovo su dobre vesti. Niko do sada nije ovoliko radio.

Mica

pre 6 godina

Gradska vlast nastavlja da radi vredno i nakon izbora. Beogradjani su poverenje dali pravim ljudima.

Dobrila Bg

pre 6 godina

Iskreno prizeljkujem da Beograd bude prava evropska metropola!

Vlade

pre 6 godina

Odmah se vidi ko posle izbora ispunjava obećano.

Alisa

pre 6 godina

Beograd će dobiti potpuno novi,svetski izgled.

Dragan

pre 6 godina

Sjajna ideja za stari tramvajski most da postane biciklističko - pešačka veza Novog Beograda i Ade !

Biki

pre 6 godina

Gradjani Beograda su prave ljude izabrali i sad samo mogu da ocekuju napredak i razvoj.

Nina

pre 6 godina

Samo neka se radi i napreduje, jer to znaci i bolja buducnost gradjana.

Dragan

pre 6 godina

Nije Beograd samo srbija na jugu srbije nemamo puteve u naseljima kada je kisa trebaju nam cizme a za kanalizaciju da ne pricamo samo beograd gde su ostali gradovi i prigradska mesta to je sramota a kada su izbori obecavaju sve i svasta

Mirka

pre 6 godina

Dakle kao što je i obećano, ne čeka se sa ispunjavanjem izbornih obećanja i to tamo gde je to najhitnije.

Mitar

pre 6 godina

Jako lepa vest za sve Beogradjane. Beograd ce biti jos bolji i lepsi.

Marko

pre 6 godina

Samo neka se radi i gradi. Da budemo ponosni na nas glavni grad.

Janko

pre 6 godina

Ova vlast završava ono što je Đilas trebalo da uradi još pre 5,6 godina.

Miloš

pre 6 godina

Radovi ne staju u Beogradu, Vesić i Mali iz dana u dan unapređuju uslove života Beograđanima!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set