• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2018

11:08

VUČIĆ SE SASTAO SA MMF! RUF: Srbija korišćena kao uspešan model za druge zemlje!

Politika

VUČIĆ SE SASTAO SA MMF! RUF: Srbija korišćena kao uspešan model za druge zemlje!

Podeli vest

Šef Misije MMF, Džejms Ruf čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MMF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje

Tokom prijema delegacije MMF, koju je predvodio Ruf, predsednik Vučić je zahvalio na čestitkama i rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om kroz novi program. 

- Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veći rast bruto domaćeg proizvoda - istakao je predsednik Vučić. 

Tanjug

Sagovornici su se saglasili da je neophodno završiti reformu javnih preduzeća i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru.

 Takođe je dogovorena pomoć i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogućnosti za efikasnije upravljanje javnim investicijama, sapštila je Pres služba Predsednika.

Posebna tema sastanka ticala se povećanja plata i penzija, u čemu su se predsednik Vučić i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujući odličnim rezultatima od početka godine, u budžetu Repblike Srbije ima prostora za pomenuta povećanja.

Tanjug

Teme su bile i donošenje novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privrednim subjektima u Srbiji. 

Na sastanku je bilo reči i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.

Tanjug

Tokom susreta je konstatovano da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvećena daljem sprovođenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda građana Srbije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

Lepo je cuti da je Srbija primer drugima u ekonomskom poslovanju.

Bojan

pre 6 godina

Veoma važni sastanci i za ekonomsku stabilnost i prosperitet .

Panta

pre 6 godina

Srbija u svakom pogledu napreduje u fiskalnoj konsolidaciji i rastu BDP-a.

Nikola

pre 6 godina

Važno je da je Srbija uradila sve što se zahtevalo do nje i da će sada plate i penzije samo rasti. Značajno je za nas da Srbija bude primer drugim državama kako je sprovela sve mere koje je naložio MMF i izašla iz krize.

djordje

pre 6 godina

Bez celecne discipline ali i volje nebi doslo do ovolikog uspeha.

milica

pre 6 godina

Nastaviti i dalje na rastu državnog bruto proizvoda i program koji vlada ima daje rezultate što se tiče aražmana ako je povoljan može

duca

pre 6 godina

Sve pohvale. Nastavljamo ovim tempom i u buduce!

srki

pre 6 godina

Srbija je zemlja za primer mnogima i to je velika pohvala od MMF

dada

pre 6 godina

Drago nam je da je ovaj put Srbija model za druge zemlje...To znaci!

Nikola

pre 6 godina

Srbija je sada primer drugim državama kako treba da se sprovedu reforme. Vučić je odogovornom politikom i teškim reformama izvukao Srbiju iz krize, i sada Srbija može samo da napreduje.

lazar

pre 6 godina

Srbija je stabilna država i mamac za strane investitore.

laki

pre 6 godina

Srbija je napravila velike pomake u ekonomiji i finansijskom sektoru.

Marinko

pre 6 godina

Rezultati politike finansijske i budžetske konsolidacije su postali vidljivi.

Zdravko

pre 6 godina

Nasu zemlju sve vise gledaju drugacijim ocima i napredak je bas vidljiv.

sale

pre 6 godina

Vucic kad je bilo vreme otvoreno je rekao da cemo stegnuti kais, sad kad je doslo vreme za povecanje, opet mu verujem.

Milan

pre 6 godina

Sastanak koji je potvrdio da sve sto je uradjeno vodi drzavu u pravom smeru.Ovako treba da se nastavi jer se ekonomski razvijamo sve vise svakim danom.

Mila

pre 6 godina

Pokazali smo da smo odgovorni prema postavljenim ciljevima,cak je uradjeno vise od predvidjenog.Dobra politika i izuzetan trud daju uvek rezultate.

marina

pre 6 godina

Politika aktuelne vlasti je doprinela da sluzimo kao primer u svetu.

mara

pre 6 godina

Dobiti pohvale od njih malo kome je pošlo za rukom

srki

pre 6 godina

Za našu zemlju jedno od boljih pohvala i ako se nastavi ovako biće svega

Maki

pre 6 godina

Srbija zeli da napreduje, a ima ljude na vlasti koji ce to i da ostvare.

Jela

pre 6 godina

Srbija svima pokazuje koliko je uspesna zemlja, a za to je zasluzan nas predsednik.

Sanja

pre 6 godina

Bravo, Vucic vodi odlicnu politiku. Svaka cast!

Sanja

pre 6 godina

Srbija je konacno na pravom putu zahvaljujuci predsedniku Vucicu koji se zalaze iskljucivo za interese svoje zemlje.

Gile

pre 6 godina

Najzad postadosmo za primer mnogima. Eh da nas nisu opljackali kriminalci, tokom i nakon petog oktobra, gde bi nam sada bilo mesta?

Milos

pre 6 godina

Ovo je dokaz da je Srbija na dobrom putu za lepsu, bolju i sigurnu buducnost nase zemlje. Potrebno je da nastavimo vredno da radimo i postizemo rezultate.

Uroš

pre 6 godina

Srbija je pokazala da se sve može ako se hoće.

Miloš

pre 6 godina

Veoma je lepo čuti da je Srbija primer uspešne zemlje i model uspeha drugim zemljama. Veliki posao je napravio SNS u Srbiji!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija