• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

16.03.2018

12:10

PAVEL: Razumem šta osećate prema NATO, brinemo zbog Rusa!

Politika

PAVEL: Razumem šta osećate prema NATO, brinemo zbog Rusa!

Podeli vest

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO Petar Pavel rekao je danas da saradnja s Evropskom unijom i NATO-om "ide ruku pod ruku", jer je cilj Alijanse stabilna, celovita i bezbedna Evropa

Pavel je istakao da razume osećanja Srbije prema NATO i dodao da kroz istoriju postoje mnogi primeri da su mnogi neprijatelji posle konflikta postali prijatelji.

- Moramo naći način da sarađujemo, kako da iskoračimo iz istorije i stvorimo nove veze koje će nas zbližiti - izjavio je Pavel.

General NATO je, nakon sastanka u Beogradu sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, istakao da je "uvek zadovoljan posle sastanka sa partnerskim zemljama" sa kojima postoji "plan za budućnost".

Upitan šta taj "plan za budućnost" podrazumeva, Pavel kaže da on uključuje zajedničke vežbe, saradnju na uništavanju municije u Kragujevcu, kao i pomoć Amerike da Srbija izgradi kapacitete za uništavanje opasnog otpada.

Govoreći o ruskom uticaju u Srbiji, Pavel ističe da NATO ne plaši taj uticaj, ali da zbog toga jesu zabrinuti "kada god ruski uticaj pređe granicu i preraste u mešanje".

Odgovarajući na pitanje da li takvog "mešanja" ima u Srbiji, Pavel navodi da on to ne može da tvrdi jer ne raspolažu dovoljno detaljima.

- Imamo brojne primere ruskog mešanja u mnogim zemljama NATO, uključujući SAD, Nemačku, Češku, Francusku. Nije problem kada Rusija širi uticaj, ali je problem kada to širenje pređe granicu legalnosti i pretvori se u mešanje unutrašnjih stvari suverenih zemalja - ukazao je Pavel.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 6 godina

Politicari mogu da se priblize NAT_u ali narod ne moze nikad i prekinite vise sa laznim prijateljstvima!!!

rasa

pre 6 godina

Boze ovaj nije ni svestan stete koju su napravili a brine se za Ruski uticaj.

Stojan

pre 6 godina

Ali to nije bio knoflikt nego proracunato ubijanje, unistavanje drizave, trovanje drzave i naroda i otimanje teritorije i predavanje u ruke kriminalcima. To je bilo sasvim nesto drugo.

caslav

pre 6 godina

A vaše bombardovanje suverene zemlje je normalno,.....

brane

pre 6 godina

Taj gospodin Pavel neka gleda svoja posla, niko nije zvao NATO u ovaj deo Evrope, nego su došli nezvani. Zato, daleka im kuća.

deda Raša

pre 6 godina

Ma vi cete zemlju naciniti bez i jednog pola. Nacinicete je i da u njoj budu robovi i robovlasnici, ali ako Rusija i jos par svetskih velesila vam to omoguci. Vasa je fasisticka politika, vi ste gramezljivi na sve i uvek vam je malo. E jedino, a to ste vi potvrdili, u straha su velike oci. Rusija vam je stalno u kosmarima i nemirno ili nikako spavate. Uvlacite drzavice silom u koaliciju, saljete ih da ginu radi vasih interesa. Ciji su rudnici na KiM? Jeste li zbog njih bombardovali Srbiju?

baki

pre 6 godina

Djubrad jedna NATO produzena ruka amera. Krvnici jedni i ubice čak i neduzne dece ,traziteda vam oprostimo i da vam budemo prijatelji? Nikada!!!! Srpski narod ne zaboravlja, zločinačka bando , ko im je neprijatelj !!!!!

Krnja

pre 6 godina

Gospodin Pavel treba da shvati da mi Srbi nismo Česi koji su se u svim ratovima bez borbe predavali i da imamo mnogo razloga zašto smo protiv NATO pakta. U sukobima u bivšoj Jugoslaviji bili su uvek protiv srba. Posle prestanka sukoba i nametnutog mirovnog rešenja stalno su i neprekidno ucenjivali tadašnju vlast u Srbiji da izgrade vojne baze u Srbiji i Srbiju okupiraju. Finansirali su pobunu Albanaca na Kosovu i državu Srbiju koja pokušavala da uguši tu pobunu su okrivili za nehumano postupke protiv Albanaca. Bez odluke Saveta bezbednosti su nas bombardovali 99 dana, unišravali infrastrukturu, škole i bolnice i ublijali srpski narod šak i decu. Srpski narod u duhu pravoslavlja je vekovima svojim neprijateljima mnoga zlodela opraštao ali decu Vam ne možemo oprostiti. Možda ćete nekad i ući u Srbiju ali nećete izaći živi.

Branko

pre 6 godina

Koji licemer, NATO-Jastreb je prije dosta lose govorio o SRB a sad nam infomacije umotava u celofan!!!???

Milorad

pre 6 godina

Srbija nikad u nato.Srbi su za Rusiju i Putina.amin

Milan

pre 6 godina

Безбедна и целовита Европа са РАЗБУЦАНОМ Србијом!!! Питам се имамо ли имало мозга, па да коначно кренемо ПРАВИМ путем у савез са Русијом?!?!

Aleksandar

pre 6 godina

Isterati iz zemlje!!!..Kakvo bre unistavanje municije...Zuti su unistili sve tenkove sva oklopna vozila pretopili u sartidu... zapalili sklad sa oruzijem unistili sve sto nato nije mogao...I sada ovaj doso da soli...U moju kucu neses...Za istim stolom nikad!!! Radjaju nam se deca sa defektima i ti mi pricas o zaboravu!!Samo maloumni i oni kojima je cast,vera i obraz odavno ostao u tami mogu da vas prihate kao partnere...!!!

pera zdera

pre 6 godina

za oproštaj molite onu nedužnu decu što ste pobili !...koji ste vi licemeri

Miloš Obilić

pre 6 godina

A kad odes u penziju , onda ces da pises memoare o nasilju koje su " tamo neki " sprovodili protiv Srbije , Rusije ... Brisi bre odakle si dosao , jos jedan u nizu bezlicnih likova danasnjice , bez obraza i stida , prica o mesanju Rusije u unutrasnja pitanja "suverenih zemalja"

duca

pre 6 godina

Sa vama NATO banditi nikada,nikada,nikada!Zao mi je sto 1999 niste kopneno usli u Srbiju,a cekali smo vas.Bando razbojnicka,zapamtili bi vi Srbe.Srbija nije iracka pustinja.Gore bi prosli nego u Somaliji gde su vas tukli motkama i prackama.Nikada vam necemo zaboraviti sta ste nam radili.Nikada!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17