• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dakić

16.03.2018

20:00

SRBI IMAJU MOĆNOG ZAŠTITNIKA! PUTIN PORUČIO: Amerikanci, držite prste podalje od Srbije!

Politika

SRBI IMAJU MOĆNOG ZAŠTITNIKA! PUTIN PORUČIO: Amerikanci, držite prste podalje od Srbije!

Podeli vest

Portparolka Kremlja Marija Zaharova, dan posle novih ucena SAD, objavila jasnu poruku šefa Kremlja da Rusija više neće dozvoliti ponižavanje naše zemlje

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin još jednom je pokazao da je naš najpouzdaniji saveznik i najdosledniji zaštitnik.

Nakon najnovijih ucena SAD da Srbija mora da dozvoli formiranje takozvane "vojske Kosova", što je u Beogradu objavio Trampov novi specijalac za Balkan Ves Mičel, zvanični Kremlj je odmah reagovao više nego jasnom porukom upozorenja. U toj poruci se naglašava da Rusija nikada i nipošto neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižavana.

Čuvaju leđa Srbiji

Kako saznajemo u diplomatskim krugovima, predsednik Putin je lično svojim saradnicima rekao da na sve načine podrže Srbe i Srbiju.

- Zvanični Kremlj je sa velikom pažnjom pratio posetu

Pouzdani saveznici

Rusi su još jednom dokazali privrženost međunarodnom pravu i da su pouzdan prijatelj i saveznik Srbije

Aleksandar Pavić, politikolog

pomoćnika državnog sekretara SAD Vesa Mičela regionu i Srbiji. Pritisak usmeren na to da zvanični Beograd mora da dozvoli formiranje "vojske Kosova" i da niko na takvu odluku nema pravo veta, izazvala je nezadovoljstvo u Moskvi. Putin je najbližim saradnicima rekao da neće mirno gledati pokušaje Amerike da pokori Balkan i slomi kičmu iskrenim ruskim saveznicima Srbima. Naglasio je da je spreman da brani bratski srpski narod svim sredstvima... - prenosi izvor Informera.

 On dodaje da je ovakva reakcija usledila i kao odgovor Moskve na poruke zvaničnog Vašingtona da bi "vojska Kosova" bila reakcija na Ruski humanitarni centar u Nišu, o čemu je i Informer pisao.

Naši izvori objašnjavaju da nikoga ne treba da čudi to što je u jeku diplomatskog rata između Rusije i Velike Britanije rusko Ministarstvo spoljnih poslova našlo za shodno da hitno osudi zahtev Vesa Mičela za formiranje "vojske Kosova". Marija Zaharova, portparolka ruskog MSP koje koordinira i komentariše zvaničnu rusku spoljnu politiku, poručila je da Moskva neće dozvoliti ponižavanje Srbije i formiranje bezbednosnih struktura na Kosovu.

- Formiranje

Kako nam je sve Rusija pomagala

* Putin obećao Vučiću da će se uključiti u dijalog Beograda i Prištine
* Srbija od Rusije dobila šest "migova 29"
* Moskva u UN stavila veto na britansku rezoluciju kojom se Srbija optužuje za genocid
* Rusija glasala protiv prijema Kosova u Unesko i otimanja srpskih svetinja

"vojske Kosova", način na koji je to urađeno i ciljevi koji su postavljani kada je Srbija rasparčavana i kada je odvojen deo teritorije jedne suverene države, način na koji je na informativnom i političkom planu jačana ta nova formacija, kao i sve do čega je to dovelo predstavlja dodatni i veoma ozbiljan faktor nestabilnosti na evropskom kontinentu - upozorila je Zaharova i ocenila da bi eventualno formiranje "vojske Kosova" samo dodatno radikalizovalo ionako napetu situaciju na Balkanu.

Komentarišući ovakav odnos Rusije prema Srbiji, politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da su SAD preko "vojske Kosova" krenule u realizaciju plana da suzbiju ruski uticaj na našem prostoru.

- Amerikanci hoće da zaokruže ovaj prostor da bi mogli da se koncentrišu na pritisak na Rusiju duž njenih granica. Znaju da će im Albanci sa Kosova biti odani i da su im bespogovorni

Da se ja pitam

DUŠAN JANJIĆ
FORUM ZA ETNIČKE ODNOSE

Mičel je obavestio sve strane da SAD nameravaju da se uključe u dijalog. Amerika ubuduće neće ostajati izvan sale već će predstavnici Vašingtona imati mandat da učestvuju u pregovorima.

saveznici, što su bili i svakom drugom agresoru na ovim prostorima. Zato njima jako znači ta "vojska Kosova". Sve je to deo geopolitičkog pritiska na Rusiju. Naše je da svoje pozicije čuvamo, a Rusi su još jednom dokazali privrženost međunarodnom pravu i da su pouzdan prijatelj i saveznik Srbije - objašnjava Pavić.

Stari saveznici

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative kaže da nije nimalo iznenađen saradnjom i podrškom Amerikanaca i Albanaca.

Moj ugao

ANA BRNABIĆ
PREMIJERKA

Stavovi Srbije i SAD po pitanju južne srpske pokrajine jako su različiti. Srbija pokušava da izvuče najbolje iz saradnje sa SAD.

- Ponašanje Amerikanaca je sasvim logično i očekivano. Ova situacija oko kosovske vojske ukazuje nam na to da će se sukob između SAD i Rusije produbljivati svuda, pa tako i na Balkanu. Nama je to signal da ni u bunilu ne pristajemo na puštanje Kosova u Ujedinjene nacije... - zaključuje Proroković.

Amerikanci u panici zbog ruskog centra

Kako je Informer pre dva dana pisao, SAD su podržale formiranje nelegalne kosovske vojske kako bi se suprotstavile Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i maksimalno suzbile ruski uticaj na Balkanu.
Ves Mičel je u Prištini rekao da će SAD stati uz Albance i pomoći im u formiranju vojske, a kao ključni razlog za to naveo je upravo postojanje "ruske baze u Srbiji"!

(VIDEO) TRAMP SE SPREMA DA RAZORUŽA PUTINA: Sledi napad na Kazahstan, jedino odatle može uništiti ruske super nuklearke!

VLADIMIR PUTIN PROZREO PRLJAVI PLAN ZAPADA: Sprečio sam da se Rusija RASPADNE KAO JUGOSLAVIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milorad

pre 6 godina

A ko bi drugo mogao da nam bude saveznik.pa jedini garant naseg fizickog opstanka kao naroda je Rusija.

profesor

pre 6 godina

Da vođe Balkanskih zemalja imaju imalo pameti i interesa za svoje narode svrstali bi se uz Rusiju. Ali nisu naučili lekcije poput one "Zavadi pa vladaj". Amerikanci su uspjeli u naumu i prvi dio lekcije su progurali mnogi na Balkanu i sada zaista Amerikanci vladaju Kosovom, dijelom Bosne, Hrvatskom itd. Očito da su ljudska bića "napravljena" sa nekom greškom pa nije dovoljna ni krv naroda, da shvate šta znači družiti se sa Amerikom. Kauboji neće dobro proći, al ovoga puta zahvaljujući trezvenoj Rusiji planeta će biti ranjena, ali spasena. Nećemo čekati na to dugo.

123

pre 6 godina

To je nemoguce. Zapad to ne bi dozvolio i imali bismo opet rat. To nije stvar izbora nego trenutne situacije.

Mitko

pre 6 godina

Pod hitno priznati Kosovo i rešiti se bede dok nas nisu ponovo bombardovali.

djukan

pre 6 godina

Mitko ti bih bio dobar za krcmar ali tudje a dali bi tako zdusno dao svoje.

Saradžogla

pre 6 godina

Дај,бре,да америма кажемо да неколико супер руских подморница се шећка поред обе стране Америке која мисли да је Сједињена?Да воде рачуна како се по свету ЈЕР АМЕРУКЕ ИМА ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ понашају јер руски подморничари могу да направе неко весеље и да неки повесели рус притисне ОНО дугме и оде ЛАС ВЕГАС!А има и дугме за ПЕНТАГОН који се зове ФАБРИКА СМРТИ.То ти кажем.

Dragan

pre 6 godina

Ma pustite to,ako je Rusija “prijatelj” daj nam S 300 još 30-40 aviona i jednu malu malu Atomsku ,i onda “prst u uvo i pjesm”

Vekica

pre 6 godina

To bi otprilike koštalo oko 5 milijardi dolara. Nemaju oni te novce:) Tako da, ništa od toga.

Ivanka

pre 6 godina

Zapisano je Rusija će biti najmoćnija vojna zemlja Sveta koja će uspeti da ujedi sve pravoslavne zemlje na komfederalnoj osnovi, bez uplitanja u unutrašnju politiku bilo koje zemlje. Cilj je očuvanje teritorijalnog integriteza svake Zemlje. EU će početi da se "cepa i raspada" NATO, takođe, a samim tim, Amerika će morati da se okrene sebi, jer ce krenuti nezadovoljstva u federalnim državama Amerike. Srbija ekonomski jača, a Kosovo i Metohija nikad neće biti van Srbije.

Veselin

pre 6 godina

Ko su Ameri koji klinac . Niti znaju niti umiju . Kupuju ljude uz ne znanja . Ameri su duzni kod privatne americke stamparija novca.I ne mogu sebe odbraniti a kamoli bilo koga. Ameri su robovi privatne stamparije para bez pokrica i njima su duzni . I onii nasli da vladaju sa svijetomo . ...odvratno ...

grof01

pre 6 godina

Voljeli bi srbi da je tako,ali....daleko je rusija,a srbija okružena.....svašta bi voljeli srbi,svašta srbi sanjaju,.....eh,a sve je kontraonoga što snuju

Bramerz

pre 6 godina

Onda fino, svi u Rusiju na rad da se donesu pare za spas srbije i obicnog covjeka koji nema dovoljno sredstava za zivot. Lako je na rijecima podrzavati i dobiti u bescjenje najprofitabilnije u srbiji. I jos, da se ne ponovi Prvi rat gdje su sile ratovale a srpska vojska zavrsila na Krfu. Neki buduci rat Amerike i Rusije u Srbiji... Jel vas od toga cuva Putin?

nenad

pre 6 godina

Bramerz ne cuva nas sigorno tvoja Amerika TUPANE

zlata

pre 6 godina

Zato se Siptari hvale kako ce osvojiti teritorije do Nisa???Ne daj Boze,kad bi uspeli,onda bi u pregovorima bilo:"Povuci cemo snage iz Nisa do Merdara,i sad je celo Kosovo nase!"Tako bi bilo za pregovarackim stolom!!! Vojska Kosova je vec formirana....za one koji ne znaju!Cekaju povoljan trenutak da krenu u osvajacki pohod,uz pomoc Albanije i SAD-a.Nadam se da nasi Bezbednjaci to znaju i da su" svi " vec pripremljeni !! To je moja skromna,licna procena !Samo da nas Hrvati u istom momentu ne udare sa ledja???

SSS

pre 6 godina

oni samog sebe ne mogu zastiti a kamoli srbiju siroma drzava

Milan

pre 6 godina

Ne smemo zaboraviti ni Kinu. Oni znaju da bi posle Rusije bili sledeci na redu. Zbog toga ce u slucaju veceg konflikta Rusija i Kina biti na istoj strani. Zbog toga ove zapadne krvopije i strepe.

Vuk Milivojevic

pre 6 godina

Amerikancima uopste ne treba verovati, njihova politika je politika uslovljavanja. Rusima treba dati da imaju bazu u Nisu a za uzvrat da instaliraju protiv raketne sisteme sirom Srbije I stite nase nebo. Samim tim novac koji bi trosen na naoruzanje ostao bi u budzetu . Uvesti obavezno sluzenje vojnog roka jacati borbenu gotovost I moral. Ukoliko odluce da nas napadnu nek imaju na umu Njegosev stih is Gorskog vjenca: Tvrd je orah vocka cudnovata ne slomih ga al zube polomih.

ZIVKOVIC

pre 6 godina

Nije Zavadi i Vladaj! Pravi prevod je DELI I VLADAJ!! STO ZNACI KOSOVO ALBANCIMA A KOSOVO U NATO!!!

zoran miljkovic

pre 6 godina

ОВУ ПРИЧУ САМО ЋУРКА МОЖЕ ДА ПРОГУТА,ОН НЕ МОЖЕ ДА СПРЕЧИ ГОМИЛАЊЕ ОРУЖЈА ОКО СВОЈИХ ГРАНИЦА,СВЕТСКЕ САНКЦИЈЕ,А ТО БОЖЕ ЋЕ ДА БРАНИ СРБИЈУ,ОВО ОН НИКАДА НЕЋЕ ДА ИЗЈАВИ,ЈЕР ЈЕ СВЕСТАН СВОЈЕ НЕМОЋИ.

Dragojlo

pre 6 godina

A gde su bili ti nasi veliki prijatelji RUSI kad su nas bombardovali 3 meseca!!! Sta, to su bili neki drugi rusi?

Nenad

pre 6 godina

Nisu Rusi pa mozgove objasni ti nama ko nas je onda bombardovao

Goran

pre 6 godina

Ne daj na nas Vladimire. Nismo mi prodane duse kao nase komsije. Jedini narod koji je uvek prkosio sili, zato nas je tako malo, a hrabri smo ko crna zemlja.

Rat Tat

pre 6 godina

Ovo Purin nikada nije rekao, nikada rusija nije stala na našu stranu..nemaju interesa ovde ....

Frano Franic

pre 6 godina

Kosovo ja pravi dokaz koliko vas Rusi vole. Vas nitko ne voli, ni vasa majka.

Jure

pre 6 godina

Isto bi bilo kao 1992-99. Daleko je Rusija. Nije niko lud da gine za tuđe interese. Ratovali smo sa svima. Jos samo da bugare i rumune napadnemo. Mi smo problem.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija