• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.03.2018

23:37

BEDŽET PACOLI U SARAJEVU: Formirati slobodnu ekonomsku zonu izmedju severa Kosova i južne Srbije!

Politika

BEDŽET PACOLI U SARAJEVU: Formirati slobodnu ekonomsku zonu izmedju severa Kosova i južne Srbije!

Podeli vest

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli predložio je danas u Sarajevu formiranje "slobodne ekonomske prekogranične zone izmedju Severa Kosova i južne Srbije

On je izneo ovaj predlog "pozivajući se na Berlinski proces, inicijativu EU za unapredjenje ekonomske saradanje i infrastrukture medju zemljama Zapadnog Balkana", kao "asimetričnu akciju" koja bi "revitalizovala značaj granica" i dovela do "ekonomskog razvoja" i "normalizacije medjuetničkih odnosa", saopšteno je iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova, a objavljeno na sajtu Kossev.

Pacoli je u Sarajevu učestvovao na sastanka Konferencije ministara spoljnih poslova Fonda za Zapadni Balkan i neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova "Zapadno-balkanske šestorke - ZB6".

Srpski šef diplomatije, Ivica Dačić je, kako je saopštilo kosovsko ministarstvo, postavio na tom skupu pitanje učešća Kosova na predstojećem samitu EU Zapadnog Balkana u Sofiji.

DAČIĆ: Ako Kosovo želi vojsku, neka je potraži u UN

- Državnost Kosova je nešto što je postignuto. Bićemo zajedno u Sofiji, kao i sve druge balkanske države i Evropska unija- rekao je Pacoli, navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva.

- Ostajemo čvrsto posvećeni procesu evropskih integracija, implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i dijalogu sa Srbijom o normalizaciji odnosa, koji pomaže EU, a koji bi trebalo da se završi pravno obavezujućim sporazumom sa obe strane - dodao je Pacoli.

On je rekao da Kosovo povećava saradnju sa svim susedima, "čak i sa Grčkom, koja podržava kosovske evropske integracije".

Sastanku su prisustvovali i predstavnica Spoljnopolitičke službe Evropske unije, Angelina Ejhorst, direktor Direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju, Kristijan Danijelson i ministarka spoljnih poslova Bugarske, Ekaterina Zaharijeva.

RAHOJE, SRBINE! Španski premijer ne ide u Sofiju - NEĆE DA SE SLIKA S TAČIJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 6 godina

Vidi sad, granice kao nisu mnogo vazne! Sad kad mislite da ste zavrsili posao, ajde da revitalizujemo znacaj granica. Ma sta naprica.

Branko

pre 6 godina

Mi znamo sta Siptari traze, ali da oni nesto nama nude to je za ne poverovati!!!???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija