• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2018

12:44

NOVO OTVORENO PISMO OLIVERE ZEKIĆ ŽUTOM BUJKETU: Razumem da ste pali u vatru, ALI NE SPALJUJTE ČINJENICE - UTIŠAVALI STE VESIĆA!

Politika

NOVO OTVORENO PISMO OLIVERE ZEKIĆ ŽUTOM BUJKETU: Razumem da ste pali u vatru, ALI NE SPALJUJTE ČINJENICE - UTIŠAVALI STE VESIĆA!

Podeli vest

Članica Saveta REM Olivera Zekić koja je prva ukazala na stišavanje mikrofona Goranu Vesiću u emisiji "Upitnik" i tako navukla na sebe gnev direktora RTS Dragana Bujoševića i njegove žute ološ elite, uputila je novo otvoreno pismo, koje vam prenosimo u celostii

Poštovani gospodine Bujoševiću, 

Razumem da ste pali u vatru, ali ne vidim razlog da zbog toga spaljujete i činjenice.
Dakle, ako sami citirate deo mog pisma - “po čijem nalogu ste smanjili ton” - apsolutno je jasno da “naloga rukovodstva RTS” u njemu nema, kao što ga i nema. Meni je bilo dovoljno jedno čitanje da to ustanovim, vi probajte, molim vas, ponovo. 

Dalje, nadam se da ne moram da vam posebno objašnjavam da je prvo pismo bilo upućeno celom RTS-u, da se u njemu to jasno vidi (“a kako ste vi Javni servis...”), pa da se tako i delovi koje citirate odnose na RTS, a ne na nekog posebnog člana rukovodstva.

DOKAZ ŽUTE BRUKE! Olja Zekić, članica Saveta REM, potvrdila: RTS namerno Vesiću SMANJIO MIKROFON U "UPITNIKU"!

I još, u saopštenju RTS piše da onaj ko pokušava da nadjača govornika u studio bude akustično glasniji, ali u prenosu tiši, tako da i u tom delu ništa nisam pogrešila. Vesić je, dok je pokušavao da odgovori, bio glasniji u studiju, a tiši na tv ekranima.

Zatim, u saopštenju RTS piše, i molim vas da i to ponovo pročitate, da se uvek najbolje čuju voditelj i onaj kome je data reč, a da se “upadice dovode do maksimalno mogućeg tehničkog nivoa zvuka, kako bi se razumelo šta govori onaj kome je data reč, a ne onaj koji upada u reč”.
Prema tome, zaključak nam jeste isti, a to što vi utišavanje krstite kao “maksimalno mogući tehnički nivo zvuka”, sasvim je druga priča. No, u krajnjoj liniji, i to mogu da prihvatim, uz napomenu da je Goran Vesić proveo na “maksimalno mogućem tehničkom nivou zvuka” 756 sekundi, a Dragan Djilas 375. Nije šija, nego vrat, što bi rekli naši stari.

OLIVERA ZEKIĆ BUJOŠEVIĆU: Prekinite paranoju - Utvrdili ste isto što i REM - VESIĆ JE BIO UTIŠAVAN!

I poslednje, gospodine Bujoševiću. I vi i ja smo radili sa Slavkom Ćuruvijom, za čiju smrt su me u Danasu već velikodušno optužili, te se zaista nadam da poslednji deo vašeg pisma nema nikakve veze sa tom vrstom niskih insinuacija. Nikakve veze nemam sa Ekspres Politikom, pogotovo ne sa gospodinom kojeg pominjete (ne poznajem ga), nisam davala izjave ni za te ni za druge novine (medije), i ne vidim kakve veze imam sa crtanjem mete na vašem čelu, a pogotovo zbog čega bi me za to optuživali.
Nisam vas ni postavljala na čelo RTS, nisam tražila ni da vas smenjuju, samo sam postavila pitanje.

I verujem i da znate da vam želim i dobro zdravlje i dug život i da napišete još puno pisama, i meni i drugima.


A Vesića jeste utišavali, to jest, držali na “maksimumu mogućeg tehničkog nivoa zvuka”.

član Saveta REM
Olivera Zekić



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nena

pre 6 godina

Bravo gospodjo Olivera.Ja sam jedna od onih osoba koja smatra da ih treba ukinuti jer nisu objektivni,izvlace reci iz konteksa i manipulisu gledaocima.

Crni

pre 6 godina

Mora neko da mi objasni , izgleda da sam glup a verovatno i ostali. Rem moze da uputi primedbu, kazni itd i tu je kraj, onda mozze da se zali onaj kome je kazna izrecena i da ide na sud isl. Nije mi jasno po kom osnovu drugarica clan a ne predsednik upravnog odbora ili direktor REM-a salje otvorena pisma bilo kome a onda RTS ili bilo ko na isti nacin odgovara. U najmanju ruku neozbiljno. Drzavna institucija kao rem odbaci primedbu ili kazni emitera anikako da se prepucava i cenka kao na pijaci. Dodje mi da placem od muke i vrhunskog amaterizma i xilentatizma i to u mojoj Drzavi da je negde drugde smejao bi se ali ovako mogu samo da se stidim. Da imam neku moc u Drzavi ali nazalost nemam. U preduzecu u kom radim kada bih odao poslovnu tajnu dobio bih mometalno otkaz i dve tuzbe jedna za odavanje tajne a druga odsteta. Kada ce bar neko u Drzavi da dobije otkaz kao na primer za nanetu stetu isl.

Ljubomir

pre 6 godina

Smeniti Vujosevica ili pokrenuti peticiju za neplacanje TV preplate.

Paco

pre 5 godina

Браво Црни тако треба одговорити онима који умишља аму да све знају и који раде за Рем који навијају за оне који више плате чланарине или неке донације.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija