• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

17.03.2018

18:43

MEJOVA I KONZERVATIVCI RUSIMA UZELI 800 MILIONA FUNTI: Laburista Džeremi Korbin o licemerju vlasti u Londonu!

Vesti

MEJOVA I KONZERVATIVCI RUSIMA UZELI 800 MILIONA FUNTI: Laburista Džeremi Korbin o licemerju vlasti u Londonu!

Podeli vest

Vlada britanske premijerke Tereze Mej mora da se bori protiv "klanovskog kapitalizma, a konzervativci treba da odustanu od trošenja "ruskog novca" u britanskom političkom sistemu, izjavio je lider britanske parlamentarne opozicije, laburista Džeremi Korbin

Kritikujući političke protivnike, Korbin je ranije skrenuo pažnju na to da konzervativna vlada koju predvodi Mejova optužuje Rusiju za umešanost u incident s trovanjem kontraobaveštajca Skripalja i njegove ćerke u Solsberiju, a da ipak prima dobrovoljne priloge za partiju od imućnih Rusa.

- Ruske vlasti moraju biti pozvane na odgovornost na osnovu dokaza, a naš odgovor treba da bude odlučan i primeren… Britanija, međutim, treba da prestane da služi ruskom klanovskom kapitalizmu. Neću prestati da tražim da se ruski novac izbaci iz našeg političkog sistema - rekao je Korbin, nastupajući u subotu na prolećnom saboru članova Laburističke partije.

PUTIN UZVRAĆA UDARAC! Rusi proteruju 23 britanskih diplomata, IMAJU 7 DANA DA NAPUSTE RUSIJU

Korbin dosledno kritikuje konzervativce zbog toga što su primali dobrovoljne priloge od ljudi koji su na nečastan način zaradili novac u Rusiji.

- Svi mi znamo kako se ogromno bogatstvo često sticalo pod najsumnjivijim okolnostima u Rusiji, povremeno u sprezi sa kriminalom. Oni su našli utočište u Londonu i pokušali da kupe politički uticaj u britanskim političkim partijama. Konzervativna stranka je primila više od 800 miliona funti sterlinga kao dobrovoljne priloge od ruskih oligarha i lica koja su s njima u vezi - rekao je Korbin ove sedmice u parlamentu.

Reuters

Odnosi Rusije i Velike Britanije naglo su se pogoršali usled incidenta u britanskom Solsberiju, gde su otrovani Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

LAZANSKI: Optužbe protiv Rusije za trovanje Skripalja su NOVA VERZIJA RAČKA I MARKALA!

Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripalja nervno-paralitičkom supstancom iz grupe "novičok" umešana ruska država, ali dokazi za ove tvrdnje i dalje nisu predstavljeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija