• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Predrag Sarapa

18.03.2018

15:55

PREDRAG SARAPA o Draži Petroviću - KAKVA GLAVA, STRAŠNA GLAVA!

Politika

PREDRAG SARAPA o Draži Petroviću - KAKVA GLAVA, STRAŠNA GLAVA!

Podeli vest

Novinar i voditelj jutarnjeg programa "Novo jutro" na televiziji Pink Predrag Sarapa odgovorio je prozivke koje je na njegov račun izneo glavni urednik niskotiražnog "Danasa" Dragoljub Draža Petrović...

Postoje samo dve takve glave na svetu. Jedna se nalazi u muzeju davno izumrlih vrsta (nađena je 1868. godine u plitkoj pećini u Kro Manjonu), a druga je na ramenima Petrović Kurir Draže. Šta se u toj glavi rađa teško je i zamisliti bilo šta, a da nije mržnja.

Okupana pivom spolja i iznutra smišlja gadosti u kafani pored Slavije sa pogledom na Fontanu koju mrzi iz dna duše. Takvog čuda nema u njegovom svetu, a još svira. Čudo neviđeno. 

I tako okupana glava u pivu smišlja mete i samouzdiže se na pijedestal kritičke, građanske Srbije. Srbijo šta si doživela?

Petrović Kurir Draža prošao je školu dupeuvlakaštva Raje Rodića po Kuririma gde je glumatao duhovitog momka estradne provenijencije. Naučio je mnogo o novinarstvu u visokoj školi kod Raje Rodića u kafani "Svrati Bato" gde je najčešće sedeo u ćošku i glodao koske.

Velika je to metaloglodačka škola. 

Po tim Kuririma je pisao svašta i napadao sve progresivno u Srbiji, a sada se predstavlja kao savest čovečanstva. Moralni policajac koji u mržnji konstruiše i ono što nije nikome bila namera i to predstavlja kao mizoginiju. Navikli na cenzuru oni bi gostima zabranili i da dišu. Ali ovde je najbolje da se formira streljački vod i da se puca i na mene i na kolegu Milomira Marića i rešen problem. Lažnim moralistima i iskoristiteljima svega za napade pune mržnje ni ovo ne bi bilo dovoljno. 

I tako se jedna glava Petrović Kurir Draže našla u niskotiražnom tabloidu "Danas", jedinom nedeljniku koji izlazi svaki dan.

Njega je u tu redakciju doveo bivši glavni i odgovorni urednik Zoran Panović. Čim je ovaj smenjen Petrović Kurir Draža iz ćoška skače u njegovu fotelju i gradi munjevitu karijeru duhovitog mrzitelja. Njegove kolumne i ideje odavno su za muzej, kao i glava koju samo pivom može oprati. Voda ne pomaže.

Tekst pun mržnje njegovog prijatelja iz kafane Lekić Slaviše, predsednika NUNS, je verovatno umetničko delo. Lepo se osećaju kada politički ostrašćeni napadaju različlite i drugačije ideje i vređaju. Tada okupani pivom umiru od smeha. Divna gospoda.

Iz niskotiražnog tabloida "Danas", kojem, bi bolje pristajao naziv Juče, obreo se i na najnegledanijoj TV i to na njenom portalu. Šifrovana TV po kodovima službe i njenog bivšeg šefa Petreusa napada sve što u Srbiji nije protiv svoje zemllje. Svi smo mi grozni nacionalisti i primitivci, a oni koji nisu mrdnuli do Male Krsne sude o tome šta su evropske vrednosti. Za svako gađenje. 

I tako Petrović Kurir Draža zvani paralaža pogađa u letu šta bi se svidelo njegovim mentorima ne bi li ubrao neki pooenčić.

Svako dalje dopisivanje sa ovim minornim likovima predstavlja gubitak dragocenog vremena za mene.

Predrag Sarapa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje1953

pre 5 godina

jel sarapa novinar sto je radio na studio b pa ostao pez posla sto je bio objektivan voditelj

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59