• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2018

22:03

ČEPURIN: Rezultati izbora u Rusiji dobra poruka za srpsko-rusko prijateljstvo!

Politika

ČEPURIN: Rezultati izbora u Rusiji dobra poruka za srpsko-rusko prijateljstvo!

Podeli vest

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da je rezultat današnjih predsedničkih izbora u Rusiji manje više jasan, a da je to dobra poruka za rusko-srpsko prijateljstvo

On je naveo da je prema podacima Centralne izborne komisije, predsednik Rusije Vladimir Putin osvojio nešto više od 73 odsto glasova, nakon 35 odsto prebrojanih listića.

- Meni se čini da je ovo glasanje bilo podrška linije koja se ostvaruje za vođenje pravne, demokratske države. Ovo je bila podrška liniji politike za zaštitu suvereniteta države, za zaštitu zajedničke bezbednosti, ne samo Rusije, nego svih zemalja. Mislim da će to biti dobra poruka za razvoj rusko-srpskog prijateljstva - rekao je ambasador Čepurin novinarima u zgradi Ambasade, gde je bilo i jedno biračko mesto za glasanje ruskih građana.

Tanjug

Čepurin je naglasio da su u Srbiji neočekivano dobri rezultati izlaznosti, jer je od oko 1.900 ruskih državljana sa pravom glasa, na današnje izbore izašlo oko 1.300.

U Srbiji su bila otvorena tri biračka mesta za današnji izbor ruskog predsednika - u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

(UŽIVO) PUTIN SE OBRATIO NARODU NA CRVENOM TRGU: Ovo su rezultati POVERENJA I NADE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!
Live TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59