• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2018

08:55

BRISEL: Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

Politika

BRISEL: Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

Podeli vest

U Briselu će od danas do 21. marta biti održana nova runda razgovora delegacija Beograda i Prištine na nivou eksperata

Predviđeno je da teme razgovora u Briselu budu primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, mostu u Kosovskoj Mitrovici, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju administrativnim prelazima. 

Delegaciju Beograda u ovim razgovorima predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dok je na čelu prištinske delegacije Avni Arifi. 

Iz EU su poručili da je neophodno ubrzati dimaniku razgovora o primeni postojećih sporazuma iz okvira dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. U tom cilju navodi se da će se tehničke delegacije sastajati svakih par nedelja u Briselu. Prethodna runda ekspertskih razgovora održana je 26. i 27. februara u Briselu. Tom prilikom predstavnici Beograda i Prištine nisu davaili izjave za medije, a iz EU je poručeno da je "diskusija vođena u konstruktivnom duhu" kao i da je rezultirala zajedničkom identifikacijom nekoliko pitanja i koraka koji se moraju rešti kako bi se nastavilo sa implementacionim poslovima i daljom normalizacijom odnosa. 

U delegaciji Beograda, pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, biće i predstavnici nadležnih ministarstava i institucija po navedenim temama. Sastanci pregovaračkih timova Beograda i Prištine održaće se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
markoni

pre 6 godina

Razgovori Beograda i Prištine su uvek specifični, ali je verujem da će Priština konačno ispuniti svoj deo dogovora na koji se obavezala.

ana rodić

pre 6 godina

Cilj Srbije je normalizacija odnosa i stabilnost u regionu.

BIo ODIN

pre 6 godina

Ponašanje EU je istovetno kao i ponašanje NATO I SAD:

Daca

pre 6 godina

Dijalog je neophodan kako bi obe strane nastavile saradnju.

Klijenti

pre 6 godina

Brisel je samo ....nastavak Rambujea...Sa istim ciljem...ponovo zeznuti SRBE...i optuziti ih za neuspeh...!! Zato oprez i...hlade glave...i ne potpisivati NIŠTA..!~ Baš....NIŠTA...!!

Marko

pre 6 godina

Ocekujemo uspesan nastavak dijaloga i pozitivne rezultate.

Mitar

pre 6 godina

Nadamo se uspesnom dijalogu i pronalazenju resenja.

Uroš

pre 6 godina

Krucijalno pitanje u 2018. godini. Nadamo se kompromisnom rešenju.

Mare

pre 6 godina

Nova runda razgovora za bolju buducnost obe strane.

Jadran

pre 6 godina

Medjunarodna zajednica treba izvrsiti pritisak na Pristinu, da bar nesto ispostuje od briselskog sporazuma.

Zorica

pre 6 godina

Pristina odugovlaci sa primenom sporazuma,u dobroj meri opstruise razgovore.Dok se ne izvrsi pritisak od strane medjunarodne zajednice,oni ce tako nastaviti.

Balkanka

pre 6 godina

Treba ubrzati primenu Briselskog sporazuma,pristinska strana nista do sada nije primenila u praksi.Kako stvari stoje, niti ce.

Marija

pre 6 godina

Dijalog bi trebao da pocne da donosi rezultate a ne samo na stetu Srbije.

Marija

pre 6 godina

Srbija mora da zahteva i od Kosovskih Albanaca i od EU da pocne da se sprovodi formiranje ZSO jer to je uslov za dalji dijalog.

Marko

pre 6 godina

Vrlo je ovo komplikovan i zahtevan proces,ali nadajmo se najboljem.

mala

pre 6 godina

Nadam se da ce Srbija uspeti da na bilo koji nacin sacuva KIM.

mala

pre 6 godina

Svaki naredni sastanak na kojoj je tema KIM je nasa nada za pobedom.

Boris1

pre 6 godina

Srbija nema nista novo da ponudi u Briselu vec da trazi da se sprovede sporazum postignut pre pet godina a koji se u najvecem delu sastoji na ZSO.

ilona

pre 6 godina

Djuric mi uliva veliko poverenje da ce istrajati i da ce se sve to dobro po nas zavrsiti

Jelena

pre 6 godina

Kad Pristina pocne da ispunjava dogovoreno onda ce se i ubrzati dinamika razgovora!

Marija

pre 6 godina

Pozelimo im sve najbolje, i podrzimo nas tim u ovim teskim pregovorima.

Tanja

pre 6 godina

Bitno je da se odnosi sa Pristinom normalizuju i da se nadje neko resenje koje je prihvatljivo za obe strane.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija