• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS/Predrag Ćeranić

19.03.2018

15:21

SRBI NE SMEJU BITI FAKTOR, NI VOJNI, NI POLITIČKI NITI EKONOMSKI : Britanska hibridna platforma za Republiku Srpsku!

Politika

SRBI NE SMEJU BITI FAKTOR, NI VOJNI, NI POLITIČKI NITI EKONOMSKI : Britanska hibridna platforma za Republiku Srpsku!

Podeli vest

Ciljano plasirane neistine o Srpskoj, podržane od britanskih medija, ukazuju da se protiv Republike Srpske i predsednika Dodika vode višedimenzionalne i višeslojne hibridne operacije. Učestali su i otvoreni, frontalni napadi na MUP Srpske i ministra Lukača. Okvirno vreme obračuna sa predsednikom Dodikom ističe u junu mesecu, što znači da će u maju doći do kulminacije i da je mesec maj preloman

Platforma koju Britanci nastoje da realizuju glasi: Srbi ne smeju biti faktor u ekonomskom, političkom ili vojnom smislu.

Ministar za lažu i paralažu

Mektić nije budala. Njegove izjave, iako deluju nesuvisle i plitkoumne, osmišljene su u poznatim ambasadama, a od Mektića se traži da ih često ponavlja, kako bi "sto puta ponovljena laž postala istina"

Ima se na umu da će određene strukture birača prihvatiti teze o "kriminogenoj vlasti"", kao i da će tzv. međunarodna zajednica u Mektićevim tvrdnjama o navodnim aktivnostima Srpske na stvaranju paravojnih struktura pronaći dovoljno elemenata za izricanje sankcija Srpskoj i predsedniku Dodiku, jer sve što iznosi "ministar bezbednosti, koji je Srbin iz Republike Srpske", ima veću težinu nego kada identični stavovi dolaze iz Federacije BiH.

Ciljano plasirane neistine o Srpskoj, podržane od britanskih medija, ukazuju da se protiv Republike Srpske i predsjednika Dodika vode višedimenzionalne i višeslojne hibridne operacije.

Učestali su i otvoreni, frontalni napadi na MUP Srpske i ministra Lukača. Naime, okvirno vrijeme obračuna sa predsednikom Dodikom, u smislu oduzimanja prava da se kandiduje na predstojećim izborima, ističe u junu mesecu, što znači da će u maju doći do kulminacije i da je mesec maj preloman.

Zato ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić, kadar SDS, u najavljenom dolasku Noćnih vukova, najvećeg ruskog motociklističkog kluba, vidi bezbednosnu pretnju po BiH, jer "imaju zadatak da u Republici Srpskoj zaplaše nesrbe i političke protivnike vladajućih stranaka".

Računa se da institucije Srpske ne bi prihvatile političku eliminaciju predsednika Dodika, te bi veoma napeta i naelektrisana politička situacija bila povod za dolazak 600 stotina pripadnika elitne jedinice britanske vojske SAS na tuzlanski aerodrom, a što bi osnažilo intervenciju SIPA.

Ministar Lukač je ocenjen kao velika barijera za navedene planove, te se planski i u kontinuitetu nastoji diskreditovati. Ukoliko, pak, predsedniku Dodiku ne bi uspeli osporiti pravo da učestvuje na izborima, alternativni plan je da se dovedu u pitanje rezultati izbora.

Uvereni su da bi, ako bi uspeli onemogućiti izbornu pobedu Dodika i njegove SNSD, put ka demontaži Republike Srpske bio otvoren. Protivkandidat Dodiku biće Mladen Ivanić jer je prevagnula britanska opcija, koja je u BiH operativno duboko involvirana.

Tanjug

Britanci su uspeli Amerikance da ubede da je Ivanić kvalitetnije rešenje od Mirka Šarovića. U američkoj varijanti Šarović je bio poželjniji kandidat, jer za Ivanića nisu sigurni da li bi priznao Kosovo kao nezavisnu državu.

Šarovićeve "reference" su bile i da je "motivisan za osvetu zbog 1997.", da je kooperativniji, i da je "uradio sve što se od njega tražilo". Međutim, narod u Srpskoj se već opredelio i sve mu je jasno.

KOMANDANT NATO BRUTALNO NAPAO SRBE: Oni su zbog Rusije NAJVEĆI PROBLEM U REGIONU, SAD će morati da reaguju!

Savez za promene se legitimisao kao saradnik Bakira Izetbegovića i SDA. Zato ministar Mektić optužuje Banjaluku i tvrdi ono za šta i sam zna da je neistina. I zato ga njegova partija, SDS, u potpunosti podržava. Takođe, portali i blogeri prikačeni na strane donacije. Dragan Mektić je ministar za lažu i paralažu.

Međutim, nije Mektić jedina bezbednosna pretnja miru i stabilnosti Srpske. On je, u stvari, više eksponent drugih, egzekutor. U višedimenzionalne i višeslojne hibridne operacije kojima je Srpska izložena ubrajaju se i lobiranja koja sprovodi bošnjačka i albanska dijaspora od Brisela do Vašingtona.

Ta dva lobija su postala jedni od jačih u svijetu. Pored novca koja prikupi dijaspora, i onog koji se alocira iz budšetskih sredstava BiH, enormna finansijska sredstva lobi grupama daruje Saudijska Arabija, koja više od bilo koga želi stvaranje islamske države u Evropi.

Mektić nikada nije objasnio zašto je ponovo išao u Rijad, i zašto ga je prilikom nedavne posete ovoj zemlji primio lično kralj Salman.

DODIKOVA PORUKA ZAGREBU: SRPSKA NE MOŽE BITI DEO HRVATSKIH PRAVA, ali bilo bi fer da Hrvati imaju svoj entitet u BIH!

Javnost je uskratio i za informaciju o svrsi svog odlaska u London na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova, iako se prethodno pohvalio da je zajedno s njim trebalo da putuju i entitetski ministri unutrašnjih poslova, Lukač i Čampara, ali im je poziv u posljednji čas otkazan.

Šta rade bošnjačke i albanske lobi grupe? Imaju otvoren prolaz do vrha Stejt Departmenta. Iseljenici iz BiH i sa Kosova nalaze se na važnim položajima u EU i Vašingtonu. Oni su sekretari i članovi timova guvernera SAD, nalaze se u kabinetima kongresmena i senatora. Nalaze se u vodećim tink-tenkovima, veoma su aktivni tokom američkih izbora.

Sa navedenih pozicija nije im teško da održavaju percepciju o samo jednoj istini o ratu u BiH, jer je uporno iznose, godinama i na različitim mestima, naročito onim gde se utiče na odluke administracije SAD. Teme razgovora su poznate, a dominira ona o građanskoj državi.

Inckova ideja

U pomenutim lobističkim krugovima više se ne spominje raspakivanje Dejtona, jer se ceni da nije ni potrebno s obzirom da, kako su ubeđeni, "imaju Vladu, Tužilaštvo i Ustavni sud BiH".

Rezultat delovanja bošnjačkih lobističkih grupa su i trenutno snažne aktivnosti na iznudi rešenja za Mostar i Dom naroda Federacije BiH, što bi bio korak do rekonstrukcije strukture Doma naroda u Parlamentu BiH.

SUDBINA SRPSKE VISI O KONCU: Zapad namerio da je po svaku cenu uništi, NAPAD KREĆE TOKOM OPŠTIH IZBORA U BIH?!

OHR je ponudio svoje inovacije koje se tiču izmene izbornog zakona, što je direktno uplitanje u strukturu Dejtonskog ustava. Naime, radi se na tome da OHR nametne elektorsko glasanje u Domu naroda Federacije, što bi zatim kao "uspešno rešenje" bilo primenjeno i na Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Public

Pomenutu ideju Visoki predstavnik za BiH, Valentin Incko, predstavio je u Briselu, gde se u Evropskom parlamentu sastao sa "Prijateljima BiH", potpuno neformalnom grupom, što nas je uverilo da i za BiH postoje fantomske organizacije kojima se daje međunarodni kredibilitet, poput Sirijske opservatorije za ljudska prava, koja deluje iz predgrađa Londona.

Na pomenutom sastanku Incko je u okviru predviđene izmene izbornog zakonodavstva izneo dve opcije elektorskog modela izbora delegata u Dom naroda Federacije: "Prvi model bio bi da se uvede nekakav elektorski koledš, izborni kolegij, kao što to ima Amerika na predsedničkim izborima. 

RUSIJA SPREMNA DA STANE IZA SRPSKE I SRBIJE: Dodik otkrio koliko je velika i značajna PODRŠKA MOSKVE SRBIMA!

U njega bi bili izabrani predstavnici kantona i onde bi neko telo odlučilo kojih 17 ide u Dom naroda FBiH iz svakog konstitutivnog naroda. Drugi model predviđa uvođenje izbornog praga koji bi odredio koliki mora biti postotak birača iz jednog naroda da bi njihov glas birao."

Kako bi bolje pojasnio, Incko je naveo i primer: "Može biti jedan ili dva posto ili šest posto, o tome bi se trebalo dogovoriti. Po drugom modelu, kantoni poput Goražda, u kojem je samo 20-ak Hrvata, ne bi imali hrvatskog predstavnika u Domu naroda, a to bi se nadomestilo hrvatskim predstavnikom iz kantona u kojem su Hrvati brojniji, i obrnuto s Bošnjacima.

U osnovi, elektorskim glasovima "građanskoj opciji" u Domu naroda Federacije BiH žele se obezbediti delegati iz kantona sa hrvatskom većinom. Potom bi se "građanskoj opciji" poželjni elektori omogućili i u Domu naroda Parlamenta BiH.

Zato je izjava predsednika Dodika da ništa od nametnutih mera OHR neće prihvatiti, čak ni one koje se odnose na Federaciju, maestralna. Antidejtonska je svaka mera koja nije u skladu sa Ustavom BiH i ona se ne može "peglati" odlukama Ustavnog suda BiH.

Informer

Odnos koji prema Rusiji ispoljavaju Velika Britanija i "američka močvara", koja Trampa vuče svom dubokom dnu, sve više se reflektuje na Zapadni Balkan, u smislu nastojanja da se potisne ruski uticaj. U Srbima i jedni i drugi vide nepokoran narod kojima, iako ih nastoje inkorporirati u NATO, ne veruju.

Iz tog rukava dolaze Mektić i njegovi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija