• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2018

16:57

ČEPURIN: Vučićeva čestitka Putinu - ČESTITKA CELOG SRPSKOG NARODA!

Politika

ČEPURIN: Vučićeva čestitka Putinu - ČESTITKA CELOG SRPSKOG NARODA!

Podeli vest

Činjenica je da su se između predsednika Srbije Aleksandra Vućića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina uspostavili dobri odnosi, a to je pretpostavka za dalji razvoj međusobnih odnosa dve zemlje, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin

- Već sinoć smo dobili vrlo tople čestitke od strane predsednika Vučića za predsednika Putina povodom pobede na izborima. To je jedna od prvih čestitki koje je uopšte dobio predsednik Putin od rukovodilaca stranih država - rekao je

Čepurin za Tanjug.

On je dodao da je čestitka Vučića zapravo čestitku od čitavog srpskog naroda.

Čepurin je istakao kao veoma važno to što je Srbija pružila odgovarajuće podršku kako bi glasanje među Rusima u Srbiji proteklo što mirnije i normalnije.

- Posebno sam želeo da izdvojim pomoć i podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, da se zahvalim njima posebno, jer su oni su uradili sve da izbori proteknu što bezbednije - poručio je ambasador.

Ambasador je naglasio da su pred Srbijom i Rusijom ogromne mogućnosti, a da je Putin vremenom dokazani prijatelj srpskog naroda.

- Sada imamo ogromne mogućnosti, neiskorišćene mogućnosti koje možemo da iskoristimo u našoj komunikaciji. Vladimir Putin je stari i vremenom dokazani prijatelj srpskog naroda i on će svakako nastaviti kurs za jačanje rusko-srpskih veza. Ja mislim da kod nas postoje vrlo bliski politički kontakti i oni će se nastaviti na najvišem nivou - rekao je Čepurin.

Ogromne su mogućnosti, kako kaže, za sarandnju u ekonomskom razvoju, a mogućnosti razvoja humanitarne i kulturne saradnje su beskonačne.

Uskoro će biti predstavljen dokument u deset tačaka, koji predstavlja zadatke za dalji razvoj Ruske Federacije u narednih šest godina.

- U mnogome, problemi koji su nabrojani u ovom dokumentu slični su, ako se čak i ne poklapaju, sa onima koje ima Srbija. Na primer, demografski rast. To je problem koji se sada aktivno razmatra u Srbiji, a Putin je time počeo da se bavi još pre deset godina u Rusiji. Njegov program već je dao dobre rezultate, sada postoji novi plan rada za narednih šest godina ... Srbija bi deset tačaka mogla da primeni za dalji razvoj jer pred nama su isti problemi i u sadašnjosti i u prošlosti - priča ambasador.

Ambasador je istakao i da će novim predsedničkim mandatom Vladimira Putina, saradnja Rusije i Srbije dobiti novi zamah i novu snagu.

- Vladimir Putin će sigurno ubrzati realizaciju ovoga o čemu smo razgovarali i to je jako bitan preduslov za dalje jačanje naših međusobnih odnosa - rekao je ambasador Čepurin, misleći na vojnu, vojno-tehničku, kao i "tradicionalnu" humanitarnu saradnju.

Kako je ocenio, Kosovo je veoma bitna tema na kojoj će se saradnja nastaviti i u vezi koje Rusija i Srbija imaju solidarne stavove.

On je istakao da je saradnja u digitalizaciji i privredi od izuzetnog značaja.

Kao druge sfere saradnje, ambasador je naveo energetiku i infrastrukturu, dodavši da po pitanju infrastrukture Srbija ima visoki ugled, a da srpski biznis u Rusiji ima široko polje za povećanje svog udela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mišo

pre 6 godina

Prijateljstvo Rusije i Srbije je svakog dana sve jače, pridružujemo se čestitkama.

vlado

pre 6 godina

Tako je,jer sad je sigurna Srbija sledecih 6 godina.

ilka

pre 6 godina

I mi se najiiskrenije prudružujemo ovij ređendasnskoj čestitki Putinu.

Mirk

pre 6 godina

I mi se najiiskrenije prudružujemo ovoj čestitki Putinu, u vezi pobede na uzborima, i želimo da još dugo godina bud na čelu Velike Rusije.

anamarija

pre 6 godina

Prijateljstvo Srbije i Rusije je veliko i iskreno.

Dejan

pre 6 godina

Pridruzujem se cestitkama, sa zaljenjem sto Putin nije bio predsednik Rusije 1999. godine. Ne bi nas onda belosvetske "hijene" tek tako napale.

Savka

pre 6 godina

Uvazavanje i postovanje izmedju dve zemlje je uvek postojalo.

peraciganin

pre 6 godina

Sve cestitke predsedniku Putinu ,lideru Rusije kojeg ce pamtiti i nasa pokolenja.

pop

pre 6 godina

Ubedljiva pobeda,dokaz koga Rusi zele na celu drzave.

sasa

pre 6 godina

Pobedjuju najbolji,narod prati i svojim glasom kaznjava manipulatore koji svojim krivim obecanjima hoce zivot na jaslama budzeta.

Dragan

pre 6 godina

Saradnja sa Rusijom je odlicna a bice jos bolja jer smo jedni drugima podrska.

Jana

pre 6 godina

Veliko poštovanje celog srpskog naroda za predsednika Putina i bratsku Rusiju.

Maja

pre 6 godina

Mnogo poštujemo Putina, pokazali su da su pravi prijatelji koji su uvek tu za nas.

Pele

pre 6 godina

Svaki projekat će biti realizovan a ZSO formiran.

Mina

pre 6 godina

Srbija i Rusija samo treba da nastave u dobrom pravcu kao i do sad sto se tice prijateljstva i saradnje, jer to je od velikog znacaja i za buducnost i za obostranu korist.

ogi

pre 6 godina

Saradnja Srbije i Rusije ce se i u buducnosti nastaiti i to u vise sfera sto je dobro i za jednu i za drugu stranu. Rusija je nas pravi prijatelj

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija