• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

19.03.2018

21:31

TEŽAK BOLESNIK! Lider PSG opet poziva na krvoproliće! Janković bi hteo da strelja Vučića

Politika

TEŽAK BOLESNIK! Lider PSG opet poziva na krvoproliće! Janković bi hteo da strelja Vučića

Podeli vest

Saša Janković poručio da predsednik Srbije neće izbeći sudbinu rumunskog lidera Nikolaea Čaušeskua

Saša Janković, propali predsednički kandidat i lider takozvanog Pokreta slobodnih građana (PSG), ponovo je javno pozvao na krvoproliće u Srbiji!

Janković je u subotu posle podne, dok se predsednik Srbije obraćao naciji i objavljivao detalje nove populacione politike (vidite strane 2 i 3), zapretio Aleksandru Vučiću da će biti streljan kao svrgnuti rumunski lider Nikolae Čaušesku!
Zatrovani mržnjom

Lider PSG je, baš kao i pre nekoliko meseci u intervjuu

Mnogi bi završili u zatvoru

U većini demokratskih država, mnogi koji ovde 'vedre i oblače' po društvenim mrežama, otvoreno pozivajući na atentate, prevrate i revolucije, odavno ne bi bili na slobodi

Jelena Vukoičić, politikolog

nedeljniku NIN (vidite okvir), prizvao 'rumunski scenario' u Srbiji:

- Nikad nedostojniji čovek nije bio na dužnosti predsednika Republike. 'Kreteni, hulje, bitange, barabe... ' Rekao sam mu jednom da ću sprečavati da prođe kao Čaušesku, jer Srbija zaslužuje civilizovane smene vlasti. Ali šta radi, veliko je pitanje da li će iko to moći da spreči - napisao je Janković na Tviteru, otvoreno pozivajući na likvidaciju predsednika ove države!

I dok Saša Janković ni juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera, potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da bi u većini zapadnih, demokratskih zemalja lider opozicije krivično odgovarao ako bi se usudio da predsedniku države zapreti ubistvom.

- U Srbiji važi neka čudna demokratija u kojoj je ovima iz opozicije dozvoljeno sve, pa i da pozivaju na prolivanje krvi, a nama iz vlasti se zamera čak i kada na to odgovorimo. Mada, dobro je što je tako, dobro je da građani vide ko je kakav i ko se za šta zalaže... - kaže Vučević, koji ističe da je strašno to što se politika opozicije svela na golu mržnju:

- Saša Janković i njegovi imaju jedan veliki problem.

Opozicija na gubitku

Ovim stavom moralno i politički gubi opozicija, a Janković se lično bruka

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Oni nemaju podršku građana i zato polako ali sigurno gube vezu sa realnošću. Zatrovani su bolesnom mržnjom prema Vučiću, ali i prema Srbiji i svim njenim građanima koji ne glasaju kako bi oni želeli. To već prelazi u patologiju, u ozbiljnu bolest. U svakom slučaju, neka oni pričaju šta god hoće, ali država neće dozvoliti nikakve incidente i krvave scenarije.

Analitičar Dejan Vuk Stanković upozorava da Janković koristi najgori govor mržnje.

- Ove pretnje su neodgovorne i zlokobne. Reč je o jako opasnoj i otrovnoj retorici jednog političkog gubitnika. Ovim i ovakvim njegovim stavom moralno i politički gubi opozicija, a Janković se lično strašno bruka. Njegove pretnje će samo dodatno učvrstiti duboku političku podelu na besnu minornu manjinu i tihu ubedljivu većinu... - smatra Stanković.

Zloupotreba demokratije

Na drugoj strani, politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da je Jankovićevo ponašanje skandalozno i nedopustivo.

mojugao

VLADAN GLIŠIĆ"NARODNA MREŽA"
Srbiji, koja se nalazi pod žestokim zapadnim pritiskom, potrebni su mir i stabilnost. Svako pozivanje na nasilje direktno je protiv interesa naše države.

- Zanimljivo je to da su opozicija i raznorazne javne ličnosti koje otvoreno pozivaju na nasilje protiv režima i predsednika u stvari oni koji stalno prozivaju Vučića za navodni autoritarizam i kršenje prava i sloboda. Taj paradoks je teško objasniti, ali ono što je sigurno jeste to da, u većini demokratskih država, mnogi koji ovde 'vedre i oblače' po društvenim mrežama, otvoreno pozivajući na atentate, prevrate i revolucije, odavno ne bi bili na slobodi - zaključuje Vukoičićeva.

Opsednut Čaušeskuom i streljanjem Vučića

Janković je i u septembru prošle godine u intervjuu za NIN poručio Vučiću da će završiti kao Nikolae Čaušesku! Odgovarajući na pitanje novinara da li bi konflikt u društvu mogao da izmakne kontroli, Janković je tada doslovce rekao:

- Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao što Neron pali Rim. Valjda misli da će tako ući u istoriju. Još pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasti da ne doživi sudbinu Čaušeskua...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anamarija

pre 6 godina

Jankovic stvarno ne zna sta govori i ocigledno da ima neki problem u glavi.

Stojan

pre 6 godina

Ovaj prangija bi samo da ubija i strelja covek bolesnik

vlada 001

pre 6 godina

Mrznja i ljubomora su osnova Jankoviceve politike koju dodatno potkiva ,mrznjom se ne pobedjuju rezultati ,lazi ne mogu da budu jaci od argumenta Jankovicu

lili

pre 6 godina

Ovaj covek treba ili hitno na lecenje ili u zatvor zbog opasnih pretnji lideru nase zemlje. Kako treba da se oseca obican gradjanin Srbije pod ovakvim pretnjama?

Moca

pre 6 godina

Janković bi mogao da povede malo računa o svom ponašanju.

Ero

pre 6 godina

Dok imamo političare kao Janković,Vučić netreba brinut za svoju političku budućnos.I danas osećamo zaštitu koju smo od njega imali kao zaštitnika građana.Janković je jedna prošlost i uvek će to bit jer prošlost nikad neće bit budućnost.Opet se setio svoje nekadašnje plate pa se oglasio.

darko

pre 6 godina

On je bolestan čovek, netreba ignorisati njegove pretnje.

Nena

pre 6 godina

Jankovica pod hitno na lecenje. ovaj treba na posmatranje verujte zgrcenom treba odma pomoci

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija