• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2018

08:50

BRNABIĆ: S Vučićem o rekonstrukciji čim se vrati iz Brisela!

Politika

BRNABIĆ: S Vučićem o rekonstrukciji čim se vrati iz Brisela!

Podeli vest

Čim se predsednik Vučić vrati iz Brisela zamoliću ga da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade, najavila je sinoć premijerka Ana Brnabić i istakla da je rekonstrukcija neophodna kako bi vlada funkcionisala kao tim

- Čim se predsednik Vučić vrati iz Brisela zamoliću ga da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade i personalnim rešenjima - izjavila je predsenica Vlade sinoć Tanjugu.

Brnabić je podsetila da je prihvatila mandat na molbu predsednika Vučića zato što, kako ističe, zna koliko mu je stalo do napretka Srbije, ali Vlada, poručuje Brnabić, mora da bude tim, jer bez tima nema rezultata.

- Funkcionisaćemo kao tim, bez pojedinačnih sujeta i promovisanja ličnih agendi i imaćemo rezultate, ili ja ne moram da budem predsednica Vlade - istakla je premijerka.

- Razgovore o rekonstrukciji Vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja započinjemo u najkraćem mogućem roku - zaključila je Brnabić.

A u intervjuu za "Srpski telegraf" predsednica Vlade je rekla da su kriterijumi koji su za nju važni - efikasnost, ostvarenje ciljeva, timski duh i posvećenost timu i zajedničkim ciljevima.

- Važno je da Vlada funkcioniše kao tim sa zajedničkim ciljem, a to je stvaranje uslova za bolji život građana Srbije. Ovo nije samo posao. Ministar u Vladi moraju biti duboko posvećeni tome da svaki dan urade nesto što će građanima doneti neki boljitak. Svaki član tima je važan i ne bih nikoga izdvajala - naglasila je Brnabić.

Upitana šta je razlog tome što često "izbijaju varnice" na relaciji sa ministarkom Zoranom Mihajlovć, premijerka kaže da lično nije u sukobu ni sa kim.

- Sva pitanja nastojim da rešim otvorenim razgovorom, a ne preko medija. Redovno se sastajem sa svim članovima Vlade, jer naši građani ne zaslužuju da nesto stoji zato što dva člana Vlade ne mogu da rade zajedno - rekla je Brnabić.

Upitana da li razmišlja da se učlani u SNS, ona kaže da je zanimljivo da to pitanje nikada nije došlo iz SNS već uglavnom od medija ili kritičara njenog rada.

- Veličina te stranke je između ostalog i u tome što to od mene nikada nije traženo, a imam punu podršku za moj rad - istakla je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija