• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2018

09:13

SELAKOVIĆ: Kad god se nastavi dijalog, krenu provokacije!

Politika

SELAKOVIĆ: Kad god se nastavi dijalog, krenu provokacije!

Podeli vest

Nije prvi put da, kada se nastavi dijalog u Briselu, na terenu se dogodi nešto što kao da nas namerno provocira i udaljuje od glavnog cilja - razgovora o Zajednici srpskih opština (ZSO), izjavio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, povodom hapšenja Milorada Zajića, povratnika iz Kline, na Kosovu

- Procesi oko Kosova i Metohije su u toku, razgovori su nastavljeni, ali ovo nije prvi put da, kad razgovori počnu, kada se proces dijaloga nastavlja, na terenu se dešava nešto što kao da nas namerno provocira i udaljuje od glavnog cilja razgovora, a to je da napokon počnemo razgovor o ZSO i nastavimo s realizacijom Brislelskog sporazuma, njegove jedne polovine čija je suština i okosnica formiranje ZSO, na čemu nije učinjeno ništa - rekao je Selaković.

On je podsetio i na prošlogodišnje hapšenje Bogdana Mitrovića, Srbina iz Suve reke, koji je više od 10 i po godina obilazio svoje ognjišite.

- Posle nekoliko meseci neko je upro prstom u njega i rekao - ovaj čovek je izvršio ratni zločin. Na kraju se ispostavilo da je to učinio Albanac, koji uzurpira njegovu imovunu - rekao je Selaković za RTS.

Sada, naglasio je, opet se događa situacija da je povratnik, koji je 10 godina na Kosovu i Metohiji, Milorad Zajić, privreden "verovatno nakon što je neko uperio u njega".

Selaković je istakao da se sve to dešava u prisustvu misije Euleksa, koja bi trebalo da gradi sisitem vladavine prava na KIM.

- To zvuči licemeno - ocenio je Selaković.

On je dodao da je uveren da će direktor Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i ostali iz kancelarije pomoći porodici Zajića, a na one koji, kako je rekao, "imaju imalo razuma", apelovao je da oslobode Zajića i puste ljude na KiM da normalno žive.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je da se Milorad Zajić, povratnik iz Kline koji je uhapšen u ponedeljak, smesta oslobodi, i poručila da on i njegova porodica mogu da računaju na svaku moguću podršku Kancelarije za KiM i države Srbije.

Kosovska policija uhapsila je Zajića u Klini, pod optužbom za navodne ratne zločine tokom sukoba na Kosovu, javio je RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija