• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

20.03.2018

15:49

SRAMOTA! Jankovićev partner hoće da RAZBIJE SRBIJU! Tužba protiv Aleksandra Odžića!

Politika

SRAMOTA! Jankovićev partner hoće da RAZBIJE SRBIJU! Tužba protiv Aleksandra Odžića!

Podeli vest

Protiv Aleksandra Odžića, predsednika Vojvođanske partije(VP), koji je koalicioni partner bivšeg zaštitnika građana i na dva izbora propalog političara Saše Jankovića, biće podneta tužba zbog separartističkog delovanja na razbijanju Srbije

- Na zvаničnim strаnicаmа Vojvođаnske pаrtije se poziva nа rаzbijаnje držаvnih grаnicа, uz nаtpise "Vojvodinа nije Srbija", "Republikа Vojvodinа" i "Vojvodinа Vojvođаnimа". Ovim srаmnim gestom, izа kojeg stoji Aleksаndаr Odžić, šаlje se jаsnа porukа nestаbilnosti, krize i mogućih sukobа. Ako bi nemo posmаtrаli ovаkve provokаcije, sutrа bi nemo posmаtrаli i njihovo sprovođenje. Pored togа što je prekršen člаn 5. Ustаvа Republike Srbije, osnovа zа tužbu imа i po krivičnom zаkoniku, gde se krši nekoliko njegovih članova . Povoda za tužbu bilo je i ranije, ali ovoga puta smo odlučni da stvari zakonski isteramo do kraja – kaže za Informer Mihailo Janjić, poverenik SNP 1389 za severnu srpsku pokrajinu , koji će podneti tužbu protiv Odžića.

Janjić još dodaje da je za kršenje od 307. do 309. člana Krivičnog zakonika Srbije
predviđena kаznа od tri do petnаest godinа zаtvorа.

Mihailo Janjić

Mihailo Janjić

Inače, sasvim je zanimljvo da Aleksandar Odžić, predsednik VP, koji maltene svakodnevno kuka da je AP Vojvodine ekonomski i na svaki drugi način uništena od „zlih centralista“ iz Beograda koji uzimanju „vojvođanske novce“, uopšte ne spada u kategoriju „osiromašenih“.

Naime, po fotografijama koje je u poslednje vreme podelio na društvenim mrežama, novci su u njegovom džepu, jer ima i za skijanje na Jahorini, jutarnju kafu u Budimpešti, boravak kod katalonskih separatista u Španiji...

Odžić ne skriva mržnju prema Srbima proteranim za vreme ratova u BiH i Hrvatskoj, koji su se ne svojom voljom naselili u Novom Sadu i Vojvodini, o čemu svedoči njegov post na Fejsbuku:

- Čemu tolika frka oko Dodikovog glasanja u Beogradu? Pa samo u Novom Sadu 100 hiljada Dodika redovno glasa, u Vojvodini više od pola miliona...Nego, ajte Vi svi sutra na glasanje i rezultat neće izostati, Dodik i njegovi nisu bitni što god budu radili.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17