• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dobromirović

20.03.2018

19:33

 PUTIN OD SRBIJE PRAVI ČUDO: Rusi će uložiti MILIJARDE EVRA u infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, ali I U RAZVOJ NUKLEARNE TEHNOLOGIJE!

Politika

PUTIN OD SRBIJE PRAVI ČUDO: Rusi će uložiti MILIJARDE EVRA u infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, ali I U RAZVOJ NUKLEARNE TEHNOLOGIJE!

Podeli vest

Rusi će milijarde evra uložiti u infrastrukturu, farmaceutsku i IT industriju, poljoprivredu, turizam, ali i u razvoj nuklearne tehnologije, najavio ambasador Aleksandar Čepurin

Ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin, posle ubedljive pobede na predsedničkim izborima, naložio je svojim saradnicima da investiraju milijarde evra u Srbiju.

Najviše novca Rusi će uložiti u infrastrukturu, farmaceutsku i IT industriju, poljoprivredu, turizam, ali i u razvoj nuklearne tehnologije. Putin je zatražio da se veliki projekti u ovim oblastima sprovedu što je brže moguće jer je Srbija 'ruski spoljnopolitički prioritet'!

Kapitalni projekti

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, Putinu je jako važno da pomogne razvoj Srbije, jer je naša država jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Moskvi i odoleva pritiscima NATO pakta.

mojugao

NENAD POPOVIĆ
LIDER SNP
 Rusija i predsednik Putin su i do sada podržavali Srbiju i nastaviće da je podržavaju. Mislim da je to jako važno. Predsednik Putin nikada neće dozvoliti formiranje "vojske Kosova".

- Odmah posle izbora Putin će objaviti svoj novi šestogodišnji plan za razvoj Rusije. Jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta jeste Srbija i Putin je naložio saradnicima da što pre realizuju velike projekte "teške" nekoliko milijardi evra... - prenosi Informerov izvor.

Ove informacije potvrdio je juče i sam ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji kaže da je Putinov ponovni izbor za predsednika Rusije pozitivan signal i poruka za Srbiju.
- Putin poznaje Srbiju, dobro poznaje srpsko rukovodstvo, nije novi čovek od kog ne znate šta da očekujete. Veoma se pozitivno odnosi prema Srbiji. Konkretno, velika sfera za ulaganje je infrastruktura, gde će narednih godina biti uložen veliki novac u puteve, hotele... Još jedan primer je IT tehnologija. Kompanija "Jandeks" pokazuje veliko interesovanje za saradnju - ističe Čepurin. 

Prema njegovim rečima, Rusija i Srbija mogu da sarađuju u medicini, farmaciji i nuklearnoj energetici.

da se ja pitam

IGOR BEČIĆ, POSMATRAČKA MISIJA
 Izborni proces u Rusiji odvijao se u skladu sa demokratskim standardima i važećim procedurama. Čestitam Vladimiru Putinu na ubedljivoj pobedi na predsedničkim izborima.

- Šansu za to nudi Institut "Vinča", gde ima dobrih stručnjaka. U sferi farmaceutske industrije Srbi bi mogli da rade za čitav region. Farmaceutski preparati proizvedeni uz korišćenje nuklearne tehnologije imaju kratak vek trajanja i ne možete da ih uvezete iz dalekog inostranstva, nego samo iz regiona. Tu bi Srbija mogla da odigra važnu ulogu i da nađe veliki finansijski interes. A naučnici iz Vinče imaju odlične odnose sa naučnicima iz našeg nuklearnog instituta "Dubna". To treba pomoći jer dok postoje naučnici, moguća je saradnja u ovim granama - podvlači Čepurin, dodajući da kao perspektivne oblasti izdvaja i poljoprivredu i turizam:
- Treba napraviti pametne turističke programe. Onda će doći dvostruko, trostruko više turista u Srbiju. Sve u svemu, sa moje tačke gledišta, Putinova pobeda je pozitivan znak za razvoj naše saradnje u svim sferama, političkoj, vojnotehničkoj, ekonomskoj...

Iskreni partneri

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da, sudeći po rečima ruskog ambasadora, Moskva nudi Srbiji alternativu u odnosu na Zapad.
- Rusija je očigledno spremna da maksimalno podrži Srbiju i da ozbiljno investira u našu zemlju ukoliko bismo se odlučili za puno strateško partnerstvo sa njima. Srbija bi trebalo ozbiljno da razmisli o ovome. Rusi su nam iskreni partneri, za razliku od Zapada, koji nam traži da se odreknemo Kosova i Metohije i Republike Srpske - zaključuje Anđelković.

Moskva protiv "vojske Kosova"

Tanjug

Ambasador Čepurin rekao je da postoji Rezolucija 1244, koju niko nije ukidao i koja mora da se poštuje.

- Postoji Rezolucija 1244 i UN treba da istraže kako struktura koja je predviđena mandatom UN, kršeći međunarodne propise i rezoluciju kojom je uspostavljena, pomaže stvaranje nelegalnih oružanih snaga Kosova - podvukao je Čepurin.

NEDOSTAJAO SAM VAM?! Nasmejani Putin osvanuo na zgradi Forin ofisa u Londonu!

TRAMP ČESTITAO PUTINU POBEDU NA IZBORIMA: Uskoro moguć i sastanak dvojice državnika!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija