• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2018

19:36

(VIDEO) VUČIĆEVA PORUKA IZ NJUJORKA: Spremni smo na kompromis, ali Srbiju NIKO NEĆE DA PONIŽAVA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVA PORUKA IZ NJUJORKA: Spremni smo na kompromis, ali Srbiju NIKO NEĆE DA PONIŽAVA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Njujorku gde se danas sastao sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom, a u uključenju u "Dnevnik" poručio je da Srbiju niko neće ponižavati

Vučić se, direktno iz Njujorka, uključio u RTS-ov "Dnevnik" i istakao da je zadovoljan trudom i radom, ali da nije zadovoljan rezultatima.

printscreen RTS

- Zadovoljan sam našim trudom i radom, a rezultatima nisam. Pokušavamo da pronađemo kompromisno rešenje. Trudio sam se da našu Srbiju dovedemo do površine, iz ambisa. Nisam naročito zadovoljan, očekivao sam veće razumevanje ne samo za Srbe na KiM, već i za Srbiju.

 Sa gospodinom Guterešom sam imao razgovor u kome sam mu rekao da je Srbija spremna na kompromise. Za mene je zaključak takav da moram da dobijem podršku Evropkse zajednice. Naše je da nastavimo da radimo i da se odgovorno ponašamo - rekao je Vučić. 

- Kada je reč o sekretaru Ujedinjenih nacija, bio je zaista korektan. Naš je posao da razgovaramo. Ja vidm da neki govore kako Vučić petlja i da hoće neku podelu, a ja vas pitam da li to neko nudi. Ja moram da izađem pred naš narod. Ja se sada borim da se izborimo za nešto za šta treba da se izborim. Ja kažem da ćemo da se borimo. U Srbiji sve što uradimo naići će na neke komentare.

Predsednik Vučić je istakao da ljudi u Srbiji moraju da znaju da je borba teška, da bi se osvrnuo na spekulacije povodom njegovog odlaska u Njujork.

printscreen RTS

- Šta je trebalo da uradim? Da stavim ljudima flaster. Na konferenciji za novinare sam rekao da idem na dalek put. Ušao samu avion sa ljudima. Onda je jedan koji me vređa poslao i rekao evo ga psihopata tu i tu. Nije mi jasno kako je neko mogao da pomeša starog Soroša sa mojom ćerkom Milicom. 

Ja nemam problem sa tim što će neko na različite načine da vređa mene, ali ne moju porodicu. Došao sam ovde i izveo dete na večeru. Milici je majka već više nedelja u bolnici, i sam sam joj platio kartu, a sa tatom je i u sobi. Nikada nisam bio na privatnim večerama sa bilo kim, kao što su to neki napominjali - objasnio je predsednik Srbije, a onda dodao da ni jedan jedini državni dinar nije potrošio.

- Video sam da me napadaju tajkuni, a niko od njih neće da se bori i pomogne zemlji. Mi smo radili na unapređenju zemlje. Želimo da rešimo spor između Srba i Albanaca, ali ne može da bude rešenje da Srbija ne dobije ništa, a Albanci sve. Ili će biti kompromisnog rešenja, ili ga biti neće.

printscreen RTS

Predsenik Srbije bi uskoro trebalo da se vidi sa Hašimom Tačijem i Federikom Mogerini.

- Voleo bih kada bi imali mogućnosti da Srbi i Albanci sami pričaju, lakše bi bilo. Ovako imamo interese drugih sila. Slušam gluposti gubitnika svaki dan, a mi moramo da ispravljamo njihove brljotine. Uskoro ću imati i razgovor sa nevladinim sektorom, da vidim šta oni msile. Prihvatiću tu vrstu odgvornosti, bez straha od toga šta će mi gubitnici reći. 

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija spremna za kompromis.

- Vreme je da budemo još jači i da nastavimo da se borimo za našu zemlju i ovde i u Londonu, ali i u Moskvi i Pekingu. Srbija hoće kompromis. Dok sam predsednik Srbije niko Srbiju poniziti neće - zaključio je predsednik Vučić.

VUČIĆ ODBRUSIO ŽUTIM HEJTERIMA: Bolje da ćutite ako ne znate da razlikujete MOJU MALU MILICU OD MATOROG SOROŠA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 6 godina

neka zapad otvoreno kaže da ne pregovaramo sa Prištinom nego sa njima.

milica

pre 6 godina

Jedino da se potpuno okrenemo ka Rusiji i njenoj pomoći jer od zapada nikad mi nećemo dobiti bilo koju pomoć jer njima je samo stalo do baze Bonstil

srki

pre 6 godina

Mi se moramo boriti svim mogućim načinima da naše Kosovo

mali cime

pre 6 godina

Izdrzali smo i bombardovanje izdrzacemo i pritiske .

Tajica

pre 6 godina

Srbiju verovatno očekuju pritisci ali naša zemlja je spremna da im se odupre.

Nena NS

pre 6 godina

Svaki rad ,trud i strpljenje se isplati.Nadaćemo se i dalje pozitivnim rezultatima i najboljem mogućem rešenju s Prištinom u vezi KiM.

Kolačić

pre 6 godina

Srbija će se svim silama boriti protiv budućih pritisaka i ucena.

Ivana

pre 6 godina

Na našu sreću postoje mnoge velike i "male" zemlje koje poštuju zakone.

Radiša

pre 6 godina

Javna je tajna da Amerikom vlada novac i sve što njih interesuje je samo to, nikada ne priznaju nijedno tuđe mišljenje jer samo oni znaju šta je za koga najbolje i vole da budu u svakoj čorbi zaprška imirođija.

Bojana

pre 6 godina

Odgovorna politika donosi rezultate, a oni koji ne znaju ništa drugo nego da vređaju neka se zapitaju zašto tako prolaze na izborima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija