• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.03.2018

14:54

PRETNJE VESELJIJA OPASNE I NEODGOVORNE! Ðurić: Ćutanje EU glasnije od mnogih reči

Politika

PRETNJE VESELJIJA OPASNE I NEODGOVORNE! Ðurić: Ćutanje EU glasnije od mnogih reči

Podeli vest

Direktor kancelarije za KiM izjavio je u Briselu da su pretnje ratom predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija beskarajno opasne, ali da je još opasanije to što EU nije osudila takav govor mržnje

- To ćutanje je glasije od moge buke i mnogih reči - izjavio je Ðurić reagujući na izjavu Veseljija da bi voleo da opštine juga centrale Srbije Preševo i Medveđa budu deo teritorije Kosova, ako bi, kako je rekao Srbija na to pristala, ali da Priština nema šta da ponudi za uzvrat.. 

Ðurić, koji u Briselu učestvuje u tehničkom dijalogu je, između dve runde razgovora sa delegacijom Prištine, tehničke i one na najvišem političkom novou zakazane za petak, rekao da je takva Veseljijeva izjave veoma opasna.

- Beskrajno su opasne i neodgovorne ponovljene pretnje ratom Kadrija Veseljija. Zato neka se Veselji ne veseli jer pretnje ratom nikome ništa dobro nisu donele, naročito kada one dolaze od neosuđenog komandata terorističke OVK Srbiji koja se samo usudila da kaže da je njeno nešto što jeste njeno i po domaćem i po međunarodnom pravu tj da je Kosovo Srbija kao što jeste Srbija - poručio je Ðurić.

On je dodao da je još opasnije to što na ponovljene pretnje ratom, nasiljem i širenje mržnje u ovom regionu ne reaguje niko pa ni EU.

- EU valjda od zaglušujuže buke od proslave lažne demarkacije administrativne granice sa Crnom Gorom nije našla za shodno da osudi pretnje koje destabilizuju region, pretnje ratom i pretnje nasiljem. To ćutanje je glasije od moge buke i mnogih reči - zaključio je Ðurić.

DELEGACIJA SRBIJE ODLUČNA! Đurić: Od Prištine i EU tražimo formiranje ZSO




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dalibor

pre 6 godina

Nadamo se da ce EU odreagovati na provokacije.

sanja

pre 6 godina

Taj Veselji se prepustio masti, a EU nemo cuti na njihove uvredljive mastarije.

mala

pre 6 godina

Da li albanci zaista misle da cemo pristati da tako izgubimo KIM?

Nadica

pre 6 godina

Evropska unija treba da se stidi zbog ovoga što dozvoljava!

Brana

pre 6 godina

Neka Veselji razmisli dobro o svojim pretnjama!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija