• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.03.2018

18:03

ĐURIĆ: Pogrom i progon Srba na KiM rezultat Tadićeve politike

Politika

ĐURIĆ: Pogrom i progon Srba na KiM rezultat Tadićeve politike

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić rekao je danas da su jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i nekažnjeni pogrom i progon Srba u velikoj meri "lični politički rezultat" Borisa Tadića

Ðurić u saopštenju navodi da Tadić nema moralni kredibilitet da kritikuje Aleksandra Vučića koji se bori za očuvanje "onoga sto je nakon vladavine Tadicevog rezima ostalo od srpskih drzavnih i nacionalnih interesa".

- Tadićeva moralno bankrotirana politika sa debelim razlogom do nogu je potučena od strane Srba na KiM koji su njegovu i opciju njegovih političkih klonova Jeremića, Ðilasa i Jankovića na izborima kaznili progonom ne samo ispod cenzusa nego i iz sećanja - navodi Ðurić.

Kako kaže, politika koju je vodio tadašnji predsednik Boris Tadić vodila je priznanju nezavisnosti Kosova od strane gotovo stotinu zemalja, legitimizaciji Kosova u međunarodnoj zajednici, prebacivanju razgovora iz UN u EU, slanja, kako kaže, namerno pogrešno formulisanog pitanja pred Međunarodni sud pravde... 

- Pate Srbi na KiM i danas zbog uvođenja prištinskih ličnih karata, tablica, pečata, novih administrativnih prelaza ''nezavisnog Kosova'' i mnogo, mnogo čega drugog, o čemu iz uvažavanja prema državnim interesima ne želim javno da govorim - rekao je Ðurić.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS zaključuje da će Tadić u političkoj istoriji biti upamćen kao "samozaljubljeni gubitnik srpskih teritorija".

PRETNJE VESELJIJA OPASNE I NEODGOVORNE! Ðurić: Ćutanje EU glasnije od mnogih reči




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lola

pre 5 godina

Bice bolje kada budemo kriticniji prema sebi nego prema drugima.

aca

pre 5 godina

Tadićeva vlast je najviše kriva, za situaciju u kojoj se nalazi Kosovo.

Miloš

pre 5 godina

Tu se vidi koliko je Tadić neuspešno vodio državu. Bilo mu je bitno samo da napuni svoje džepove. Treba da ga je sramota.

stefan

pre 5 godina

Svaka čast Đuriću, ulaže mnogo truda za Kosovo.

bubica

pre 5 godina

Boris Tadic je glavni odgovorni za progon Srba I genocide I proglasenje nezavisnosti KIM .

Kosta

pre 5 godina

I sto je najgore to je samo jedan u nizu Tadicevih rezultata, pored raspustene vojske, rasprodatih fabrika, radnika oteranih na ulicu, porasta korupcije i organizovanog kriminala itd...

Borko

pre 5 godina

Za vreme svog Predsedničkog mandata u trajanju od 8. godina, apsoluutno ništa dobro nije uradio za ovu zemlju. Treba da odgovara za sve što je mogao, a nije učinio da se pitanje Kosova ranije reši. Ničim nije želeo da naruši svoje mestašce pod suncem. Sva teška pitanja i sporove, ostavio je da rešavaju drugi. Detaljno da se utvrdi njegova krivica i da jednom podnese narodu račune, a ne da se za svoje neodrađeno sada kao ćuran šepuri, i kritikuje drugog.

Hedona

pre 5 godina

Pate Srbi na KiM i danas zbog uvođenja prištinskih ličnih karata, tablica, pečata, novih administrativnih prelaza ''nezavisnog Kosova'' i mnogo, mnogo čega drugog, o čemu iz uvažavanja prema državnim interesima ne želim javno da govorim. DOS-ovska politika je dovela do toga da se uništi Srbija.

Gale

pre 5 godina

Tadica i njegovu bulumentu iz DS-a je jedino zanimalo kako da ostanu na vlasti i zarade u toku svoje vladavine enormne pare, koje posteni gradjanin ove zemlje ne moze ni da zamisli, a za progon i pogrom Srba ih je bilo briga koliko i za neku izumrlu vrstu insekata u Australiji!

Zeki

pre 5 godina

Tako je Đuriću, u istoriji Srbija nije imala goreg predsednika od Tadića.

Fudbaler

pre 5 godina

Toga smo svi svesni da je Tadić vodio neodgovorni politiku prema narodu.

Natasa

pre 5 godina

A sada su oni najveci licemeri sto se tice pitanja Kosova.

Paki

pre 5 godina

A sada kritikuje sve pokusaje vlasti da urade nesto povodom Kosova.

Nesa

pre 5 godina

Nadam se da će Tadić, Jeremić,Drašković odgovarati za izdaju nacionalnih interesa R.Srbije.

SS

pre 5 godina

Pa da sad pričate,a ako zagusti oni i njihovi sinovi će pobeći preko granice kao 90-ih ,mobilisaće gologuziju kao obično,jer ova Srbija je nekome majka a nekome maćeha,iskusio sam to dobro.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Не тражите кривца... - НЕГО РЕШЕЊА...!!

Tami

pre 5 godina

Oni koji su vladali 2008.god. i drzali glavu u pesku dok je proglasavana jednostrana nezavisnost KiM danas su najveci kriticari.

MICI

pre 5 godina

Jako je važno da se isprave pojedine greške koje su bile napravljene u prošlim mandatima političara opozicije.

Mita

pre 5 godina

Tadiceva politika, ne samo da nas nije vodila u napredak, nego nam je na ledjima ostavila brdo problema koje pokusavamo danas da resimo.

Jovan

pre 5 godina

Zahvaljujuci nesposobnosti tadasnje vlasti mi sad imamo ogromne probleme koji se sporo resavaju

Kaja

pre 5 godina

Predhodna vlast je vodila lošu politiku,a mi plaćamo sad tu cenu.

Mita

pre 5 godina

Sad ne znamo sa kim cemo pre razgovarati zbog brojinih pogresnih poteza u Tadicevo vreme.

Predrag

pre 5 godina

DS i Tadić su činili sve da Kosovo što više odvoje od Srbije. Da li će proći nekažnjeno za svoju politiku?

Verica

pre 5 godina

Sve je jasno. Građani su još pre 5 godina svatili pogubnost izdajničke politike Tadića, pa su mu na izborima okrenuli leđa.

Bane

pre 5 godina

Наш став по питању Косова и Метохије је свима јасан.

Dragan

pre 5 godina

Predhodne vlasti su napravile haos, a sada drugi pokusavaju da te greske isprave i bice zaista tesko.

andjela

pre 5 godina

tadic ,Djilas I kompanjeri su odgovorni za sadasnje problem Kosova I poloaj Srba na Kosovu.Jer oni su ih smatrali nebitnim Srbe sa Kosova .

Lana

pre 5 godina

Politika koju je vodio tadašnji predsednik Boris Tadić vodila je priznanju nezavisnosti Kosova od strane gotovo stotinu zemalja.

Anja

pre 5 godina

Tadić je sve u životu radio totalno pogrešno!

Petar Pan

pre 5 godina

Tadićeva vlast je najviše kriva, za situaciju u kojoj se nalazi Kosovo.

aca

pre 5 godina

Došlo danas vreme na naplatu od Tadićevih i njemu sličnih koji su zbog jučerašnjih poeza krivi za sadašnju situaciju na KiM.

peraciganin

pre 5 godina

Tadic se uvek pravio da nezna , zato sto ga ni nikada kao narod nismointeresovali.

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59