• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

22.03.2018

18:32

ZAPAD UCENUJE! SRBIJA MORA DA PRIZNA KOSOVO:  Ako lažnoj državi ne dozvoli da uđe u UN, odmah će biti BLOKIRANI PRISTUPNI PREGOVORI SA EU!

Politika

ZAPAD UCENUJE! SRBIJA MORA DA PRIZNA KOSOVO: Ako lažnoj državi ne dozvoli da uđe u UN, odmah će biti BLOKIRANI PRISTUPNI PREGOVORI SA EU!

Podeli vest

SAD i najmoćnije evropske zemlje stavljaju Beograd pred nemoguć izbor: Ako Srbija lažnoj državi Kosovo ne dozvoli da uđe u UN, biće blokirani pregovori sa EU * Prete čak i da će vojno osvojiti sever Kosova!

Zapadni moćnici definitivno su odlučili da ucene Srbiju i nateraju Beograd da prizna lažnu državu Kosovo! SAD i najmoćnije zemlje Evropske unije stavljaju srpsku vlast pred nemoguć izbor: Ako Srbija ne dozvoli lažnoj državi Kosovo da uđe u UN, biće blokirani pristupni pregovori sa Briselom!

Ova dosad najžešća politička ucena biće ispostavljena srpskim vlastima ovih dana, pre katoličkog Uskrsa 1. aprila. Glavna ideja jeste da se Kosovo što pre 'ugura' u Ujedinjene nacije, a da Priština zauzvrat formira dugo očekivanu Zajednicu srpskih opština. SAD, prenose diplomatski izvori Informera, čak prete da će u slučaju neposlušnosti Srba dozvoliti Albancima da vojno osvoje sever Kosova!?!

Palestinski model

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, Brisel i Vašington neće više birati sredstva kako bi rešili "kosovsko pitanje".

- Amerikanci su obećali Prištini ulazak u UN i sada počinju neviđeni pritisci na Beograd. Svoju nameru pokušavaju da zamaskiraju pričom o formiranju ZSO. Beogradu će biti ispostavljena direktna ucena: Ako ne dozvolite Kosovu da uđe u UN, pregovori sa EU se prekidaju - objašnjava naš izvor, visoko pozicionirani diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

da se ja pitam

DUŠAN KOZAREV

KANCELARIJA ZA KiM

Za Srbe na Kosovu ništa se neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji. Svaka tvrdnja Prištine o ukidanju pozivnog broja 381 je laž, po principu "što je babi milo, to joj se i snilo".

Da se zaista nešto opasno sprema i da Zapad planira da 'kosovski problem' reši pre kraja ove godine, tvrdi i uvek dobro obavešteni portal 'Sputnjik'.

"Prema nezvaničnim kanalima, Evropa će od Srbije tražiti da se ne protivi ideji da Kosovo dobije status države posmatrača u UN, a zauzvrat će primorati Prištinu da formira ZSO. Plan je pripremljen navodno po ugledu na Palestinu, koja je 2012. godine dobila status države posmatrača u UN, a da bi dobila punopravno članstvo, čeka mirovni sporazum sa Izraelom", prenosi "Sputnjik".

Komentarišući najavljenu ucenu Zapada, general Božidar Delić kaže da Srbija sada ni slučajno ne sme da popusti.

mojugao

Jacek Čaputovič

Šef diplomatije Poljske

Podržavamo evropske aspiracije zemalja Zapadnog Balkana. Nastavićemo da podržavamo proširenje EU na Zapadni Balkan, kao i politiku otvorenih vrata NATO.

- Kad uđe u UN, nije bitno u kom statusu, priča o Kosovu je završena. Iza ovog plana krije se još dosta toga. Zašto bi Zapad uopšte primoravao Prištinu da formira ZSO kad je to nešto što je već potpisana obaveza, i to još 2013. godine?! Srbija treba da počne da okreće točak unazad i da otkazuje sporazum po sporazum. Samo tako će nas ozbiljno shvatiti - predlaže Delić.

Ivan Kostić, šef Odbora za Srbe u regionu, kaže da država ne sme da se odrekne ni pedlja na Kosovu.

- Ne smemo da pristanemo da pregovaramo o ovakvim uslovima koje nam nameću pojedine članice EU. Imamo čvrsta obećanja ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da će Moskva uložiti veto na sednici Saveta bezbednosti UN po pitanju prijema Kosova kao stalne članice ili kao posmatrača. Ni Kina sigurno neće sedeti skrštenih ruku - uveren je Kostić.

RAMA: Srbija neće u EU pre Albanije

Albanski premijer Edi Rama ustvrdio je da Srbija "ni slučajno neće postati članica Evropske unije pre Albanije".
- Srbija mora da prođe bolni proces priznanja Kosova ili barem rešenja problema. Verujem da je potrebno da se neka magija desi, što se neće desiti, kako bi Srbija ušla u Evropsku uniju pre nas - ocenio je Rama.

Obavezujući sporazum

Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić smatra da se iza svega krije najavljeni obavezujući sporazum Beograda i Prištine.

- U njemu se od Srbije ne traži da prizna nezavisnost Kosova, ali se traži da ne sprečava članstvo Kosova u UN i međunarodnim organizacijama. Prema tom ugovoru, dve strane bi se saglasile da članstvo takozvanog Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama ne podrazumeva implicitno priznavanje druge strane - zaključuje Janjić.

ŠAMARANJE NAŠE ZEMLJE NEĆE STATI: Američka vlast jeste u rasulu, ali BRIŽLJIVO PAZI SVOJE ČEDO U SRBIJI!

IZ BERLINA STIŽE NOVI PREDLOG?! Kosovo bi moglo da bude "država bez državnosti", kao - VATIKAN ILI PALESTINA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Zasto nas stavljaju u nezgodan polozaj? Ne u UN i neka blokiraju pregovore. Vrlo prosto

Dragan

pre 5 godina

Preskaju nas u cosak kao misa. Sad treba pokazati zube. Imamo Rusiji i Kinu iza nas i netreba nam propala Evropa

Olivera

pre 5 godina

Bravo za generala B. Delica! Otkazivati sporazume...molice oni nas, ali do tadace se EU vec raspasti☺

Minions

pre 5 godina

Po vasim komentarima vidim da u glavama imate samo dnevnice ii sendvice.A time zastupate politiku praznih rafova,sankcija i ratova...zbog sendvica i dnevnice???

Bojan

pre 5 godina

Па шта, нека их блокирају! Наш пут у ЕУ ће, шта год ми урадили, бити исти као Турски. У суштини, све је игра типа 'ЕУ као хоће да нас прими, а ми као хоћемо да уђемо!'

Zoran

pre 5 godina

Treba stati sa EU pregovorima. Reci im da necemo u EU. Da vidimo njihov stav, ako im ne trebamo, onda i ne treba da srljamo. Uvek postoji drugi izbor, ali uvek...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Треба рећи: ПРИЗНАЊЕМ КОСОВА, ПРИЗНАЈЕ СЕ ТЕРОРИЗАМ, КАО ЛЕГИТИМНИ ОБЛИК... - ПОЛИТИЧКЕ БОРБЕ...Признањем Косова, признаје се и... - ГЕНОЦИД над српским народом, као легитимно сретство политичке борбе...!! Признањем независног Косова, аболицирају се РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ... из "Жуте куће", Хашим Тачи и Рамуш Харадинај...!! Признањем Косова, - признаје се ПРВА ФАЗА стварања ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ на српској државној ТЕРИТОРИЈИ...!! Признањем независности Косова руши се данас успостављено међународно право резолуцијом 1244. Савета Безбедности УН и Србија постаје - КРИМИНАЛАЦ, и добија санкције Кине и Русије, које су потписници РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244. Зар то хоћемо...?

SS

pre 5 godina

To je neminovno nažalost.Moraju rusi pod hitno da se uključe.Ja sam dva puta oblačio uniformu zbog loših odluka,pa ne bih voleo da naša omladina doživi to.Nažalost bivši "saveznici"iz 1914 i 1945 nas ne poznaju i ne priznaju,sem kad je trebalo ginuti za njih.

Frst Street 6

pre 5 godina

Gde su rusi ispasce tacna izreka kog su grci hranili i rusi branili taj je nadrljao.

Pop

pre 5 godina

Sve mi se čini da ovde neko j**e lud zbunjenog. Što ne pozove Ruse za stvaranje alijanse ako bude rata pa neka počne već jednom, i onako su ratoborni i čekaju da se zarati na ovim prostorima. Promena geopolitička i menjanje granica nikada nisu na ovim prostorima prošle bez sukoba, to se videlo i 91.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Признањем тзв. "Независног" Косова, постајемо саучесници у сопственом... - САМОУБИСТВУ, своје државе и своје нације..!! Брисел је само "друго полувреме" Рамбујеа...Исти циљ исте методе... Исти протагононисти, само друго "време"...?! Нема предаје...!! Са Путином - до победе..! СМРТ ФАШИЗМУ -СЛОБОДА СРПСКОМ НАРОДУ...!! Ни педља српске земље - ФАШИСТИМА ....!! Живела СРБИЈА, тамо где су српски гробови и СРПСКИ МАНАСТИРИ...!!

baki

pre 5 godina

Ma kakva evropska unija, ta banda ne zna ni šta će sama sa sobom ? Ja glasam da se EU šutne dalje od nas !!!!!

Ivan

pre 5 godina

Sad treba biti mudar i praviti se lud za sve njihove prohteve mora da se uključi Rusija kad se već pita Amerika treba i Rusi da se pitaju i Kina to po hitnom postupku mora da se reši jer će preko noći Oluja dva da krene.

jova

pre 5 godina

Srbio dovedi Ruske vojnike na Sever Kosova da štiti Srbski narod u svim Srbskim opštinama i to odmah Kosovo je Srbsko,i ne pitaj nikoga ništa,oni su bili na Kosovu ,i neka se odmah vrate i rešen će biti problem Kosova trajno.

Minions

pre 5 godina

Mi da ih dovedemo.Pa sto ih ne pitas da li hoce da dodju...iznenadio bi se odgovorom.

deda Raša

pre 5 godina

Auh, pa zar je i ono "MORA" demokratija koju zapad propagira a pre bombardovanja neke drzave. Znaju li oni da je jedan svetski rat poceo Zbog Srbije. Ne bih zeleo da zbog nje pocne i ovaj poslednji - Treci.

Velibor

pre 5 godina

Ne dolazi u obzir.Valjda necemo dozvoliti da nas ucenjuju nato-nacisti.

pero

pre 5 godina

Neće nas EU,nećemo ni mi nju,hoćemo sa Rusijom i Kinom,KOSOVO je Srbija i tačka

Olivera

pre 5 godina

Sta se vise predsednik premislja? Izgubicemo Rusiju dok on ne presece. A. Makedonski je u Persiji pitan: "Kako ces resti Gordijev cvor?" "Presekao sam ga"-odgovorio je. Nema vise mazenja sa SAD, pokazalo se kakvi su, cemu ovo oduglovacenje, neodlucnost?

Ivan

pre 5 godina

Ma ljudi to celebrate resiti PUTIN I NE BRINITE !!!

sergej

pre 5 godina

Proglasiti okupaciju i optuužiti Ameriku za radioaktivno zagađenje i uvući Kineze i Ruse i tražiti 1244 rezoluciju sa vojskom kine i Rusije kao plavi šlemovi.

Stojan

pre 5 godina

Sad je vreme da se okrene Rusiji i Kini. Pustite vi tu fasisticku EU. Tamo se ne zna ni ko pije ni ko placa.

Brut

pre 5 godina

Stopirati pregovore pod okriljem EU, vratiti ih pred UN i pozvati Rusiju da izgradi veliku vojnu bazu na Kopaoniku. Samo slepac do sada nije video da zapad hoće da nas istrebi sa ovih prostora. EU je gotova priča.

Dekameron

pre 5 godina

Da su hteli da nas prime mogli su kao Rumuniju ,Bugarsku,Madjarsku koje su tada bile zaostalije od nas.Ovo je samo igra Amerike i EU lazu nas i vuku za nos dok ne dobiju ono sto hece Posle toga pustiti ce nas niz vodu.Ko je garant da ce ikada ispuniti bilo sta sto su obecali.Pa kada znamo sve to proglasimo nevazecim Briselski sporazum zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora i oslonimo se na rezoluciju 1244.U suprotnom radimo politicki mazohizam prema sebi.

Flavie Felix IV

pre 5 godina

STOP U EU..Uvesti carinu na njihovu robu i ostriju kontrolu na uvoz hrane..Pojedini uvoznici prave vecu stetu na zdravlje ljudi u Srbiji od bombi nato zlotvora.

Srbin

pre 5 godina

Kosovo je samo pocetak.Za ulazak u eu trazice da se odvoji Sandžak Presevo,Bujanovac,sve do Apatina zajedno sa Apatinom.Hrvati su vec rekli da ne možemo u eu dok oni ne uzmu Apatin.Ovo je ono sto znamo a sta je sa Vojvodinom?Subotica da se da Madjarima?

Petar Golemi

pre 5 godina

a zasto se Srbija tera da nesto prizna? Oni su oteli Kosovo i Metohiju od Srbije i rade sta god hoce. Interes Srbije je da stiti svoje gradjane i imovinu na Kosovu i Metohiji.Ako blokiraju pregovore- neka ih blokiraju. Ako ne bude zapadne finansijske pomoci - videceo da i i sami mozemo nesto da proizvedemo.Ne mogu nas naterati da uradimo nesto sto ne mozemo da uradimo.....

Vitez koja

pre 5 godina

Ništa ovo nije novo,samo izgleda da je naše rokovodstvo iznenađeno..samo nije problem Kosmet kad priznamo Kosmet kao nezavisnu državu slede drugi delovi Srbije nemojte misliti da će se na tom stati sledi jug Srbije ,Raška oblast, Vojvodina,istok Srbije..ostaje Beogradski pašaluk netreba nikako pristati na ucene,samo videćemo šta će predsednik reći u aprilu kako je najavio mada je bio u Americi i možemo predpostaviti šta će reći.

iscander

pre 5 godina

Trump nije katolik nego protestant...a povijesno katoličke Španjolska i Italija ne ucjenjuju Srbiju ničime....nije stvar u vjeri samo...samo je Kennedy bio katolik od američkih predsjednika...veći je prijatelj Srbije "katolička" Španjolska nego "pravoslavna"Ruminjska....i nije samo katolički Uskrs nego i svih drugih kršćana koji slave po tom kalendaru

Nikola

pre 5 godina

Sta ce nam EU? Da propadnemo skroz? SEDI TU I CUTI I CUVAJ KOSOVO.

citateljka

pre 5 godina

Ko je od ovih ucenjivaca demokratski nastrojen prema Srbiji??? EU nece jos dugo egzistirati jer to nije demokratija vec diktatura od strane mocnijih sila, a tu pre svega Amerika i Nemacka kumuju...jedni radi svojih baza a drugi jer su poltroni Amerike i stalno im se uvlace u dupe! Oh, kako bi Ameri bili srecni da mogu da se rasire po Srbiji i uniste Putina i Kinu....Vucicu, imas jako tezak zadatak i kako god odlucis "nije dobro" jer smo u labirintu bez izlaska u srecu i nezavisnost!

lilit

pre 5 godina

Ma već su 30 godina iste face u politici Srbije, sve su uništile (sem svojih bankovnih računa koje ste uvećali), ajde malo se pomerite na neku farmu, a narod pustite da malo uzme svežeg vazduha...

Aca

pre 5 godina

Bolje za sve nas bi bilo da priznamo Kosovo inace opet ima da ginemo kao vrapci! Malo su nas bombardovali 99!!!

Rade

pre 5 godina

Da Srbija nema drugu ponudu onda bi bila bezizlazna situacija,ovako nam ostaju prijateljske drzave Rusija I Kina pa zapad nek razmislja!

Nenad

pre 5 godina

Komunikaciju sa zapadom svesti na minimum... od njih nikada nismo videli nista dobro, niti cemo ikada biti prijatelji.

asid

pre 5 godina

Čemu frka, Srbija priznaje da je Kosovo i Metohija njena južna pokrajina!

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Ndajte se Srbijo! Naša Država, naš Narod i naše Kosovo su preči nego članstvo bilo kakve zjednice.

goran

pre 5 godina

blokiranje puta u EU nije nikakav problem, pošto odavno znamo da nikada nećemo ući u EU (pismo Vilija Vimera iz 2000te), a može se reći da je i korist, jer se prekida proces kolonizacije Srbije. Članstvo u EU je štetno i nepotrebno, da budemo "jeftina radna snaga" dok Nemci skidaju kajmak....

zoran miljkovic

pre 5 godina

ДУГОГОДИШЊА ЛАЖНА ПОЛИТИКА ДА ЈЕ КОСОВО СРБИЈА,ДОБИЈА ЕПИЛОГ,СА НАМА ИЛИ БЕЗ НАС КОСОВО ЈЕ НЕЗАВИСНО.КО ЋЕ ДА ОДГОВАРА ЗА ОВОЛИКО ИСПЛАЋЕНИХ КРЕДИТА ПРЕМА КОСОВУ,ЗА ЛАЖНА ПОЛИТИЧКА ОБЕЋАЊА. АКО СЕ ОПЕТ БУДЕМО УЗДАЛИ У РУСИЈУ,НАЈЕБАЛИ СМО,А ДА ЛИ ЋЕ ТАКО БИТИ ВИДЕЋЕМО.ГРАЂАНИ СУ ГЛАСАЛИ ВЛАСТ ДА ИХ ВОДИ НА ЗАПАД А НЕ У РУСИЈУ.

Zoran

pre 5 godina

Hocu da zivim kao covek,zabole me i za Srbiju i za Kosovo.

Crni

pre 5 godina

General je u pravu, stim sto prvo treba proglasiti okupaciju Kosova i Metohije. Tek onda ce poceti ozbiljnije shvatiti, ne kazem da ce shvatiti ali ce bar razmisliti

Frst Street 6

pre 5 godina

Ma ljudi nema od evrope nista, lagace nas sve dok ne potpisemo i onda nece ni da razgovaraju vise sa nama, budite ubedjeni 100% ko potpise nesto od nasih taj je zavrsio narod nek mu sudi. Imamo dista zemlje da prezivimo samo moramo da radimo. Uzmite KUBU za primer to je nacija koja je 70 godina i jos uvek stitila svoje interese. Ajde Srbi da vas vidim.

Pera

pre 5 godina

Оздравите па да се враћамо !

Srbin

pre 5 godina

Ne u Eu Kosovo je Srbija dvoljno smo jasni Kako nebi bio ljut, Ovo im je treci put, Nemacka nas napada, Prete nam sa zapada, Ne damo te Srbijo, Ne damo te mi, Ne moze nam niko nista, Mi smo najjaci... Treba biti cvrst imati svoj stav Treba im jasno staviti do znanja da se necemo odreci Kosova.Jer je Kosovo ovek bilo srpsko.Ako zele neka nas napadnu vekovima smo branili nasi domovinu I opstali. Samo to znaju da prete ratom , Nista drugo neznaju , Rusija I Kina ce nam pomoci . I Bog ce nam pomoci da se znacemo Ja imam 9 god.Ako zele neka nas napadnu vekovima smo branili nasi domovinu.Tako ce mo I sad, Jaci smo od njih

Miljas

pre 5 godina

Prosta stvar.Sve smisljeno, ponavlja se Rambuje iz 1999. Neka blokiraju ulaz u EU, prekinite sa pregovorima, okrenite se prema Ikoni kada se Bogu molite, tj. ka Istoku. Sklopite sporazum sa Rusijom, uzmite S-400, ili S-300 i pamet u glavu.Zaboravite na te ultimatore.

MILAN

pre 5 godina

Mi pregovaramo sa pogresnim, treba direktno pregovarati sa amerikom, jer toje americka drzava oni su je na silu uzeli tj oteli kao sto svuda rade u svetu kao dele demokratiju kao brane ove poslusnike.A istina je drugacija pred svetom sa milosrdnim andjelom brane nekog ovamo stvaraju svoje uporiste na balkanu drugacije nikad nebi bili sa bonstilom tu de jesu.Kosovo je americka drzava u nastajanju.EU podrzava bojeci se ruskog uticaja.Zato smo okruzeni nato alijansom i susedima koji su u eu i nato .Crno se nadvilo nad Srbijom, treba nam jaka nacionalna sloga, pokusace naci a vec se javljaju nemani koji pozivaju na zlo trazeci neko medjunarodno reagovanje oni su ugrozeni. Ili da ministarstvo spoljnih poslova spasava nekog koji je otiso da ubija u drugoj drzavi, nije otiso sa porodicom da studira, koje drskosti.

b

pre 5 godina

E moji Srbi, Nećete imati nikakve koristi od EU, samo štete - nametati će vam svakakve zakone, mijenjati običaje, uvaliti izbjeglice. Bolje je samo političkoj eliti koja ima manje posla i odgovornosti, posebno ona lijeva. Pozdrav iz jadne europske Hrvatske

Xl

pre 5 godina

Napokon ste rekli istinu koja se znala i 2012g ali se cutalo da moramo da priznamo kosovo.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59