• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2018

09:19

ĐURIĆ NA PINKU: Sa Srbijom se ne može razgovarati jezikom ucene!

Politika

ĐURIĆ NA PINKU: Sa Srbijom se ne može razgovarati jezikom ucene!

Podeli vest

Bilo kakve tvrdnje o tome da se Srbiji nameću rokovi ili ultimatumi su besmislene, zato što se danas sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić. "Svako ko misli da može, bilo preko novina sa niskim tiražem, ili na neki drugi način da tvrdi tako nešto - neće imati rezultat", poručio je Ðurić na TV Pink

Komentarišući navode lista Danas o tome da "predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima rok do juna da predstavi plan za KiM", Ðurić je ponovio da se danas sa Srbijom ne može na taj način razgovarati, te da su te ideje "potpuno sumanute". 

Kako je rekao, razgovori koji će danas biti vođeni u Briselu, na čelu sa predsednikom Vučićem, biće u interesu Srbije, čak i, kako kaže, u trenutku kada ona možda ne nalazi dovoljno razumevanja u delu međunarodne zajednice. 

 - A čuli smo da jedan deo međunarodne zajednice nema dovoljno sluha za kompromisna rešenja -  istakao je direktor Kancelarije za KiM. 

Srbija će nastaviti, kaže Ðurić, da na komromisima instistira, kao i da ne prihvata politiku u kojoj jedna strana treba da izgubi sve, a druga sve da dobije. 

 - Naročito ne prihvatamo to da naša strana bude ta koja sve gubi -  naglasio je on. 

On je dodao da je danasnja situacija u zemlji takva da sa narodom Srbije može da se razgovara otvoreno i iskreno, te da je moguće sa građanima podeliti i "činjenicu da nakon što su svojom politikom Tadić i Jeremić doveli do jednostrano proglašene nezavisnosti, predsednik Vučić pokušava da našu zemlju iz tog ambisa odsustva bilo kakve ideje izvuče". 

 "Naša delegacija nastaviće da se bori za Srbiju po pitanju KiM, kao što smo i videli u Njujorku ali i na svakom mestu, jer nam je itekako važna podrška Moskve i Pekinga, kao svih drugih. Važno je da učestvujemo i pridobijemo, makar i za ideju kompomisa, one koji nam nisu po tom pitanju tradicionalno naklonjeni". 

Prema njegovim rečima, važno je da čitavo društvo, posebno intelektualna i akademska zajedna uzme učesha u dijalogu o KiM, naročito da bi Srbija iznela predloge za rešenje tog pitanja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maksim

pre 6 godina

Srbija će uvek moći da se osloni na Moskvu i na Peking.

baki

pre 6 godina

samo zelim bolji zivot dosta mi je vise tog kosova te proklete zemlje svi znamo da je kosovo izgubljeno i svi smo svesni da ga nikad nemo povratiti ali nikad osim ako ne bude treci svetski rat zato necemo priznati kosovo ali mir moramo da obezbedimo pa ako nekad bude prilike boricemo se dal ce da bude za 10-50 godina pa i 100 ali kad tad bice samo je pitanje vremena a do tad malo da se oseti boljitak u nasem zivotu ljudi dali ste svesni da ako nam evropa stavi sankcije bice gore nego 90 te godine tu smo zavrsili a nasi interesi nisu da se vracamo u buducnos za nesta sta je nemoguce tako da neka naprave ZSO da se normalizuju odnosi dok ne udjemo u evropu a kasnije cemo im podmetati nogu gde god mozemo samo da se izborimo prvi da udjemo u evropu.

Petar

pre 6 godina

Što su pretili, pretili su, što su pritiskali, pritiskali su, što su ucenjivali, ucenjivali su. E to je gotovo. Sada će Srbija da krene svoj problem da rešava, mirnim putem, putem pravde i istine. Zapad treba da zna, da postoje i druge strane sveta.

Kondor

pre 6 godina

Konačno da se čuje jezik dostojan svake nezavisne države.

Rade

pre 6 godina

Sve ovo najbolje je rekao Vucic, "kompromis moze, ponizavanje Srbije nikako!"

miona

pre 6 godina

Gluposti su da postoje rokovi al to mozemo procitati u opozicionom listu,jasno je ko je i izmislio tu vest o roku do juna!

mila

pre 6 godina

Vest o roku do juna objavio list koji sazaljeva Miskovica,sta reci dalje....

ana

pre 6 godina

Srbija i ne bi trebalo da pristaje na bilo kakav vid ucene.

Mishel

pre 6 godina

Nas stav je jasan i ocekujemo da ga svi postuju a ne da nas ucenjuju!

poli

pre 6 godina

Sa Srbijom niko vise ne moze da razgovara jezilom ucene i ultimatumima , Srbija je sada jace na medjunarodnoj sceni i uglednija

Miloš

pre 6 godina

Srbija je jaka i stabilna zemlja, vođena na pravi način od strane SNS-a. Ucene tu ne prolaze!

Miljko

pre 6 godina

Srbija konačno pregovara, a ne ispunjava diktate. To se ne sviđa delu međunarodne zajednice, ali Srbija je država sa vekovnom tradicijom i svojim stavom.

BEBA

pre 6 godina

Ako je Srbija spremna na diplomatske razgovore ona to očekuje i sa druge strane.

dase

pre 6 godina

Srbija ima svoj stav. Srbija ce uvek moci da se osloni na Moskvu i Peking....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija