• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

23.03.2018

18:48

PUTIN, KINA I ŠPANIJA BRANE KOSOVO: Lažna šiptarska država bez srpskog pristanka neće ući u EU i UN! OVO SU NAŠI NAJJAČI ARGUMENTI!

Politika

PUTIN, KINA I ŠPANIJA BRANE KOSOVO: Lažna šiptarska država bez srpskog pristanka neće ući u EU i UN! OVO SU NAŠI NAJJAČI ARGUMENTI!

Podeli vest

Lažna šiptarska država, bez srpskog pristanka, nikada neće ući u UN i EU. Rusija i Kina u UN i Španija u EU najjači su argumenti u našim rukama

Lažna šiptarska država Kosovo, bez srpskog pristanka, nikada neće ući ni u Ujedinjenje nacije niti u Evropsku uniju! Rusija i Kina nipošto neće dozvoliti članstvo Prištine u UN, dok je Španija, sa još četiri zemlje EU koje ne priznaju Kosovo (Grčka, Kipar, Slovačka i Rumunija), čvrsto uz Srbiju, i to su najjači argumenti u našim rukama, ocenjuju stručnjaci!

AMERIČKI ULTIMATUM

Beograd do marta 2019. da prizna Kosovo

Naši sagovornici tvrde da Srbija može da se nosi s ultimatumom Zapada, koji je rešio da na sve načine, pa čak i pretnjom sankcijama, natera Beograd da dozvoli ulazak lažne države Kosovo u UN. Prema njihovim rečima, ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, kineski lider Si Đinping i španski premijer Marijano Rahoj predstavljaju najjaču kartu u borbi za Kosovo!

Moguće i sankcije

Inače, kako saznajemo, Sjedinjene Američke Države uskoro će poslati srpskim vlastima jasan zahtev za priznanje Kosova.

Pritisak Zapada postaje sve jači
Zapad želi da Kosovu otvorimo vrata u UN. Pojačava se pritisak, ali Beograd mora da se osloni na Rusiju, Kinu, Španiju Milovan Drecun, Odbor za Kosovo i Metohiju

- Vašington sprema zahtev koji će uskoro uputiti u Beograd, u kome će od vlasti decidirano tražiti da prizna Kosovo najkasnije do marta 2019. godine. Amerikanci će zauzvrat ponuditi samo osnivanje Zajednice srpskih opština... - kaže naš izvor, zapadni diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, navodi da Zapad ne želi da otvori pitanje konačnog statusa Kosova jer je za njih to završen proces i od Beograda očekuju da to potvrdi.

5 OD 28 ČLANICA EU NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU KOSOVO

- Očigledno da Zapad želi da privoli Beograd na ustupke, i to ne samo da se ne protivimo ulasku Kosova u Unesko i Interpol već i da im otvorimo vrata u UN. To je za nas potpuno neprihvatljivo! Pojačava se pritisak na Srbiju, ali Beograd mora da se osloni na zemlje koje razumeju našu poziciju, a to su Rusija, Kina, Španija, Grčka, Slovačka, Rumunija, Kipar... - ističe Drecun, ne odbacujući mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da Srbija ne prihvati ultimatum Zapada.

da se ja pitam

BEKIM ČOLAKU

Kabinet Hašima Tačija

Tema narednog sastanka Tačija i  Vučića biće politička pitanja koja se odnose na postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine.

Politikolog Aleksandar Pavić takođe ističe da Kosovo neće postati prava država sve dok su uz Srbiju snažni saveznici.

- Podrška Rusije, Kine i Španije je najvažnija. Lažna država Kosovo ne može da dobije stolicu u UN bez Saveta bezbednosti, a Rusija i Kina to neće dozvoliti. Isto važi za Španiju i preostale četiri zemlje EU koje ne priznaju lažnu narko-državu. Dakle, Kosovo nikada ne može da postane nezavisno ukoliko se mi sa tim ne saglasimo, jer imamo snažne saveznike čiji se interesi poklapaju sa našim - podvlači Pavić.

Pritisci sve jači

mojugao

Jadranka Joksimović

MINISTARKA ZA EVROINTEGRACIJE

Srbija se ne takmiči s ostatkom regiona, jer je svesna svojih kapaciteta, evropskog istorijskog nasleđa i vrednosti koje kao država ima. Svako neka radi svoj posao u najboljem interesu sopstvenih građana.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je podrška saveznika važna i da će pritisci postajati sve jači.

- Rusija, Kina i Španija jesu države koje poštuju suverenitet i teritorijalni integritet drugih država. One su naši saveznici jer nipošto neće pristati na stvaranje kriminalno-separatističke države izgrađene na ubistvima civila. Dokle god držimo ispravan smer, imaćemo njihovu podršku, ali istovremeno i vojni i politički pritisak ostalih koji interese ostvaruju kroz diktatorske principe delovanja - zaključuje Petrić.

Veselji: Dajte nam i Preševo!Đurić: Veselji da se ne veseli!

Kadri Veselji, "predsednik kosovskog parlamenta", tvrdi da nema mogućnosti za promenu granica u regionu, ali kaže da bi voleo kad bi Kosovu pripale opštine Preševo i Medveđa. Na drugoj strani, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručuje da su to samo puste želje.
- Neka se Veselji ne veseli jer Kosovo nikad neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš biti deo 'Republike Kosovo'. Priština jeste i ostaće deo Srbije, a Veselji će biti srpski državljanin - kaže Đurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 6 godina

Samo bombe šalju američki imperijalisti. Otimaju tuđe teritorije i živote. Oteto je prokleto. To treba da znaju i šiptari.

Ljubo

pre 6 godina

Mi Srbi , izgleda kako smo prolazili u istoriji ,mozemo i znamo samo da budemo nekome " vazali" .Nikada ,bas nikada nismo znali ocistiti oko sebe i pored sebe za svoju korist .A unutar samih nas ,uvek smo dozvoljavali da nam izdajnici vrsljaju i kroje politiku .Zato mi i ne mozemo imati svoju kucu bezbednu i stabilnu.Narod koji samo zapne iz petnih zila kada mu tako reci voda udje u kucu ,a ne sprecava nesrecu prije ,mozes ga ....e takvi smo mi Srbi .Dobri ,radni ,borbeni ,pametni i uvek ,uvek samo na korist tudjinu . Nama sta ostane .A vidimo sta smo ostavili sami sebi .Jad od Siptarije nam dodje glave.Zapustali korov ,pa nas otrovao.

baki

pre 6 godina

ma da zbog kosova sankcije ma eto im ga samo glavobolju stvara to je prokleta zemlja a jos i radioaktivna od bombardovanja hocu bolji zivot .....

Ljube

pre 6 godina

Ti možeš da daš samo nešto što je lično tvoje, ako uopšte imaš nešto. Koliko li vas samo ima takvih koji bi rođenog oca i majku prodali samo da je njima lepo i da uživaju u tome što će da im da država.

rolex

pre 6 godina

Stvarno je ova Jadrnka Joksimovic najslabija karika u lancu.NIkakve normalne izjave,samo Srbija mora zbog sebe ovo,Srbija u interesu građana ono.Da li si slusala danasnje izlaganje premijerke Brnabic.E onako se prica o svojoj drzavi i onako se brane interesi svoje drzave.A to,da li ces imati novu frizuru ili bros,podseca na komunisticki rezim i one razne drugarice.

Nikola

pre 6 godina

Nece niko od pomenutih braniti nase interese ako mi sami pristanemo da oni udju u eu i un. Da li ce rusija staviti veto u un ako mi pod pritiskom priznamo kosovo, ili da formulisem drugacije "prihvatimo uslove eu i usa za dalje evrointegracije Srbije"? Naravno da nece. Zato smatram da trebamo da zauzmemo stav nepristanka, po svaku cenu, bez obzira na posledice, pa kako nam bude. Ako pruzimo otpor pomoci ce nam i kina i rusija, ako sami pristajemo na ucene nece nam pomoci ni Bog! Ako neko misli da cemo resenjem kosovskog pitanja (priznanjem) da udjemo u eu i da procvetamo vara se. Sto pre "rese" to pitanje, pre ce da predju na sandzak, vojvodinu, srpsku... Nema sa njima srece

Saradžogla

pre 5 godina

Жестока акција упознавање света да на Космету живе шиптари који су српскога рода.Да живе као робови нарко албанске мафије.Да служе само за прљаве радње.ДА ЈЕ ХАШИШ ТАЧИ СРБИН ИЗ ФАМИЛИЈЕ ДАНИЛОВИЋ ЧИЈИ ПРАДЕДА ПОП РАДОСАВ ЈЕ ИЗ КОРИСТИ ПРЕШАО У ИСЛАМ.То проклетство платила је његова друга жена туркиња која је умрла на порођају.Радосав је имао четири сина од којих је један деда Тачија.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija