• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2018

10:23

(FOTO) POPOVIĆ: Kosovo nikada neće postati član UN

Politika

(FOTO) POPOVIĆ: Kosovo nikada neće postati član UN

Podeli vest

Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija, poručio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je položio venac na spomenik maloj Milici Rakić, poginuloj u NATO bombardovanju koje je počelo na današnji dan 1999. godine

- Srbija je spremna na razgovore sa svima, ali danas, 19 godina posle ovog zločinačkog bombardovanja i ubijanja nedužnih civila i dece, poručujemo svima: Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće biti članica UN - rekao je Popović.

Tanjug

On je podsetio da je u bombardovanju Srbije, NATO ubio hiljade civila, među kojima i decu, i naneo ogromnu materijalnu štetu koja se meri desetinama milijardi evra. 

- I danas se nastavljaju pritisci da Srbija postane član NATO-a, da svoje Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija neće pristati ni na kakve ucene. Srbija ima svoju vladu, ima svog predsednika. Ni predsednik ni vlada neće podleći nikakvim pritiscima -  podvukao je Popović.

Tanjug

Istakao je da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva i sa Rusijom i sa Kinom, "naravno zadržavajuci pravo da sa svima ima iskljucivo korektne, dobre i ravnopravne odnose".Milica Rakić je imala samo tri godine, kada je 17. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, pogodio geler dok je bila u kući u Batajnici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija