• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

24.03.2018

17:35

LAZANSKI: SADA TRAŽE DA ZBOG SKRIPALA ZARATIMO S RUSIJOM! Zapadni moćnici očekuju da bez ijednog dokaza OSUDIMO PUTINA?!

Politika

LAZANSKI: SADA TRAŽE DA ZBOG SKRIPALA ZARATIMO S RUSIJOM! Zapadni moćnici očekuju da bez ijednog dokaza OSUDIMO PUTINA?!

Podeli vest

SAD i EU očekuju od Srbije da osudi Putina zbog navodnog trovanja špijuna Sergeja Skripala u Engleskoj, iako nema ni jednog jedinog dokaza da to ima veze sa Rusima

SAD i najmoćnije zemlje EU, posle ultimativnog zahteva da Srbija prizna lažnu državu Kosovo, sada očekuju da vlast u Beogradu osudi ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina zbog navodnog trovanja odbeglog špijuna Sergeja Skripala u Engleskoj, iako nema nikakvih dokaza da taj slučaj ima veze sa Rusijom.

Pervezno
Britanija traži da osudimo Rusiju bez dokaza, a bila je inicijator rezolucije u kojoj su Srbi označeni kao genocidan narod. Pervezno...
 Miroslav Lazanski

Ovo tvrdi vojni komentator lista 'Politika' Miroslav Lazanski. On naglašava da će se Srbija u narednim danima suočiti sa žestokim pritiscima ne bi li se pridružila zapadnoj ofanzivi protiv Rusije.

Smišljaju nove ucene

Lazanski kaže za Informer da pritisci Zapada na Srbiju rastu iz dana u dan i da se stalno smišljaju sve nove i nove ucene.

- Već smo izloženi ozbiljnim pritiscima oko Kosova, i to neće prestati. Evropa nas zavlači, obećali su nam ZSO pre pet godina i još ništa nisu uradili, a sada nam evo ispostavljaju nove ultimatume... Velika Britanija sada traži od nas da, bez ikakvih dokaza, osudimo Rusiju zbog trovanja Skripala, a ta ista Britanija bila je inicijator rezolucije u kojoj su Srbi označeni kao genocidan narod! Ta rezolucija, da podsetim, nije prošla u UN samo zahvaljujući Rusiji. Moskva nam je toliko puta pomogla, pa je zahtev Londona potpuno šizofren i pervezan... - podvlači Lazanski. 

mojugao

DUŠAN PROROKOVIĆ

ANALITIČAR

Srbija ne sme dozvoliti prijem Kosova u UN. Ako budu primljeni, tužiće nas Međunarodnom sudu pravde za genocid. Potom će aplicirati za NATO, a onda instrumentalizovati pitanje Bujanovca i Preševa kroz NATO.

Naš sagovornik dodaje da Englezi nisu ponudili ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje o trovanju Skripala.

- Mnogo je tu sumnjivih elemenata. Imamo li fotografiju Skripala posle trovanja? Nemamo. Šta kriju, zašto ga ne pokažu?! Drugo, suludo je i pomisliti da se Rusi danas služe staromodnim bojnim otrovom. Smrt nastala delovanjem tog otrova je jako bolna i izaziva negativnu reakciju javnosti, pa je simptomatično što Englezi baš to sada potenciraju... 

Osim toga, potrebna je oprema u vidu maske i rukavica da bi se njime rukovalo, a navodno su Skripalu i njegovoj ćerki agenti prišli u parku i otrovali ih?! Pa toga se ni Dizni ne bi setio! Konačno, zašto ubiti bivšeg obaveštajca koji je priznao delo, bio u zatvoru i više nije nikakva pretnja nikome u Rusiji? Sve ovo liči na antirusku kampanju, a Skripal je "potrošna roba" iskorišćena za propagandu i nameštaljku kojima EU želi da umanji Putinovu trijumfalnu izbornu pobedu... - objašnjava Lazanski i podseća da su Britanci besprizorno lagali i u vezi sa tajnim oružjem Sadama Huseina:

- Irak je razoren kao država. Čak 500.000 ljudi je ubijeno, a nikakav dokaz nije pronađen! Da li se neko u ime Evropske unije i SAD izvinio iračkom narodu i državi? Nije!

Stefanović: Zapad neće da pregovara

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović kaže da zapadne sile više i ne žele da razgovaraju sa Srbijom o bilo čemu osim o nezavisnosti Kosova, te da su statusno neutralni razgovori u Briselu "samo prazno slovo na papiru".
- Priča se o već postignutom sporazumu, pregovara se o ZSO kao o novoj stvari, a ne o odavno dogovorenoj. Pitanje je za EU kako može da dozvoli da se njihova reč ne poštuje. Na sceni je potpuno nerazumevanje SAD i velikog spektra zemalja zapadne Evrope, a na nama je da sačuvamo nacionalne interese - naglašava Stefanović.

Besmisleni ultimatumi

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na drugoj strani poručuje da su bilo kakvi rokovi ili ultimatumi besmisleni.

- Danas se sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene. Svako ko misli da to može, neće imati rezultat. Nastavićemo da se borimo za Srbiju po pitanju Kosova na svakom mestu. I te kako nam je važna podrška Moskve i Pekinga, a pokušaćemo da pridobijemo i one koji nam nisu naklonjeni po tom pitanju - zaključuje Đurić.

AFERA SKRIPAL! RUSKE VLASTI TVRDE: Nervni otrov "novičok" nije proizveden u Rusiji!

HRVATSKA U DRAMI! EU ih ucenjuje da uvedu mere protiv Rusije, A KOLINDA ZVALA PUTINA U POSETU! Plenković pred novinare izašao u 2 ujutru!

MOSKVA VIŠE NIKAD NEĆE GORETI ZBOG BRITANIJE: Rusija nema iluzija, LONDON VEĆ 400 GODINA ČINI SVE DA JE UNIŠTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija