• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2018

12:42

PALMA: Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih brendova - IMT i IMR!

Politika

PALMA: Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih brendova - IMT i IMR!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obišao je danas Beogradski sajam automobila i izrazio žaljenje što na ovom, najvećem sajmu tog tipa u Srbiji nema traktora i kamiona kao što je to nekada bio slučaj

- Poslednji put sam bio na beogradskom sajmu automobila pre 11 godina i tada je bilo i traktora i kamiona na prodaju, a danas ih nema. Ovde mora da se nađe i ono što zarađuje pare, a ne samo ono što troši. Prilikom prošlonedeljne posete Turskoj, obišao sam fabriku traktora "Hatat traktor" u industrijskoj zoni Čerkezkoj nedaleko Istanbula i to je bio moj motiv da vidimo kako da u Srbiji, pošto smo mi poljoprivredna zemlja, ponovo budemo proizvođači traktora svetskog renomea - rekao je Marković i dodao:

- Moramo da obnovimo proizvodnju srpskih traktora, dve najpoznatije marke u Evropi IMT i IMR, Rakovicu i Ferguson. IMT je nekada proizvodio 40.000 a IMR 70.000 traktora godišnje. Imamo dobre stručnjake, imamo livnice za proizvodnju traktora koje trenutno ne rade. Kada bi vratili proizvodnju traktora u Srbiji, postigli bi više efekata. Zaposlilo bi se minimum 3.000 radnika. Srpski traktori su jeftiniji od traktora iz uvoza, poljoprivrednici u Srbiji bi, pod povoljnijim uslovima, kupovali srpske traktore, jer IMT i IMR su srpski brend i poznati su u celom svetu. Mi moramo da iskoristimo međunarodnu popularnost i političku stabilnost u Srbiji i da izvozimo traktore u celom svetu - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Pošto država već pomaže formiranje zadruga u Srbiji, moj slogan je kupujmo naše traktore i naše poljoprivredne proizvode. Slađi mi je onaj mali krompir iz srpske bašte od onog velikog, uvoznog, punog hemije, iz Evrope - zaključio je Dragan Marković Palma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija