• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomer

26.03.2018

17:40

HAOS NA KIM! ĐURIĆ KRENUO ZA BEOGRAD, oseća se veoma loše ZBOG TORTURE KOJU JE PROŽIVEO!

Politika

HAOS NA KIM! ĐURIĆ KRENUO ZA BEOGRAD, oseća se veoma loše ZBOG TORTURE KOJU JE PROŽIVEO!

Podeli vest

Specijalci policije lažne države Kosovo uhapsili su danas u Kosovskoj Mitrovici direktora kancelarije za KiM Marka Đurića u zgradi Mitrovačkog dvora! Na okupljene Srbe bačene šok bombe!

21.33 - Marko Đurić je iz Kurušmlije krenuo za Beograd. Kako se nezvanično saznaje on se oseća veoma loše zbog torture koju je preživeo

21.03 - Marku Đuriću je večeras ukazana lekarska pomoć u Kuršumliji. Direktor Kancelarije KiM oseća se loše posle torture koju je danaspreživeo. Đurić je krenuo ka Beogradu, i nije želeo da daje izjave za medije.

20.51 - Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u predsedništvu Srbije je završena...Očekuje se obraćanje predsednika Vučića

printscreen

20.35 - Rukovodstvo Srpske liste usvojilo je inicijativu za napuštanje vlade u Prištini i o ovoj odlici će obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.


- Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla- naveo je Rakić.

Tanjug/AP

20:23 - Građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupljaju se na glavnom trgu gde je organizovan prenos obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

20:10 - U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojoj predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Očekuje se da će se predsednik Vučić nakon završetka sednice obratiti javnosti.

20.00 - Marko Đurić je preko administrativnog prelaza Merdare ušao u Centralnu Srbiju.

Prebačen je u sedište kosovske policijske službe u Prištini, a zatim i priveden kod sudije za prekršaje, da bi zatim bio prebačen na administrativni prelaz Merdare gde ga je preuzela srpska policija.

Tanjug


19.43 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, gde bi uskoro trebalo da počne sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Na sastanak su stigli i premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Nela Kurburović, Aleksandar Vulin, šef BIA Bratislav Gašić...

19:10 - Marko Đurić izveden je pred sudiju za prekršanje u Prištini, a zatim se, kako nezvanično saznajemo velika kolona vozila u kojoj je i Đurić, uputila ka administrativnom prelazu Merdare

18:53 - Privođenje Marka Ðurića je skandal i predstavlja "terorisanje golorukog naroda", rekao je generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković.

On je novinarima ispričao da su Ðuriću vezali ruke, ali da on nije pružio nikakav otpor da bi isprovocirao takav njihov postupak.

Kaže da za sada nema informacija gde je odveden direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, nakon što su ga priveli pripadnici interventne jedinice Kosovske policije, ali da je uveren da će on uskoro biti oslobođen.

pink.rs

18:43 - U mestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su, posle privođenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

Iz Mitrovice se čuju sirene, a građani se okupljaju na improvizovanoj barikadi.

Na istom mestu Srbi su digli barikade i pre šest godina, kada su sprečili upad specijalnih jedinica na sever Kosova.

18:32 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro će telefonom razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o trenutnoj situaciji na KiM!

printscreen

18:31 - Marko Đurić priveden u prostorije Kosovske policije u Prištini.

18:10 - Ovo je najstrašnija moguća provokacija i pokušaj da se izazove incident na Severu KiM za koji bi bila optužena Srbija. Moramo da budemo mudri, rekao je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

- Đurić mora da bude pušten, a za ovu neodmerenu akciju neko mora da odgovara. Zapadni moćnici koji štite vlasti u Prištini moraju hitno da reaguju, a ako je ovo deo nekog šireg plana za destabilizaciju Srbije, onda moramo da reagujemo kako znamo i umemo da bismo zaštili Srbe na KiM - istakao je Vučićević.

Vučićević je dodao da su i do sada prištinske vlasti zabranjivalje srpskim zvaničnicima ulazak na KiM, ali se nikad do sada nije desilo da se primeni gruba sila. Ovo nema veze sa unutrašnjim dijalogom - ovo je gola demonstracija sile. A ono što najviše brine je što Priština ne radi ništa bez odobrenja Zapada.

- Pitanje je šta će se desiti dalje, šta će se dogoditi večeras i u toku noći. Nadamo se da se ovo nasilje neće otrgnuti kontroli i da ima mudrih ljudi na Zapadu koji će ovo zaustaviti - rekao je Vučićević.

18.03 - PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ SAZVAO JE ZA VEČERAS U 19.30 SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

18:02 - Prema nekim informacijama, Ðurić je odveden u Prištinu, ali niko nije mogao da potvrdi tu informaciju.


18:00 - U Kosovskoj Mitrovici je izuzetno napeto posle hapšenja Marka Ðurića. U gradu je neka vrsta vanrednog stanja, Srbi se okupljaju na centralnom gradskom trgu.

17:58 - Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Ðurićem, nije uhapšen i trenutno se nalazi u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i sarpski političari.

Srbi su uznemireni, očekuju da im se neko obrati sa detaljnijim informacijama.

17.45 - Trenutno nije poznato gde se nalazi uhapšeni Marko Đurić, kao ni to šta se dogodilo sa Nikolom Selakovićem. Prema nezvaničnim saznanjima, on je sklonjen na sigurno

pink.rs

Marko Ðurić i Nikola Selaković stigli su danas popodne, nešto pre 17.00 sati, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga, a jake policijske snage naoružane dugim cevima opkolile su zgradu i privele Đurića.

pink.rs

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su Đurića nešto posle 17.30 sati.

Zajedno sa Ðurićem uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povređen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Nije zasad poznato šta je sa Nikolom Selakovićem.

Informer

Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.

pink.rs

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe.

Nakon toga su ušli i odveli Ðurića.

Informer

Naime Ðurić i Selaković stigli su u severnu Kosovsku Mitrovicu negde oko 17.00 časova, kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga. Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima, kaže Priština, unose nestabilnost u situaciju na severu pokrajine.

Predsednik Srbije je na tu vest prošle sedmice rekao da će Ðurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano.

Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sumadinac neprskani

pre 6 godina

i sta cemo sad ? ocemo ko i do sada ostro da protestvujemo ?

Olivera

pre 6 godina

Spasavajte coveka, da mu dlaka sa glave ne zafali! Pa kad mi njih na vreme SVE NISMO POHAPSILI!

alen

pre 6 godina

Lepo, lepo ... šta će sada da učini država Srbija

Nenad

pre 6 godina

Vreme se, konsultovati se sa Putinom i resiti sve probleme...

Alex

pre 6 godina

Bice rata, Ameri su spitarima dali zeleno svetlo da provociraju i upadnu naoruzani na Sever.... budeli Srbija sedela mirno na to desice se Oluja 2.... pod hitno Srbija mora da uputi vojsku i policiju na sever Kosova u slucaju da siptari pokusaju da udju sa oruzijem.

Marcco

pre 6 godina

Ne samo da nemamo policiju na Severu Kosova nego nemamo ni 20 kilometara u dubinu Srbije...

Sima

pre 6 godina

Srbija se zalaže za mir a oni ovako. Očekujem reakciju EU i Nato.

Nepoznati

pre 6 godina

Pogledajte komentare koje dozvoljavaju admini na N1 i slicnim.Pogledajte spin i razumecete cemu to sluzi.Ne trebaju nama neprijatelji od "nasih" prodanih dusa.

Malena

pre 6 godina

Šiptari samo nastavljaju ubijanje i proterivanje Srba pod protektoratom EU i SAD. Srbija mora da povuče svoj potpis, okrene se Rusiji i konačno resi pitanje svoje drzavne teritorije i opstanka nas Srba kao naroda.

Jasmina

pre 6 godina

Treba zauzeti sever Kosova , i po rezoluciji 1244 SB UN , vratiti 1000 vojnika srpskih bezbedonosnih snaga,

Svetlana

pre 6 godina

Sramota , a EU opet ćuti kao najveća kukavica .

predrag

pre 6 godina

Hitno da reaguje vojska i policija Srbije. Pa dokle da budemo taoci albanaca? Da nam rusija pomogne i veceras da preuzmemo Kosovo!!!

Jelena

pre 6 godina

Marko Djuric mora biti pusten i neko mora da odgovara za ovaj zlocin koji se dogodio.

Lala iz Banata

pre 6 godina

РАТ....до победе,... Живела СРБИЈА...! Прогласити ратно стање и окупацију Косова...

Lala iz Banata

pre 6 godina

РАТ....до победе,... Живела СРБИЈА...! Прогласити ратно стање и окупацију Косова...

Mira

pre 6 godina

Sta da ocekuju Srbi od svog zivota na Kosovu kada vide sta siptari rade uz podrzku zapada.

Marijana

pre 6 godina

I posle neka nam kazu da sa njima trebamo da idemo na dijalog. Strasne stvari se dešavaju. Ovo je za svaku osudu.

Milos

pre 6 godina

Siptari koriste najsramotnije nacine da nas ponize

trajce

pre 6 godina

Ovakvim ponasanjem,Kosovske vlasti su dotakle dno dna!

Mara

pre 6 godina

Ne moze se napraviti suzivot sa kriminalcima...ne znam ni sta poruciti, osim da budu hrabri i pametni nasi Srbi na Kosmetu !

Fako

pre 6 godina

Neodpustivo je ponasanje specijalnih snaga kosovske policije.

ana

pre 6 godina

Ovo je klasicna demonstracija sile i to dobro potkovane! Ko zna sta se krije i cija naredjenja!!!!

Goran

pre 6 godina

Marko Srbine ti si heroj Srpskog naroda.Takvog heroja Srbija nije imala.podrska za Marka.

milos

pre 6 godina

Dosta vise ponizavanja sa strane siptara nasih gradjana , Presednice Vucicu reaguj .

Aleksandar

pre 6 godina

Da li je realno ljudi ovo je Kosovo,Tako-zvana Drzava avioni tenkovi I pet hiljada ljudi da mi daju ocistio bih ja to sve

mala

pre 6 godina

Bruka i sramota, kako su uhapsili Marka, tako ne hapse ni nagori sljam.

ameri zele

pre 6 godina

a oni su glupi i ne shvataju da ce ih nestati dok se ameri umesaju... ali su oni za amere kolateralna steta...

djordje anunaki

pre 6 godina

Srbi samo dobro pamtite da ne zaboravite vratiti a doce i nase vreme,uvek dodje.

Hrist

pre 6 godina

eeeeee Srbijo sta si docekala,hapsice nas ovako i u Beogradu i Nisu ako se ovaj kancer ne ocisti

Dexy

pre 6 godina

Neprimereno delovanje, cista provokacija na sasvim miran skup, sastanak, koji nije bio ni provokacija, nije bilo povoda za ovako brutalan napad.Najbrutalniji napad na sluzbenika vlade Srbije.

bubamarica

pre 6 godina

Djuricu Srbija je uz tebe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

raja

pre 6 godina

Pristina se previse oslobodila, Djuricu nisam sam... Srbija je uz tebe!

Aleksandar Kitanovic

pre 6 godina

E siptari ima da vas nema! Jel to Putin zvao Mogerini? Ima da vas nema sve sa vasim gazdama.

VojniPolicajacVp2232

pre 6 godina

Dusa me boli kad vidim kako nas siptari maltretiraju na rodjenoj zemlji... ja sam dole bio isao bih opet ako treba

Mimi

pre 6 godina

Ovo nije normalno, Evropo reaguj, vidis li sta Pristina radi i kakvo nasilje sprovodi!

Rade

pre 6 godina

Preporucio bih Vuicu da pita EU, jel ce oni nesto da preduzmu, ili da se obratimo Putinu za pomoc?

Dusan

pre 6 godina

Jadan cin takozvane teroristicke kosovske vlade, policije i specijalne teroristicke jedinice ROSU. Podrska Djuricu i nasem narodu na Kosovu i Metohiji.

milica

pre 6 godina

Namerno su to uradili samo da vide dokle smo spremni da idemo netreba padati na njihove provokacije

Mateo

pre 6 godina

Hrvat sam, ali ovo je brutalno pokazivanje sile Albanaca. Mogli su ga autom dovesti do zgrade suda, a ne voditi kao psa vezanog i pognutog ispred ljute rulje. Ispada da se Albanci nimalo ne plase Srbije? Cudno.. pa nije da Albanaca ima vise.. Nije dobro, nikako.. do sada su barem izbjegavali ulaziti s specijalcima na sjever Kosova, a sad i to rade. Doduse, Marko im je dao opravdanje, velika greska, nije smio da ide, pogotovo danas kad je Taci prisiljen pokrenuti ZSO. Sad nitko ne prica o ZSO, nego o tome ko je "gazda" na Kosovu.. Umjesto da je Srbija upisala poen, izgubila je dva. M.Djuric, velika greska, mislim da ce predsjednik Vucic biti jako ljut.. Ali se nadam i da ce smiriti situaciju, ako itko to moze, onda je to on. Taci sigurno nece, njemu ovakve situacije dolaze kao porucene, da ponizi Srbiju a da ima opravdanje.

steva

pre 6 godina

Puitna da nam cuva ledja , i da zovnete nas trecepozivce , od 45 do 60 , neka dece...

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija