• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2018

19:20

LAZANSKI: NIJE OVO PRIŠTINA SAMA SMISLILA - IZA HAPŠENJA ĐURIĆA STOJI ZAPAD!

Politika

LAZANSKI: NIJE OVO PRIŠTINA SAMA SMISLILA - IZA HAPŠENJA ĐURIĆA STOJI ZAPAD!

Podeli vest

Današnju situaciju u Kosovskoj Mitrovici vlasti u Prištini nisu mogle same da isplaniraju bez konsultacija i podrške zapadnih centara moći, ocenio je narodni poslanik i novinar Miroslav Lazanjski

Iznenađujuće je da Priština pribegla tako brutalnoj sili, kaže baš na dan kad "navodno počinju sa procedurom osnivanja Zajednice srpskih opština" što je kontradiktorno.


- Ali je možda upravo to i razlog, da isprovociraju akciju Srbije pa da onda kažu ''e sad zamrzavamo proceduru osnivanja Zajednice srpskih opština - rekao je Lazanski za RTS.

On smatra da treba odati priznanje direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću i generalnom sekretaru Predsedništva Nikoli Selakoviću što su, kažze, ipak našli način da dođu do Kosovske Mitrovice i pored blokade administrativnog prelaza na Jarinju.

- Ovo sigurno Priština nije sama isplanirala. Na ovakav čin se oni ne bi mogli odlučiti bez konsultacija sa svojim mentorima, a to su pre svega zapadni centri moći - kaže Lazanski.

Priština će, prema njegovoj oceni, koristiti eufemizme kako bi objasnila današnje događaje, poput onih, kaže, da nisu pripadnici ROSU intervenisali nego Kosovske interventne jedinice koja je inače zadužena za Sever KiM.

- Ali to teško može da bude objašnjivo za nas, da primenite silu nad političarima visokog ranga iz Srbije - ističe Lazanski i dodaje da je to "zaista neobjašnjivo, što ukazuje da ne postoji ineteres Prištine da idu na bilo kakav konstruktivan dijaloga i kompromis".

Od procene državnog vrha Srbije zavisiće i, kaže, dijapazon odgovora na sve što se zbiva u Kosovskoj Mitrovici.

- Naravno da ćemo mi tzražiti hitno oslobađanje Ðurića, naravno da će Amerikanci to isposlovati, naravno da će oni njega vrlo brzo pustiti, sa objašnjenjem da se našao na KiM ilegalno. Oni će kompletno svoje objašnjavanje svega što se desilo pokušati da tumače tako da su Selaković i Ðurić ušli mimo legalnog administrativnog prelaza i na tome će zasnivati objasnsjavanje brutalne upotrebe sile - podvlači Lazanski.

Dodaje da to neće doprineti boljoj atmosferi za nastavak dijaloga u Briselu.

Lazanski ne isključuje ni mogućnost da postoji veza između proterivanje ruskih diplomata i zaoštravanje između Zapada i Rusije sa dešavanjem na KiM.

- Ne bih isključio ni vezu između spoljonopolitičkih događaja u Evropi i ovoga što se dešava danas u Kosovskoj Mitrovici - ocenio je Lazanski za RTS.

(UŽIVO) HAOS NA KIM! ŠIPTARSKI SPECIJALCI UHAPSILI MARKA ĐURIĆA I ODVELI GA U PRIŠTINU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 6 godina

Šta tražimo kad smo videli koliko su dovukli policije da nije negde neko snimanje filma sramota sta radi rukovodstvo cirkus sa vozim sad ovo scenario balvan revolucije u hrvatskoj poniženi smo gore nemoze biti šta traži narod tamo što pre kuci u Srbiju odavno je otišlo pitajte Slobu Tadića zašto je sa UN prebaceno na EU

Mare

pre 6 godina

Sta da isplanira?? Da ovaj udje tamo bez dovole kao neki heroj i ovi ga zalepili i nazad. Eskpresno... Pa ako im za to treba neka konsultacija ti Lazanski se vrati za izbor za mis jer za bolje nisi.

Vasilisa

pre 6 godina

Ne mogu da verujem sta su uradili.Ovo je veliki udarac za Srbiju.

Sotir zvani djubre

pre 6 godina

Samo bez panike...i mi čemo Tačiu ili Haradiniu skinuti pantalone kad ih uhvatimu na našu teritoriju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17